Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

NP-549

Citat: Avtomontažafan  u Studeni 14, 2012, 01:04:26
Zato što idemo u EU.  ::| Inače, baš me zanima hoće li biti kakvih restrikcija za neke autobuse nakon 1.07.2013. jer neki sigurno ne bi prošli po univerzalnim EU zakonima...

Rumunjska i Bugarska su već koliko u EU pa se svejedno voze i u krševima.

Tomek

Ako je autobus tehnički ispravan nema razloga da ne bi vozio bili u EU ili ne. Moguće jedino da će se postrožiti tehnički servisi, al i to sumnjam.
Prije dvije godine Passau je prodao svoje rabljene O405N u Portugal tako da je to i danas normalno i unutar EU.

Urbino LE

Citat: STEFI- GRAF  u Studeni 13, 2012, 21:09:15
Ma s čime se hvalit sa škovacama od Iveca mogli su tako kupit i kineske škovace šta se nebi čudija da u sljedećoj nabavci i oni se kupe.Očito je nekom dobro napunjen takuin da se to kupi ;D ;D ;D ;D ;D ;D

A Citaro se pokazao kvalitetan? Da se mene pita nabavljao bi se MAN i eventualno VDL da se opet čuje zvuk DAF motora.

Sve je ovo super sa nabavkama ali kada će se više zglobnjaci nabavljati koji su nasušno potrebni.

Shole

Zaboravite na hrpe zglobnjaka iz 90-ih i početka novog milenija.  Činjenica je da se ljudi sve manje i manje voze autobusima. Desit će vam se isto ko i nama u Rijeci da će se neke linije sa zglobnog prebacit na solo, neke će se iskombinirat tako da će se zamjenit krajnje dvije stanice jer je jedna "jaka" na jednom kraju, a druga na drugom. Spojit će te dvije jake strane u jednu liniju i tu će bit zglobni, a one slabije kvartove će spojit sa solašima.  Na kraju će ispast da vam dnevno za van treba 10 zglobnjaka manje, a to ti je rashod 10 najgorih, i ništa ne kupovat.

Urbino LE

Pa kod nas bi dosta često najbolje odgovarali troosovinci ali što kada oni na nekim linijama tipa 10 ili sadašnje 3(bivše 4) niti ne mogu voziti. Doduše ta 3-ica je sada baš za zglobnjake i ništa drugo. Ne znam na kojim bi još linijama imali problema, ne mogu se sada sjetiti.

MAN SU220

je li 3-ici problem samo okretiste na brdima ili jos nesto?

Urbino LE

Kada krene sa Ravnih Njiva je trasa kroz sama Brda problem.

troosovinac

STIGLI SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU  buljimir buljimir buljimir buljimir
bela lađa

VISEON

Urbino LE

Jel' ovo trolanje ili su stvarno stigli?

221

Pics or it didn't happen.  ;D ;D ;D

COVIK

Citat: troosovinac  u Studeni 15, 2012, 13:05:13
STIGLI SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU  buljimir buljimir buljimir buljimir

Je ali je sad nasta problem,kažu da nema ni kinte u blagajni za registrirat ih pa će morat čekat da uvaženi gospodin od gradonačelnika nađe pare,a pošto znamo da on nema ni za pelene onda neka ostanu u garaži bar godinu dana ko i "PAPINI" kad su čekali homologaciju :)evil buljimir >hammer< ;D ??? 8-8 8-8 8-8
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

STEFI- GRAF

qwertz

jesu li stigli u garažu ili u iveca

Josip-Split

Citat: qwertz  u Studeni 15, 2012, 22:21:45
jesu li stigli u garažu ili u iveca

u garaži nisu..ja maloprije bija do tamo