Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

Urbino LE

Jesu kod vas i solaži i zglobnjaci od 280KS? To bi štošta objasnilo.

221

Solo su 200kW ili 272 KS a zglobni 228 kW ili 310 KS. Tih 40 KS nikako nije dovoljno za puni zglobni.

Urbino LE

Aha, nisam išao za tim, znam sa su kod novih CNG Ciltelisa u izboru 213kW za solo i 243kW za zglob.

Urbino LE

Ako netko zna odgovor na ovo pitanje bilo bi mi drago čuti objašnjanje veznao za to. Koliko mi je poznato naši MAN-ovi nabavljeni 2007. i 2008. su sa EURO3 motorima iako je u EU barem na snazi bio EURO4. E sada me zanima na račun čega se kod autobusa može nabaviti novo vozilo sa zastarjelim agregatom dok kod osobnih vozila to nije moguće? Je li postoji mogućnost da u voj adašnjoj nabavi autobusa o kojoj se priča dođu oni sa EURO4 motorima iako je EURO5 na snazi?

I još da se osvrnem na te EURO3 MAN-ove. Zapanjujuće je još to što su EURO4 motori kod MAN-ova štedljiviji i uz to bolje vuku od EURO3 ekvivalaneta tj. motora po toj normi iste ili približne snage.

Urbino LE

Citat: qwertz  u Rujan 13, 2012, 01:03:14
danas na radio split reklo da u 11 mjesec dolazi 16 IVECO autobusa i 12 početkom2013 i u 5mjesec natječaj za još 20 ili 30,nisam dobro čuo.Nadajmo se da če to stvarno tako biti

Ako je istina došli smo u taj mjesec kada nas čekaju nova vozila. ;D

Koliko me sjećanje služi i onim bijelim mini-busevima sada negdje najam istječe.

Paško

Da, Dailyji su došli u studenom prošle godine i sad istječe najam. Sad bi trebali dobiti ST registracije ;)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

martin

Uskoro stizu i prinove,6 prigradskig , 6 gradskih i 4 minibusa marke Iveco mozda kroz nekih 15-20 dana  :o
SETRA Fahrzeuge Omnibusse mit Stil

troosovinac

Citat: martin  u Studeni 13, 2012, 19:17:54
Uskoro stizu i prinove,6 prigradskig , 6 gradskih i 4 minibusa marke Iveco mozda kroz nekih 15-20 dana  :o
ma nije valjda  8) 8) 8) 8) 8) 8)
bela lađa

STEFI- GRAF

Ma s čime se hvalit sa škovacama od Iveca mogli su tako kupit i kineske škovace šta se nebi čudija da u sljedećoj nabavci i oni se kupe.Očito je nekom dobro napunjen takuin da se to kupi ;D ;D ;D ;D ;D ;D

NP-549

dajte molim vas, pa na nijednom ozbiljom mjestu se nije čulo ništa od toga. Za naše Riječke se zna već pola godine kad dolaze i šta točno dolazi. Nema šanse da kod vas dođe nešto prije polovice sljedeće godine. A osim toga, odakle vam pare kad je svako malo na TV kako Grad Split nema para ni za žvake

STEFI- GRAF

tramvajac 92

Ni gradonačelnik nema para..  ;D

netko

Citat: NP-549  u Studeni 13, 2012, 21:24:57
A osim toga, odakle vam pare kad je svako malo na TV kako Grad Split nema para ni za žvake
Odlično pitanje. ;) ;)
Kako se pisalo u novinama,2007 Cityi su se uzeli na leasing od 10,a Mečke 2008 također na 10 godina.Novi leasing bi bio moguć,ali bi sigurno teško pao.
Osim toga,tko smo to mi da moramo imati nove autobuse.Standard nam je nikakav,a o kvaliteti tih novih autobusa ne treba puno pričati.
Zašto ne bi smo kao ranih 90-ih ponovno otišli u Njemačku ili Autstriju i kupili polovnjake.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Koliko znam, nema više leasinga za Citare. (Neka me netko ispravi ako griješim, nemam uvid u takve podatke.)

Citat: NP-549  u Studeni 13, 2012, 21:24:57
Za naše Riječke se zna već pola godine kad dolaze i šta točno dolazi. Nema šanse da kod vas dođe nešto prije polovice sljedeće godine.
Ne bih rekao. ;) Vaši su ipak plinski, a to je jedan razlog da vijest o dolasku ima veću eksponiranost. Odluka o onome što dolazi u Split je donesena već odavno, a ne moram spominjat koliko se samo u novinama pisalo o Prometu, starim autobusima i lošoj usluzi. Vidi:

Citat: qwertz  u Prosinac 29, 2011, 09:25:16
O D L U K U
o financiranju nabave 28 autobusa  za javni gradski prijevoz putnika

(...)

-   6 solo gradskih niskopodnih autobusa,
-   6 solo gradsko-prigradskih poluniskopodnih autobusa,
-   6 solo prigradskih autobusa,
-   6 midibusa sa 34 sjedeća mjesta i
-   4 kombi busa sa 18 + 1 sjedećih mjesta.
Uglavnom, ja sam mislio da će nešto doći oko Božića, a izgleda da će možda biti nečeg i prije. Vidjet ćemo.

Citat: netko  u Studeni 13, 2012, 23:38:50
Zašto ne bi smo kao ranih 90-ih ponovno otišli u Njemačku ili Autstriju i kupili polovnjake.
Zato što idemo u EU.  ::| Inače, baš me zanima hoće li biti kakvih restrikcija za neke autobuse nakon 1.07.2013. jer neki sigurno ne bi prošli po univerzalnim EU zakonima...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

221

Citat: netko  u Studeni 13, 2012, 23:38:50
Osim toga,tko smo to mi da moramo imati nove autobuse.Standard nam je nikakav,a o kvaliteti tih novih autobusa ne treba puno pričati.

Pa, ne bih se baš složio. Nitko ne pita za standard kada se određuje cijena karte. Ako se već plaća ''europska'' cijena karte, onda se bogme želim voziti kao europejac u novom busu a ne u nekom kršu.