Vozni park i novosti

Autor shef, Siječanj 20, 2008, 15:23:48

STEFI- GRAF

Sad su dobri bili su i splitski pa nakon određenog broj km problema s svakim bilo je čak i generalki vrime će pokazat svoje.

COVIK

Jbt, tko bi vama ugodio. Došli novi busevi a vi odma tražite mane i komentirate i ovakvi i onakvi su >hammer< Bravo za liburniju šta je u ova krizna vrimena našla sredstva i obnovila svoj vozni park.
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

Paško

Novi Citari vjerojatno nemaju naprijed znak da bi se mogla staviti naljepnica ili reklama. Takvi postoje u par njemačkih gradova
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

megaliner

sve i jedan ima znak samo ne na sredini maske nego odmah ispod brisaca mali znak

peron24

Novi Citari su u prometu na gradskim linijama zajedno sa svojom starijom braćom.

Gbr.  246  ZD 613 GZ
       247  ZD ????
       248  ZD 248 HB
       249  ZD 247 HB
       250  ZD 162 HB
Imaju čak i mali display straga,ali nažalost,slova su vrlo nečitka.
Vozio sam se u Mercedesu Integru troosovincu ZD 359 FM za Petrčane.Postoje tri takva kupljena 2008 a zanimljivo je da imaju natpise na španjolskom.Npr. "dejen libres los peldaNos" što bi značilo "Ostavite slobodne stepenice", ili "Salida para emergencia" izlaz u slučaju opasnosti, i "No fumar" ovo zadnje svi razumiju :D
Imaju čak 69 sjedala a mogu se koristiti u prigradskom,ali i gradskom prometu.

tony

Jedno pitanje zasto od 5 pridoslih autobusa displey radi na samo 2 autobusa i zasto bocni displeyi nisu u funkciji????

5AR

Još jedno pitanje za one koji su se vozili ili koji će se voziti, koliko kilometara imaju pošto su 2009. godište?

Majstor

1600 km onaj koji je prolazio  inspekciju mjenjaca / zastupnik je
tražio neke provjere radi stajanja vozila /
Vozila su stajala u Grčkoj kao jamstvena vozila MBenza za
Dubai ( stranka iz Dubaia kupila 260 komada pa je 10 kom
bilo u Grčkoj u pripravnosti po isteku jamstva MB ih je odlučio
prodati posto nisu koristena za jamstvene potrebe )
jos 5 kom ih je bilo u Grčkoj kada su ovi uzimani za Zadar
Samo mi sudite pošteno !

COVIK

...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

Paško

I u Splitu je bila slična situacija, ali nije radije skinuo Promet, nego vozači koji nisu htjeli platiti pretplatu. Na kraju je HRT odustao od svega toga. good_boy
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

navi

Tomek

Opa, još jedna novost, Liburnija se lijepo pomlađuje. Dobar autobus, puno sretnih kilometara želim!

5AR

Avtomontaža

Ne znam di da stavim ovaj post, a ja ne razumim zašto na nekim otocima (pogotovo zadarskim) voze busevi s auto-otpada. Jučer i danas Saljani su se jedva dokopali Zadra. Evo što se desilo. Mediteran, katamaran koji vozi Zadar-Sali se po jedno petstoti put pokvario,a u 5 iz Brbinja krenula neka Liburnijina kršina koja samo što ne izdahne dok se penje uz Velu stražu. Danas joj je tribalo malo manje od ure od Salija do Brbinja i još uru i dvadeset trajektom do Zadra. To je priko dvi ure vožnje, a toliko je prije 30 godina vozila brodska linija koja je išla i priko Iža. Nek se nadležni malo bolje pobrinu o javnom prijevozu na otocima.

zekonja

Pozdrav, i ja sam inače iz okolice Zadra, a muči me ista stvar kao i čitatelja u članku.
http://www.057info.hr/vijesti/2012-12-18/liburnija-uvela-liniju-za-imaginarnu-lokaciju
Zar nebi mogli ubaciti karte grada tako da se vrte i na monitorima po autobusu, otkad su dosli stalno se vrte karte Dubaia