Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

MAN truck bus

Jesu vam vrata sva manual od vozača ili su neka na senzor?
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Lion's Driver

Prije svega cestitam Prometu i sretno...al mene zivo zanima kako ce izgledat displayi i oce li bit kakvih razlika od ostalih (tipa funkcioniranja vrata, stanicna kocnica...kakva je kabina vozaca...) jedva cekam slike  kava

Dreamwalker

Mene zanima hoće li od stajanja biti problema s mjenjačima i ostalim dijelovima koji bi mogli nastradat od dugog stajanja. Nadajmo se da neće i da su dobro uboli.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

RegioBus

Citat: MAN truck bus  u Prosinac 27, 2016, 21:01:36
Jesu vam vrata sva manual od vozača ili su neka na senzor?
I da jesu na senzor, svejedno ce ih namjestit na manual ko vozača ko i na classicima kad su došli.

Lion's Driver

Nadam se da nece bit "drz' vodu dok majstori odu"... a gle...po mom misljenju je kupovina polovnjaka uvijek rizik...kod njemaca je odrzavanje "ajnc a" vecinom al...autobus je garant svasta u svom zivotu prosao...od przenja na suncu do voznji po posoljenim putevima...tako da ne ulijeva povjerenje jer je ex Njemacka firma...ne znam kako dovoze autobuse...na pamet ili ih netko osobno ide gledat prije kupnje...da ga ne bi bacili na kanal pa se iznenadili koliko 'rđe ima... drugo...dva autobusa je pomak koji nece ni osjetit pogotovo ako se rijese iti jednog autobusa (a mogli bi "bicikle").... kupit ih 10-15 komada ili nijedan...al to je opet druga prica za temu "razno 2"

netko

I ponovno zglobni GRADSKI autobusi sa 3. vrata.  >hammer<
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

man323

U Njemačkoj je rijetkost da naiđeš na gradski zglobni autobus sa 4-orim vratima...

Paško

Slike su od prijatelja. Nadam se da će ih lijepo opiturat i skockat do završetka školskih praznika.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Citat: RegioBus  u Prosinac 27, 2016, 20:41:13
Zna li se za koliko para su ih dobili?
Koštali su tada u oglasniku oko 100.000-125.000€.

2062 036

Citat:
"Promet" će ova ova dva rabljena autobusa zagrebačkoj tvrtki "Star import" platiti nešto više od 2 milijuna i 239 tisuća kuna s uključenim PDV-om.

Izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/460384/ovo-su-novi-prometovi-autobusi-koji-ce-voziti-splicane--jedan-je-star-10-drugi-11-godina

Citat:
Ovo su 'novi' Prometovi autobusi koji će voziti Splićane - jedan je star 10, drugi 11 godina

Piše I.K.
Foto Božidar Vukičević HANZA MEDIA
U garaže splitskoga javnoga gradskog prijevoznika "Prometa" u utorak su stigla dva nova autobusa, koja bi se na ulicama trebala pojaviti s prvim danima 2017. godine.

No čak i onima koji stanje u ovoj gradskoj tvrtki prate površno, jasno je kako u ovom slučaju nije riječ o novim autobusima, već o dva polovna mercedesa, stara 10 odnosno 11 godina, i upravo zglobna niskopodna vozila koja su kronično nedostajala na našim prometnicama.

Za njihovu nabavu proveden je i javni natječaj, a prilikom otvaranja ponuda 13. prosinca ustanovljeno je kako je pristigla samo jedna ponuda, no ona je bila valjana.

"Promet" će ova ova dva rabljena autobusa zagrebačkoj tvrtki "Star import" platiti nešto više od 2 milijuna i 239 tisuća kuna s uključenim PDV-om.

- Čim obavimo tehničke stvari oko registracije autobusa i sve neophodne preglede, a to očekujemo da će biti gotovo ovog tjedna, nova vozila uključit ćemo u promet - kazao nam je direktora Prometa Tomislav Vojnović.

netko

Ne treba ih pituravati. Neka se vrati duh 90ih kad su svi autobusi skoro vozili u originalnim bojama.

C2

Ovaj lijevi ima display u ravnini vjetrobranskog stakla. Bojim se da će te morati sređivati vrata jer većina njemačkih prijevoznika naručuje autobuse da se prva i druga otvaraju od strane vozača, a ostala automatski pomoću senzora, dozvola, tipkala od strane putnika... Prema ovim dosadašnjim slikama sam to zaključio.

Paško

Da, ovaj crveni sigurno ima senzor za treća vrata, a vjerojatno i bijeli. Nema veze, i Classici G su došli s takvom konfiguracijom. Više me nervira to što oba dva vjerojatno imaju ZF getribe, a ne Voithove koje bi se slagale s onim na Citarima koje već imamo.

Citat: netko  u Prosinac 28, 2016, 13:05:42
Ne treba ih pituravati. Neka se vrati duh 90ih kad su svi autobusi skoro vozili u originalnim bojama.

Ma da, zašto bi bilo reda ako može biti nereda? Promet je toliko zagrizao u "duh devedesetih" da se čini kao firma koja vječno pokušava oponašati Promet iz devedesetih, a ni to ne radi uspješno. ;D A i članak u Slobodnoj je dobar, točno ono što je napisao Neko:

Citat: Neko  u Studeni 23, 2016, 22:22:39
Ali kad nabave ova 2 zglobnjaka, pa "začepe" usta zagovornicima nabave, udri plači voljena zemljo.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

netko

U svakom slučaju puno im kilometara i što prije na ulice.   :D :D

I, ja mislim da ovdje završava pomalo priča o nabavci autobusa vjerovatno za iduću godinu. Proračun nije prošao (znači 1000% ništa od novih autobusa), slijedi privremeno financiranje grada, a to znači financiranje onih najosnovnijih rashoda grada (plaće, krediti,....).

Neznam da li postoji mogućnost da su se oni polovnjaci koji su se spominjali (cca. 10 kom.) provukli kroz neki plan nabave za iduću godinu i da li je to moguće u ovom slučaju.

Mislim da nije potrebno citirati članak.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/split-izglasao-privremeno-financiranje-za-prvo-tromjesecje-2017.-godine-da-prijedlog-nije-izglasan-vlada-bi-morala-postaviti-povjerenika/5417903/

tramvajac 92

Ja nisam baš siguran, od novih autobusa u 2017. sigurno neće biti ništa, ali nakon izbora bi se moglo pojaviti nešto polovno. Znači negdje prije početka školske godine bi nešto moglo doći.