Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

AH Bus

Citat: Dreamwalker  u Listopad 17, 2016, 11:11:44
Zna li tko koliko vremena otprilike treba tvornici da nakon narudžbe isporuči autobuse? Ako je 6 mjeseci, onda bi ova trakavica trebala 31.10. i završiti jer su za 6 mjeseci izbori.

Isporuke moraju biti obavljene u skladu rokovima kako je u natječaju traženo.

man323

Značih nekih 5 mjeseci za zglobne autobuse. Vjerojatno će još jedanput produžiti rok dostave.

Dreamwalker

Baš lijepo. Savršen tajming. Samo se nadam da ljudi više neće pušit te predizborne pričice.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

AH Bus

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

man323

Pomicat će oni rokove još, najmanje do Nove godine...

Majstor

Do izbora Kamenjara samo to pali !
Samo mi sudite pošteno !

man323

Solaris se već više puta obraća Holdingu da smanje okretni moment na 1600Nm. Holding to već 7 puta odbija, a kao odgovor uvijek piše jednu te istu stvar (copy&paste). Poljaci bi uskoro mogli tužiti Holding, kao i Republiku Hrvatsku zbog nepravilnog provođenja javne nabave pred europskim sudom u Luksemburgu.

man323

Novi rok za dostavu i otvaranje ponuda je : 14.studeni 2016. u 08:30.
Samo čekam dan kada će Holding poništiti natječaj zbog neke tužbe.

Tomek

Citat: Dreamwalker  u Listopad 09, 2016, 11:16:59
Ako znamo da se Mercedes nije kvalitetom iskazao u nijednoj nabavci osim one kad su nabavili polovnjake iz Njemačke i da "renomirani brandovi" u većini slučajeva dižu cijenu za 25% na račun logotipa koji je na prednjoj masci i volanu, onda sam apsolutno za da se nabave "levati" koji btw imaju dovoljno proizvedenih autobusa kojima ništa ne fali. To što u Hrvatskoj ima samo jedan registriran Solaris ne znači da ne valja.Šta točno fali KIA vozilima? KIA za Europu se proizvodi u pogonima u Slovačkoj.  Znam dosta vlasnika KIA vozila i većinom su zadovoljni. Nemoj mi samo pričati o Mercedesu, Audiju, VW-u kao pojmu za auto. Audi ima velikih problema s motorima, Mercedes je imao velikih problema s hrđom i daleko su svi ti auti precijenjeni, tj. masno se plaćaju logotipi pokeljeni na kotačima, maskama, volanu,...

Po čemu točno tvrdiš da su precijenjeni? Jel voziš šta od tih autiju? Definitivno nije isti osjećaj kao u ostalim automobilima.. Što se tiče Mercedesovih problema s hrđom oni su bili od 1995.-2003., to je prestalo prije 13 godina.. To što kod nas večinom ekipa vozi prastare automobile jer nema para za novije ne znači da su i noviji takvi.. Ovo je i sam Mercedes priznao.. Citaro se nije pokazao baš kao prekvalitetan autobus, al kvaliteta mu je kroz godine konstantno rasla..
Kod nas se opčenito neke aute/autobuse hvali ili pljuje na nekom generalnom principu.. Npr svi hvale Mazde kako su kvalitetne na temelju 626ica i 323ca, a ja na poslu imam 5 kolega sa različitim modelima Mazdi(5,6,CX-5,CX-7) od 2008.-2014. i svima je riknuo motor te su morali ugrađivati novi..
Treba gledati generalno iskustva drugih kompanija, a i ZET-a, zatim same ponude koje su povoljnije te koliko je koje vozilo pristupačno za održavanje.. Spčaris nije uopće loš autobus jer se inače ne bi probio po cijeloj Europi, ako je servisna mreža ok, onda ne vidim problema..

Dreamwalker

Veliki broj kilometara kao suvozač sam prošao u VW vozilima godišta 2010. - 2012., ali dosta kilometara sam prošao i u Fordovima Focus i Mondeo istih godišta. I dalje mi nije jasno zašto je jedan VW Polo toliko skuplji od Seat ibize ili Škode Fabije, zašto je Golf skuplji od Octavie ili Leona. Dapače nijedan od tih autiju me nije oduševio nešto posebno više od recimo jednog Forda Focusa ili Mondea istog godišta sa sličnom razinom opreme koji su dosta jeftiniji.

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Urbino LE

Citat: man313  u Listopad 20, 2016, 17:55:25
Solaris se već više puta obraća Holdingu da smanje okretni moment na 1600Nm. Holding to već 7 puta odbija, a kao odgovor uvijek piše jednu te istu stvar (copy&paste). Poljaci bi uskoro mogli tužiti Holding, kao i Republiku Hrvatsku zbog nepravilnog provođenja javne nabave pred europskim sudom u Luksemburgu.

Pa ako zadovoljavaju ostali onda je OK, a ako je samo jedan Solaris bi imao pravo. U biti u pravilu ti natječaji su OK čim po svim tehničkim parametrima zadovolje bar 2 proizvođača.

Ivan

Pa dokad misle ovo raditi? Već s ovim datumima i zadanim rokovima dostave je moguće da neće biti autobusa do kasnog proljeća pa se neće imati pred čim slikati prije izbora... :P Nije neobično da postoje male odgode u proizvodnji, a onda dok izađe na cestu treba još čekati, kad je bus spreman ali ne može na cestu jer se čeka homologacija (što je znalo trajati i više od mjesec dana) može se predstaviti barem u garaži, ali ako nije niti dostavljen, nema uopće propagandnog materijala... Što je naravno još veća briga nego to da se 50 starih kanta približava neizbježnom rashodu, samo čudim se da ovako riskiraju da ostanu bez toga jer po ovome Miki čak ni ne nabavlja nova vozila za šminku i naslikavanje baš u "pravo" vrijeme (nevezano za ZET-ove potrebe, naravno) kao nekad, fontane su jedino čim se bavi...

P.S., još nitko nije pisao ništa o tome kako je narudžba proširena s 19 na 24... (s 4 na 5 školskih i s 5 na 9 solo gradskih, što je jedina dobra stvar u svemu ovome, iako bih radije da su barem ostali na 4 školska ako ne maknuli (wtf više s njima) i proširili na 10 solo, a možda i više)

sniff

Nema novaca,naravno da nitko neće reći to. Kako će skupiti glasove sa tim riječima? Kad ih previše ode u rashod (kad neće biti buseva za linije) onda će nabaviti nešto Urbanway-a.

Ivan

Citat: Urbino LE  u Listopad 25, 2016, 17:24:14
Pa ako zadovoljavaju ostali onda je OK, a ako je samo jedan Solaris bi imao pravo. U biti u pravilu ti natječaji su OK čim po svim tehničkim parametrima zadovolje bar 2 proizvođača.
Na početku nitko nije zadovoljavao osim Urbanwaya tako da sad Solaris ima pokriće da se žali koliko hoće... I mislio sam da će do toga doći kad je namještanje bilo preočito.