Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

maky

Ako sam dobro informiran, 2 minibusa će zapravo biti midiji i to Isuzu  :P
Mislim da će bit stacionirani u Trogiru...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Travanj 10, 2008, 10:19:33
Ako sam dobro informiran, 2 minibusa će zapravo biti midiji i to Isuzu  :P
Mislim da će bit stacionirani u Trogiru...
Evo pitanje za Maky-a.Kakvi su to midi autobusi?E sad ipak izgleda, ako je istina, da Promet mora nešto uložiti u Trogir unatoč nesudjelovanju Grada u nabavi novih autobusa,ali opet mislim da ti midi(valda nešto kao minibsevi???)nisu baš prikaldani za Trogir jer nije Trogir baš mali grad.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Ovako, prvo što se tiče midija...

Midi su zapravo oni busevi koje narod oslovljava sa mini. Midibus bi trebalo biti vozilo koje je kratko cca 10m, ali i dalje liči na autobus (recimo onaj Irisbus u Trogiru je midi), dok su minibusevi zapravo oni kombiji sa sjedalima  za prijevoz ljudi kao u autobusu. Njih ja uopće ne priznajem, ali eto, ima ih sve više...

A sad, Trogir kao grad nema nikakve koristi od  Prometovih autobusa stacioniranih tamo. On je premali da bi se uveo bilo kakav oblik gradskog prijevoza. Oni kojima služi javni prijevoz su Čiovo, Seget, Marina i ona okolna sela koja gravitiraju Trogiru. Tako da Promet zapravo ne ulaže u Trogir, nego u  okolicu Trogira. I bit je u tome da su te buseve i kupile te općine i da im zato moraju i poslati nove autobuse. Ponavljam, ovo je trenutno kako sam doznao, ne mora značit da će oni zaista bit stacionirani u Trogiru (a ne vidim razloga zašto nebi), ali jedno je sigurno,  Trogir od 2 Isuzua i linija koje budu vozili neće  imati ama baš nikakve koristi.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Travanj 10, 2008, 11:23:00
Ovako, prvo što se tiče midija...

Midi su zapravo oni busevi koje narod oslovljava sa mini. Midibus bi trebalo biti vozilo koje je kratko cca 10m, ali i dalje liči na autobus (recimo onaj Irisbus u Trogiru je midi), dok su minibusevi zapravo oni kombiji sa sjedalima  za prijevoz ljudi kao u autobusu. Njih ja uopće ne priznajem, ali eto, ima ih sve više...

A sad, Trogir kao grad nema nikakve koristi od  Prometovih autobusa stacioniranih tamo. On je premali da bi se uveo bilo kakav oblik gradskog prijevoza. Oni kojima služi javni prijevoz su Čiovo, Seget, Marina i ona okolna sela koja gravitiraju Trogiru. Tako da Promet zapravo ne ulaže u Trogir, nego u  okolicu Trogira. I bit je u tome da su te buseve i kupile te općine i da im zato moraju i poslati nove autobuse. Ponavljam, ovo je trenutno kako sam doznao, ne mora značit da će oni zaista bit stacionirani u Trogiru (a ne vidim razloga zašto nebi), ali jedno je sigurno,  Trogir od 2 Isuzua i linija koje budu vozili neće  imati ama baš nikakve koristi.
Da,složio bih se s tebom.Imaš pravo da Trogir neće imati nikakve koristi od 2 midi busa.To je apsolutni promašaj u Trogiru jer trogirska okolica ima podosta stanovnika,a nedaj bože da spominjem ljeto,ni govora.Inače uopće nevjerujem da je iti jedna općina kupila bus jer to bi se odmah pročulo,tako da smatram da je to ono što sam rekao-čisto ulaganje Prometa u Trogir tek tako što Promet ima svou bazu u Trogiru.

Tomek

Danas 2 Lion's Regia viđena na obilaznici sa natpisima na displayima Promet Split, opet ih vozaju po Zagrebu i okolici.
Citari svi stoje na onom parkingu u Jankomiru, a jedan sam vidio i u gradu u vožnji.

maky

Citat: Tomek  u Travanj 10, 2008, 21:15:42
Danas 2 Lion's Regia viđena na obilaznici sa natpisima na displayima Promet Split, opet ih vozaju po Zagrebu i okolici.
Citari svi stoje na onom parkingu u Jankomiru, a jedan sam vidio i u gradu u vožnji.
Joj Tomek, ajde molim te slikaj mi MAN-ove bilo fotićem, mobom, ma bilo čime pri ruci kada sljedeći put naiđeš na njih u gradu...

Očito se ljudima sviđaju pa se vozikaju. Dok nam dođu u Split već će biti rabljeni sa 5 tisuća km  ;D ;D

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

manoplan

Danas sam prošao pored Jankomira pa rekoh da ih još malo okinem izbliza...Čuo sam da moraju prvo na 'nulti servis'.Vjerojatno je to razlog zašto ih se može vidjeti po Zagrebu.

maky

Obavijest da su danas dva Isuzua osvanula u Prometovoj garaži. Nisam ih uspio uslikat jer su ih veliki Eurobusi AV120 zaklonili, ali  hoću ovih dana...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Citat: maky  u Travanj 11, 2008, 20:08:37
Obavijest da su danas dva Isuzua osvanula u Prometovoj garaži. Nisam ih uspio uslikat jer su ih veliki Eurobusi AV120 zaklonili, ali  hoću ovih dana...
Samo da nadodam na ovo da je jednog u Prometovu garažu dovukla legendarna RABA  :D

Šta se dogodilo? Pa uvoznik je očigledno bio škrt pa je nadolio taman toliko goriva koliko je mislio da će izdržati do Splita. I tako je bilo. Izdržao je do Splita, ali tek do predgrađa, dalje je morala RABA spašavati stvar  ;D

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

torrente

Citat: maky  u Travanj 12, 2008, 15:16:16
Citat: maky  u Travanj 11, 2008, 20:08:37
Samo da nadodam na ovo da je jednog u Prometovu garažu dovukla legendarna RABA  :D

Šta se dogodilo? Pa uvoznik je očigledno bio škrt pa je nadolio taman toliko goriva koliko je mislio da će izdržati do Splita. I tako je bilo. Izdržao je do Splita, ali tek do predgrađa, dalje je morala RABA spašavati stvar  ;D
tako su i mehaničari mislili-da je nestalo goriva,al čujem po garaži se priča da kad su mu nadolili gorivo na pumpi-više nije htio upalit ???   onda su ga odveli u servis da ustanove u čemu je problem......šta je dalje bilo,još nisam doznao :-\

maky

Evo nekako sam uspio uhvatit Isuzue, ali ništa kvalitetno. Uvijek se sakriju iza ogromnih AV 120  8)

A vidimo da se ni onaj Irisbus Proxys nije još vratio na Šoltu, kao i to da mu na stražnjem desnom svjetlu fali katadiopter...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Evo još malo Citara slikanih u petak

tamlover

Voila moji Splićani, danas u Auto Hrvatskoj:

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Tomek

Ja sam pak opet danas vidio jednog solo Classica i dva Regia, ali sa probnim tablicama na obilaznici danas..

netko

Zašto je onome izlipljena cijela prednja maska?