Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

kikas_usora

moje misljenje je da zet ostane kupovati Mercedese i MANove jer smo mi vozaci njima zadovoljni sto se tice vozackog prostora i udobnosti...jos mozda kad bi htjeli preci na hybrib sto je meni bolje nego cng i to da nabave volvo 7900 hybrid buseve...

Ivan

Kad gledam nered kakav se nered događa u V. Gorici, mislim da se za prigradske linije treba obavezno početi ciljano kupovati LE autobuse s 2 vrata i 40-ak udobnijih sjedala jer nema smisla razbijati potpuno niskopodne šasije i kralježnice putnika po selima kako se radi zadnjih 5+ godina, čak i da više ne vozi u VG, za par godina SL283 i Conecti će biti za rashod a ZET će uvijek trebati oko 30 takvih autobusa na područjima g.č. Brezovica i širem području Sesveta, no mislim da je žalosna činjenica da bi ih dispečeri kakvi su sad slali na gradske linije dok su novi a kasnije gdje god se nađu kako se uostalom i sad događa s ovih nekoliko visokopodnih. ::|

STIB

Ova mala vijest se našla jučer u ZET-ovom biltenu.
Citat:Predstavljen Golden Dragon
U HGK Zagreb, jučer je održana prezentacija o mogućnostima nabave i financiranja novih auto-busa za gradski i međugradski prijevoz, proizvođača Golden Dragon Bus iz Kine, homologiranih za EU tržište u Nizozemskoj.
Kineski autobusi već voze u talijanskim gradovima; Rimu i Milanu te u skandinavskim zemljama.
Hoćemo li se za koju godinu voziti u zlatnim zmajevima? :o
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tramvajac 92

Bio je i King Long na probi, pa evo, još nije u VP.

dean25

TAM

Dani ponosa i slave!

COVIK

Citat: TAM  u Travanj 18, 2014, 19:26:28
VP=Vozni Park good_boy

A nekad je to bila Vojna Pošta  buljimir
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

Anders

A na željezničkom forumu je VP=Veliki Popravak :D
27302

t4

ZET je zbilja i zaslužio propasti kupi li kineske autobuse. Strašno.

Ivan

Pa postoji testiranje da se vidi može li proći.

Da je ZET zaslužio propasti ako ih kupi, to sigurno ne. Mislim da inače Kinezi rade sve bolje autobuse i kod njih to postaje ozbiljna industrija, imaju puno joint-venture dogovora s kompanijama iz razvijenijih zemalja, a s hibridima i električnim autobusima su sasvim realno govoreći neke kineske kompanije došle dalje od nekih poznatih europskih. Kao i sa svom ostalom kineskom industrijom i autobusi već dosta dugo prelaze od jeftine potrošne robe do ozbiljnog proizvoda s kojim sva ostala konkurencija mora računati. Moram priznati da sam i ja bio skeptičan prije nekoliko godina, ali kao i s Turcima, ako znaš što tražiš, činjenica je da za oko pola cijene zapadnog busa dobiješ solidan proizvod, a nekad i jednako dobar.

Ivan

Inače Golden Dragon je podružnica King Longa, i jedno i drugo zapravo znači "zlatni zmaj" što se u kineskom lako prepozna jer obje firme idu na kinesko tržište kao 金龙 s drugačijim logom, a zašto im je trebalo napraviti zbrku na izvoznim tržištima, nemam pojma. :)

Spiker

A sve ovisi kako će pripremiti postprodaju, sadišta i servise.
Vidimo da se Irisbus još drži a kinezi nebi bili lošiji.

t4

Ne znam. Mislio sam da je cilj tipizacija voznog parka, ako imaš godinama, desetljećima vozila koja su kvalitetna: MAN i Mercedes. Ako znaš da nešto valja, imaš to, dat ćeš novce za kvalitetu. Ovo je sad opet kupovanje nečeg novog. Al dobro, i onako o tome odlučuje netko deseti. Ja i dalje ne vjerujem previše u kinesku robu.

221

Baš me zanima je li su se u Skopju usrećili s onim Yutong-ima?

221

Raspisan je natječaj za nabavku novih buseva.

Citat:
NISKOPODNI MINI AUTOBUSI S PRIRODNIM PLINOM KAO POGONSKIM GORIVOM PUTEM FINANCIJSKOG LEASINGA

25.4.2014

Grad Zagreb je kao Središnje tijelo za javnu nabavu na temelju članka 55. i 56. Zakona o javnoj nabavi (NN 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14) u Elektroničkom oglasniku javne nabave "Narodnih novina", dana 28. 04. 2014. objavio poziv za nadmetanje za predmet nabave:  ,,NISKOPODNI MINI AUTOBUSI S PRIRODNIM PLINOM KAO POGONSKIM GORIVOM PUTEM FINANCIJSKOG LEASINGA", pod evidencijskim brojem nabave: 2014-2165-EMV, broj dokumenta: 2014/S 002-0021450

Rok za dostavu ponuda je 09. 06. 2014. u 9:30 sati.

http://web1.zagreb.hr/default.aspx?id=63578