Gradski prijevoz – fotografije

Autor stipe15, Siječanj 31, 2008, 17:18:34

buSHunter795

Joj, ja ih se ne sječam, ja tek negdje od 98-me pamtih...
A imam zapisano negdje u 'arhivi' ovo:
ŠI 707-AP
ŠI 604-AF (nacrtao sam ga smeđe plavo i ovak mi lići da sam nacrtao 260A116P)
ŠI 561 ili 567-BA (zglobno!)
A da ti pitam zašto i kako TAMići imaju garažne???
ŠI 580-P = 1730
ŠI 803-P = 1735
ŠI 496-P = 1053
ŠI 497-P = 1607
Vjerujem da ih je imalo još, možda još nađem šta...
I daa, jel znaš što je to zglobno u shemi ŠI 613-M stajalo prije kod Jolly-ja u Bilicama???

Shole

Da li je možda taj zglobni Ši-567-BA izgledao ovako, i vozio oko 2000?

peron24

ŠI 707 AP je Bova koja je zadnje dvi godine opiturana u bijelo i ima nove tablice ŠI 141 DZ

ŠI 567 BA je bijeli vrlo stari zglobni bus,vjerovatno identičan sa Riječaninom sa gornje slike,pripadao je nekom privatniku oko 2000god. a nešto kasnije nalazio se rashodovan na Ražinama.
A što se tiče Tamovih garažnih brojeva jedina logična pretpostavka je ta što su ti busevi imali do 1993g. stare ex-YU tablice,koje su u izgledale npr.ovako: ŠI*123-45
pa je to vjerovatno ostalo od tada.
ŠI 328 AP je bio vrlo stari zglobni narančasti bus sa trilexicama koji je pripadao nekom privatniku.Vozio je djelatnike TLM-a od Ražina prema Meterizama i Bilicama.Moguće je da je vlasnik bio Antonio tours al nisam posve siguran.
Ovog ŠI 604 AF se nemogu sjetit,nije baš često prometovao po gradu...

Shole

Vrlo lako moguće da su oba zglobna bila iz Rijeke.  Ovog su vrlo lako mogli prepiturat u bijelo, a taj narančasti drugi (možda Antonio) je Sanos S200 i on bi po podacima mogao također bit riječki i to jedan od serije 471-478 koja je rano povučeno iz prometa,  zadnji negdje 1996. 

peron24

Narančasti zglobni Sanos ŠI 328 AP je stigao u Šibenik početkom 98g. i na njemu nije bilo nikakvih natpisa,boja je ista kao i na ostalim riječkim busevima dakle to je sigurno iz Autoreleja.

U ATP-u već dugo nije bilo zglobnih buseva,zadnji je bio TAM 260 A 180 M sa reg. ŠI 552 AH,a od 92 do 96 je reg bila ŠI 22? A
Bio je standardno bijeli sa plavom crtom i bijelim drvenim sicevima i potpuno crnim felgama.Nije imao trilexice i najčešće je razvozio radnike iz šibenskih tvornica od 1988 do 98g.

peron24

Ponovno u ATP-u imamo slučaj "uskrsnuća" starih buseva:

Nakon "povratka" ŠI 759 AM u promet se nakon više mjeseci vratio Mercedes 0307 ŠI 622 CH (bivši ŠI 642 AB),na slici iz veljače vidimo ih na Ražinama bez tablica u redu sa rashodovanim busevima.
Nisam ga vidio izbliza pa se nadam da je uređen i obnovljen.Možda ima i nove tablice,kad saznam javit ću... ;)

buSHunter795

Oh, pa ovo mi je baš drago! ŠI 622-CH bi mogao još 10-tak godina voziti ako ga budu dobro održavali :D

peron24

Transport database and photogalery,autor Gerhard

peron24

Jel se sjećate ovog kremastog ljepotana? Šteta šta više nije u prometu,inače je 1983god.

prote

šibenska tvornica lakih metala(TLM) je imala svoj poveći putnički i teretni vozni park krajem devedesetih godina su se rješili svih autobusa i vozača  koje je onda preuzeo atp-Šibenik tako su u atp.došla dva zglobna  ista autobusa indentična sa rječkim na slici.Jedan je koliko se sjećam odma otišao u djelove dok je drugi poslije dugog remonta  pušten u promet i nije dugo vozio na magistrali iznad šibenika imao je prometnu nezgodu i nisu ga više popravljali. A šta se tiće antonio tursa kod njega su bile dvi koliko se sječam jedna bjela koja je isto stradala u prometnoj nezgodi pa je onda kupljena od autotroleja narančasta koja je takva ostala dok je bila kod njega.

Shole

Bi se mogao sjetit možda registracija pa ćemo probat saznat koji su to Riječki završili u TLM-u ?

St!pe

Citat: peron24  u Kolovoz 16, 2010, 19:29:49
Jel se sjećate ovog kremastog ljepotana? Šteta šta više nije u prometu,inače je 1983god.
U prometu je.Reklama Splitske banke.Cijeli crveni.

EDIT
Lažem.To je 531AM.Imali su istu shemu pa san se zajeba.
Ako izgleda predobro da bi bilo istinito vjerovatno vam se pričinja.

prote

Krivo smo se razumili nije Rječki završio u TLM nego u Antonio turs-u a iz TLM-a su svi autobusi i njihovi vozači prešli u atp-Šibenik probati ću pronaći slike tih buseva i registracije.Također ću potražiti sliku tog zglobnog sanosa koji je došao iz autotroleja u Antonio turs te njegovu ondašnju registraciju i garažni broj.

peron24

Ši 531 AM i ŠI 795 AM imaju istu unutrašnjost,s tim da je ŠI 531 AM imao reklamu jedne njemačke štedionice koja je kasnije skinuta,a nakon požara na
ŠI 641 AB opituran je u boje Splitske banke. Za razliku od ŠI 641 AB koji je bio potpuno opituran,ŠI 531 AM ima i dalje kremastu prednju stranu.

Grof