Gradski prijevoz – fotografije

Autor stipe15, Siječanj 31, 2008, 17:18:34

TAM

Vidia ja danas ispred garaže dva cijela plava. Nisam ima vremena uslikat.
Dani ponosa i slave!

Avtomontaža

Nek netko zapiše tablice kad dobiju šibenske.

Avtomontaža

Zna li tko zašto je O305-ica ŠI882AB već 1999. otišla u rashod ??? Nažalost na šibenskim cestama više nema ni jedne mečke iz Bamberga. Posljednji od njih koji je ostao ŠI541ET(ex.ŠI881AB) je nedavno završio u rashodu. Ni ja kao ni TAM(forumaš) ne znam zbog čega je otišao na onaj svijet, a bio je u koliko-toliko prihvatljivom stanju, jedino što je malo njihao i dosta vibrirao ozada pri stajanju(taj su problem imale sve mečke iz Bamberga).Je li koja od njih imala turbo-motor ???

peron24

Sinoć sam na pijaci vidio jednog od dva novopristigla Zetovca. Gbr. 867 je ŠI 182 FE. Sva sreća da nisu ga nisu prepituravali niti skidali garažni broj. Prekrasno izgleda za svoje godine i žao mi je što nije došao u ruke nekoga tko će ga znati čuvati i održavati. Za ATP-ove prilike to je pravi space shuttle. Jedino što su fulali je tip autobusa. Očito nisu znali da je eurobus EL 262 gradski a ne prigradski autobus. Za ATP-ove prilike je nužno potreban veći broj prigradskih autobusa. Gradskih ionako ima dovoljno.
Što se tiče mečke sa reklamom Jadranske banke,kod nje vrijedi pravilo "Dok jednom ne omrkne,drugom ne osvane", to znači da kad neka od Avtomontaži ili Aabenri rikne nasred ceste,305-ica će se popravit i vratit u promet. Kada je u ljeto 2010 izgorio MAN Su 263, odmah je vraćen u promet MB O307 ŠI 622 CH nakon pola godine provedene među rashodovanim vozilima.
U naredno ljeto 2011 izgorila je Aabenra ŠI 662 CS,ubrzo je vraćena u promet druga Aabenra ŠI 201 ET (694 CS) koja je bila u planu za rashod.
Ja se i danas pitam zašto je O305 ŠI 882 AB iz Bamberga još u proljeće '99 otišao u rashod jer je bio u dobrom stanju i star 15godina što nije puno za tadašnje Mercedese. Također i MB O307 ŠI 972 AB koji je rashodovan još '97. Taj je imao istu shemu kao i ŠI 622 CH. Krajem 90-tih ATP je bio velika i uspješna firma sa oko 65 vozila samo u gradskom i lokalnom prometu.

shef

Ništa se ne boj, Eurobus ide itekako u prigrad, naši su stalno u prigradu i znaju potegnut i do Triblja (to je od Rijeke 30 i kusur kilometara) bez problema. Naravno, ako su ispravni...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Tomek

Stvar je u tome što je to gradski autobus sa gradskim sjedalima. Još ex ZET-ovi imaju i troja vrata ;)

TAM

Imam pitanje. Krajem 2011. vozila su dva TAM-a 260A116P jedan je ŠI 368-DZ koji još vozi i još jedan koji je ubrzo povučen iz prometa pa pitam koji je to? I koliko su dobili zetovih manova?
Dani ponosa i slave!

Shole

Spomenuta riječka linija ima ravno 41 kilometar u 1 smjeru.  Prvih 20 KM ide autoputem bez ijednog zaustavljanja, a onda narednih 20 su stanice svako malo, kao i na svakoj prigradskoj liniji.  Nije da je svakih 200 m, ali ono,  3 za redom pa onda 2 km ništa do sljedećeg sela.  Busevi koji se znaju tamo pojavit (EL 262 Eurobus) su čisto OK za tamo.  PO autoputu ide 80 bez problema, poslije toga je super jer je startan za brdo i prilično protočan.  Ti riječki EL-ovi (bilo da su zagrebački ili iz Avtomontaže) su pogođeni 100% za naše linije.  Niski, okretni, jaki, startni....  Sve 5, bez primjedbe.  Samo malo više sječe jer je duži osovinski razmak, ali kad ga uhvatiš, ide ko bicikla oko svakog kantuna.  Vrhunski busevi !!!

Avtomontaža

Citat: TAM  u Ožujak 08, 2013, 18:13:27
Imam pitanje. Krajem 2011. vozila su dva TAM-a 260A116P jedan je ŠI 368-DZ koji još vozi i još jedan koji je ubrzo povučen iz prometa pa pitam koji je to? I koliko su dobili zetovih manova?
Došla su dva ZET-ova MAN-a. 2011. uz ŠI-368-DZ je vozio i ŠI-821-CV i TAM 260A116M ŠI-823-CV koji su baš te godine nestali iz prometa kao još mnogi oldtimeri, a u promet je vraćena abenra ŠI-201-ET.

Avtomontaža

Aabenra ŠI 684-CS dobila reklamu od Jadranske banke.

TAM

Danas na kolodvoru uhvatio sam novo pridošloga MAN-a (ŠI 594-FE). Vozio je za Vodice.

Dani ponosa i slave!

tramvajac 92

peron24

MAN EL 262 Eurobus stigao iz ZET-a,ex. gbr. 867, ZG 5169 Z

TAM

MB 0307 (ŠI 763-ET)

MAN EL 262 Eurobus (ŠI 182-FE) ex ZET Zagreb gbr 867, gbr 51

Nepoznati MB 0307 i Volvo Aabenraa i Volvo 8700 LE (ŠI 668-EG)

Ako možete primjetiti kraj MB Tourisma nalazi se MB minibus bez registracija. Sad ne znam da li je od Pražena ili od nekog drugog.
Dani ponosa i slave!

TAM

Volvo Aabenraa (ŠI 684-CS)
Dani ponosa i slave!