Gradski prijevoz – fotografije

Autor stipe15, Siječanj 31, 2008, 17:18:34

buSHunter795

Pa taj 795AM je zaslužan za moje ime na forumu..najbolji bus u kojem sam ikad bio, kad ga se samo sjetim, već isplačem suze..a jel živ 432AE? mislim da sam se u njemu najviše navozil..

peron24

ŠI 432 AE to je bio onaj žuti "hipijevac" sa cvijećem i dječacima,nisam ga vidio bar 5godina,taj je često vozio prema Rogoznici i Ražnju,a nema ga među rashodovanima...
Možda je "uskrsnuo" kao i ŠI 759 AM  ???
A u Mercedesu ŠI 905 AB su zaminjeni predzadnji sicevi sa drvenim iz nekog starog TAMA-a,a glavni problem kod njega,a i svih ostalih bivših zelenih MB 0305 je pretjerana vibracija stražnjih stakala u leru...

buSHunter795

Pa ovi zeleni su svi sa auspuhom na krovu..pa je valjda zbog toga drndanje u leru...imaju sjedala kao Zagrebački bivši GT6 tramvaji koliko se sječam..a znaš li iz kojih su grada došli u ATP ŠI? Garažni brojevi Zelenih su 5xx ??? 23xx su iz??? 61xx su ex. Hamburg??? Imam zapisane i neke gbr. TAMova!?!

peron24

Svi Mercedesi kojima je tablica završavala na AB ili AC su stigli u proljeće 1995,koliko se sjećam iz grada Herforda u Zap. Njemačkoj

Zeleni busevi kao i bijelo plavi sa trilexicama potječu iz iste firme i proizvedeni su sredinom 80-tih,nekad je u njima bilo dosta reklama različitih firmi sa tog područja,a mnogi su imali oznaku školskog busa

buSHunter795

Kako? VMR Herford Minden-Ravensberg su ovi kremasti AB-AM sa garažnima manjim od 200. Jel znaš točan naziv? Ovi plavonarančasti s trilexicama mi izgledaju kao iz ESWE-Wiesbadena..

St!pe

Kršine Abenre.ATP ih je skršija skroz.Održavanje nula.Za 5 god neće izgledati puno drukčije od onih 305.

Ako izgleda predobro da bi bilo istinito vjerovatno vam se pričinja.

peron24

Malo sam pretraživao po njemačkim Web -stranicama i pronašao neke podatke:
Mercedesi sa trilexicama (ŠI 883 AB ŠI 973 AB i ŠI 336 AC) potječu iz firme ESWE iz Wiesbadena,njihovi današnji busevi su također bijeli sa plavom i narančastom crtom.
Firma MRV iz Mindena ima kremaste buseve,a njihovu oznaku su imali kremasti MB0307 sa AB tablicama a jedna druga firma iz Herforda ima i danas zelene buseve,a budući da su Herford i Minden susjedni gradovi,izgleda da je riječ o njihovoj kooperaciji...
Kremasti Mercedesi i Manovi sa AM tablicama su stigli 1997 i vjerovatno su iz istog MRV Mindena.

buSHunter795

Ako možeš pronaći..baš bivše njihove registracije i garažne brojeve, ja sakupljam takve podatke, imam većinu ali nisam baš siguran. :)

Tomek

Dobio sam fotku ovog TAM-a 190A110 i iznenadio me sjedalima koja su niska.. Zna letko više o ovom busu, reg. i ostalo?

Paško

Citat: netko  u Svibanj 24, 2008, 21:32:02
Citat: stipe15  u Svibanj 24, 2008, 20:07:36
Ovaj Man neam pojma koji je model
http://i193.photobucket.com/albums/z249/stipe15/DSC00686.jpg[/img]
Man SU 220.Nek me neko ispravi ako sam falio.
Netko, Netko. Nije to MAN SU 220, to je njemački MAN SÜ 240.
Lijepo se vidi po uskim vratima i zavjesama.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

peron24

Ovaj bijeli TAM na fotografiji je vjerovatno ŠI 116 M,ali mislim da je nedavno promijenio reg.tablice. To je inače kraća verzija TAMA-a sa nešto slabijim motorom.
Prije nekolliko godina zamijenjena su mu sjedala za ova niska,a i bus je ponovo opituran u bijelo.Ova serija TAM-ova je stigla u Šibenik tamo negdi 1989god.

Kad već  spominjemo MAN 240 SU u ATP-u postoje dva takva uvezena 1997 iz Zap.Njemačke:
ŠI 759 AM kremasti,od 2007 opituran u bijelo
ŠI 794 AM kremasti,od jeseni 2009 ima reg. ŠI 170 EI
Oba su i dalje u prometu,s tim da je ŠI 759 AM bio planiran za rashod,ali je nedavno vraćen u promet.

buSHunter795

Je, istina, ovo je ŠI 116-M, već imamo negdje njegovu fotku stariju  ;)
Joj kad mu se sjetim zvuka...drago mi je da je još čitav  :D

tamlover

Evo malo današnjih iz Šibenika na 36 stupnjeva:

U mom "mistu" brzi internet je utopija pa me sve ovo ubija, al potrudit ću se stavit još koju...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tamlover

Ljepše od vožnje u autobusu u ovo vrijeme žege je čekanje autobusa u hladovini mini terminala Tržnica:

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

peron24

Posljednjih dana na šibenskim prometnicama često možemo vidijeti bijeli TAM 190 a 11P kojem je nova reg, ŠI 198 EJ, (stara je bila ŠI 116 M).
Nisam se u njemu vozio već desetak godina i još tada je bio u vrlo lošem stanju.Zadnjih godina je obnovljen i nadam se da više ne škripi kao nekad.

Da li se neko sjeća TAM-ova 190 A 11M sa reg. ŠI 411M i ŠI 561 H, zadnji put su viđeni još negdi davne 1997,vjerovatno su ih nekome prodali jer tada su bili stari oko desetak god. i nisu sigurno išli u rashod.
Postojao je i TAM sa reg. ŠI 339 P sa više horizontalnih plavih crta,također ga nema od 1997
Bilo je više takvih TAM-ova sa plavim crtama ali je jedino ŠI 339 P preživija rat i imao nove HR-tablice