Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

Paško

Neće se u njima vozit Mamić, ne brini se ::|
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

XDonald

A dobro aj pola je bež boje pa da je samo donji dio busa obojat ili stavit pola reklame ko sta je bila zadnja na #264 za banku

Citat: amfan  u Lipanj 02, 2016, 19:07:16
Neće se u njima vozit Mamić, ne brini se ::|

A i ta ti je  yahoo

man323

Dva su obojana u novu ZET shemu (kompletno plavo) a jedan je ostao u plavoj-bež shemi

setra

Citat: josipgrgin  u Lipanj 02, 2016, 18:54:54
Dobri busevi samo ako budu vozili po splitu  u plavoj boji mogli bi nastradat pametnije je da ih opituraju ili bar neku reklamu stavit da se ne vidi plava boja
pa i g.b.176 i 177 su plavo bijeli pa ne smetaju nikome

tramvajac 92

Nemaju klimu, da. Ako ima u Prometu još uvijek netko tko zna programirati displaye, onda će se prikazivati vaše linije. Klimu nemaju, kao nijedan gradski bus kod nas nabavljen 90ih. Dobivate autobuse koji su prešli najmanje 1 000 000 km, ali koji su izdržali nikakvo održavanje kroz nekoliko godina. Unutra je motor od 260 konja, i VOITH getriba s 6 tipki (1 2 3 D N R). Dosta dobro vuku inače, vozili su i po brdskim linijama bez problema.

STress

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 03, 2016, 09:46:17
...vozili su i po brdskim linijama bez problema.

Upravo me to i plaši. Kad se nešto krene razvlačit po Graberju, Mikulićima i Lukšićima, to u pravilu ne izađe na dobro... Nejednom su se brdske linije vraćale u APP s natpisom "u kvaru", da bi već par dana poslije popravka bile na istoj ili sličnoj liniji. Ne daj Bože staviti je da malo odmori na 120, 122 ili nekoj drugoj "prizemnoj" liniji u sklopu APP-a...

tramvajac 92

Pa jasno, kad održavanja godinama nije bilo. glavauzid

netko

Citat: tramvajac 92  u Lipanj 03, 2016, 13:02:24
Pa jasno, kad održavanja godinama nije bilo. glavauzid
Haha, ispada po ovom da će ih sad Prometovci održavat i pazit. Bit će jednako, ako ne još i gore. >hammer<
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Kolega Ćole

Danas sam ih pogledao,sudeći po onome što sam vidio nisu dobro očuvani imat će ovi u garaži posla,display nema onaj svoj "kompjuter" na koji se upisuju šifre za linije,a kada se žice dotaknu +- pol sam mjenja liniju na display-u to će morati uskoro uštimati,trebat će ih obojiti tj obljepiti nekom reklamom.Vjerojatno će za koji 10-ak dana(možda će i sljedeći tjedan neznaju ni ovi u garaži koliko će to dugo potrajati) ići na linije jer ih trebaju malo obnoviti i registrirati.Imaju VDO table kao MB citaro(#261-275)i MAN lion's city(#296-301).

setra

počeli su dobivati ST tablice,od bojanja za sada ništa jer su zalijepljene Prometove oznake na njih perfeto

markost

Dva plavca voze, a jedan je još u garaži. Display ne radi naravno.

tramvajac 92

Je, treba i staviti neki kompjuter s linijama. Kako to kod vas radi, preko BUSCONa ili postoji neka kontrola baš za display?

man323

U ZET-u su im izvadili upravljačke jedinice, tako da će ili negdje nabaviti druge upravljačke jedinice, ili ugraditi druge displaye ( Ameli/Gorba). No, koliko poznajemo Promet, najvjerojatnije je da će nositi tabele za linije.

Da ne zaboravim:
Svaki NL263 je koštao 28.000kn

Dreamwalker

Malo s obzirom za koliko su za koplje lošije Mercedese prodali Šibeniku. :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

man323

Autobusi su relativno loši i dosta uništeni. Mislim da su ovdje mogli kupiti neke polovne City-e ili Citare iz Njemačke/ Austrije, di je održavanje bolje, naravno za iste novce i sa sličnom kilometražom.