Plinski autobusi

Autor NP-549, Studeni 10, 2009, 11:31:09

Shole

Duboko se nadamo da će proć na natječaju  netko drugi, a ne Irisbus.
Btw, zanima me jedna stvar:  recimo da natječaj dobije Solaris, što je bio slučaj u Novom Sadu, kako je onda riješen problem servisa i pogotovo rezervnih djelova?  Zar svako staklo, far ili poklopac neonke treba čekat iz Poljske?

shef

Srbija je druga priča, jer imaju i službenog zastupnika i pravi ovlašteni servis. Mi imamo samo "trgovačkog putnika" za Solaris.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

421

Citat: shef  u Veljača 11, 2012, 20:50:30
Srbija je druga priča, jer imaju i službenog zastupnika i pravi ovlašteni servis. Mi imamo samo "trgovačkog putnika" za Solaris.
Kad netko  u nas prepozna Solaris kao kvalitetnog proizvođača pa kupi  bus123 bus123 bus123 bus123 bus123, vjeruj mi da će sve ostalo profunkcionirati vrlo brzo,  uključivo ovlašteni servis.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

5AR

Pa će taj trgovački putnik dobit kombi ili kamion umjesto auta pa će dovozit djelove u Trolej. Nisam se vozio ni u jedno ni u drugom ali bih više želio da to bude Solaris.

Spiker

Pa tako je pošeo i Irisbus u RH!
Prvo su prodali citelise ZETu (to je napravio Benussi ali i oni su u dijelu firme Autobus). Poslije je zajednički projekt Autobus dobio posao održavanja ZETovih citelisa (i tu su novci) pa su sad vec i preselili u novi servisni centar!
Što tako nebi i Solaris?
Samo mu treba dobar ugovor i lova pa će biti krova!

shef

Citat: 5AR  u Veljača 12, 2012, 00:49:32
Pa će taj trgovački putnik dobit kombi ili kamion umjesto auta pa će dovozit djelove u Trolej. Nisam se vozio ni u jedno ni u drugom ali bih više želio da to bude Solaris.

Inače se taj gospodin "trgovački putnik" u međuvremenu ostavio Solarisa i vratio u moćno okrilje trokrake zvijezde.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Eto finili su Mare bali.  Sve riješeno i zaključeno,  stiže nam 10 Citelisa  >hammer<.  E sad kolko sam uspio skužit kolegu,  navodno je data neka bjesno niska cijena tako da je ostalo para i doć će ili još 2,3 extra ili 5,6 minibuseva.

ikar

Sretno nam bilo, nismo se sa Mercedesima usrećili, a sumnjam da ćemo sa poluproizvodima...

Boki651

Sad smo tek nagrabusili, kad se počnu telit po usponima, a SG 220 ih bude sustizao.

shef

Ono što je sigurno, da će biti bolje i kvalitetnije napravljeni od zagrebačkih (mislim na Citelise) jer talijanski sigurno neće biti, a ako dođu kakvi miniji, neće sigurno biti Cacciamali.
Nije neka utjeha, ali bar nešto...

(c)Teutonic

kico101

Ne bi me zacudilo da budu doslovno zagrebački ( pogledati da li ima gdje tragova plave boje  ;D ).
Znači 1-ca će dobit nove buseve ( nova serija 471-478 ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

shef

Vjerojatno će biti sličniji LPP-ovim.

(c)Teutonic

NP-549

Kad se već MORALO uzet taj bus barem nek se sad malo pripazi na sitnice koji znaju bit poprilično iritantne. Za firmu to najčešće ne znači nikakvu investiciju dok ljudima koji ih voze i onima koji ih održavaju znatno olakšava rad.  Volio bi da se pridruže ovdje Zagrebački kolege iz APD sa konkretnim prijedlozima, kao i ljubljanski kolega monshishi koji također zna jaaaako puno o Citelisu.

Npr,  stražnja hauba obavezno iz više djelova, a ne jednodjelna ko zagrebački, pa onda recimo portela gdje se tanka plin da ima amortizer, a ne da se otvara u vožnji pa da poslije nemoš bus upalit.  Vozačko sjedalo OBAVEZNO da ima dugmić za okretanje u desno. To košta valjda 20€ a strašno puno znači vozaču kad može protegnut noge minutu,dvije.  Roleta za zaštitu od sunca od punog materijala, a ne ona kao nešto moderna šupljikava, poluprozirna koja ničemu ne služi......  dalo bi se još dosta tih sitnica nabrojit

conecto

Sve si uglavnom nabrojao, možda bih dodao retrovizore kao na ljubljanskima i tražiti dodatne gornje zadnje lampe sa žmigavcima jer u seriji ne dolaze, a moguće je dobiti i veće prozore na otvaranje za slučaj kad klima ne radi. Sjedalo i roleta je kod nas OK, ne zaboraviti dodatni power-prekidač što su naši solaši dobili tek kasnije, a zglobni nikad.

Solaši još nekako i idu dok se previše ne natrpaju u brijegu, nije problem u Ivecu nego u CNG-pogonu općenito.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

ikar

Citat: conecto  u Ožujak 13, 2012, 17:50:23
dok se previše ne natrpaju u brijegu

Nemoguće na 4 i 7/7a!  ;D