Gradski prijevoz – fotografije

Autor stipe15, Siječanj 31, 2008, 17:18:34

peron24

Što se tiče ŠI-853-BO moguće je da je to bio ŠI-253-AB,ali ipak mi se više čini da je to ŠI-259-AB zbog reklame nekakvog njemačkog radija na stražnjem staklu.
ŠI 432 AE je onaj skroz žuti sa nekakvim dječacima i cvijećem,totalno u "hipi" stilu
ŠI 611 AE je ustvari ŠI 411 AE ,bijeli sa dječjim crtežima od Unicefa,
Sredinom 90-tih takvi šareni autobusi su baš fino uveseljavali šibenske ulice... :) :) :)
I naravno godine koje sam spomenuo su godine dolaska u Šibenik,a ne proizvodnje.Proizvedeni su sredinom 80-tih
Drugom prilikom ću dodati popis starih Tamova i Setri u lokalnom i gradskom prometu kad kad doznam točne nazive modela

buSHunter795

Ne, mislio sam da je 611-AE na neki drugi crveno-zeleni, 411-AE je unicef i nema stražnje prozore...
611 valjda zbog garažnog 6114 iz njemačke...
Setri Serija 100 je bilo 3 koliko znam
412-V , 418-V i 467-V, sve crvene kao i ona jedna u Čakovcu  ;)

peron24

Svi Mercedesi kojima je tablica završavala na AE uvezeni su 1995 iz Hamburga,riječ je o školskim busevima koji su vjerovatno u Njemačkoj imali brojeve na tablicama kao np. 6115,6119 i sl.
Crveno zeleni Mercedes je bio ŠI-428-AE sa reklamom Kiefer

Osim tri spomenute crvene Setre postojala je i ŠI 419 V bijela sa crvenom i žutom crtom.
Također bila je još jedna crvena Setra koja je jako davno završila među rashodovanim busevima.Ne sjećam se tablice ali znam da je završavala na V.
Mislim da je nažalost stradala u ratu.
Koliko se sjećam uvezeni su iz Beča 1994 i to su prvi uvozni busevi u ATP-u

JA!!!

Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

JA!!!

Danas autobusi normalno voze, iako je cili grad pun leda od ledene kiše koja je jučer padala.
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

JA!!!

Par slika iz garaže.......

JA!!!

St!pe

Volvo B10 od Slaptoursa.
Ako izgleda predobro da bi bilo istinito vjerovatno vam se pričinja.

JA!!!

Citat: St!pe  u Travanj 01, 2010, 23:10:15
Volvo B10 od Slaptoursa.
Da, baš sam ga prije par dana vidio, na displayu je pisalo shuttle bus i ispod toga nesšto u vezi Cinestara, izgleda da samo neku posebnu liniju vozi....
Inače, evo jedna slika iz Šibenika od danas:

Ovaj semafor triba ispilat.... ;D

St!pe

Nemš ga falit,cili je u naljepnicama.Crne je boje +5 zvjezdica,Cinestar,kino,Dalmare...Kad ga vidiš sve ti je jasno kuda vozi.Netriba gledat u tablu.
Ako izgleda predobro da bi bilo istinito vjerovatno vam se pričinja.

Tomek

Budući da su većinom (pri)gradski autobusi ovdje ću staviti fotke

Steyr ex APVŽ gbr537 u Kninu

MAN SU263 ex APVŽ gbr590 u Kninu pa u Šibeniku

TAM260A119 ŠI754U koji je 93.g.

Nisam 100% jel ovo isti taj

Steyr Volvo ex APVŽ gbr558

Ovi su još živi

Ovi više nisu

I za kraj malo Volvo Aabenre BLE B10

ŠI661CS ex APVŽ gbr587

ŠI682CS ex APVŽ gbr585

ŠI684CS ex APVŽ gbr589

ŠI696CS ex APVŽ gbr586

peron24

Sredinom svibnja ponovno se u prometu pojavio stari bijeli MAN 240 SU reg. ŠI 759 AM,a na jednoj od gornjih fotografija sa Ražina od 24.veljače vidi se da je bus bez tablica i čeka rashod.Autobus je u kako tako prihvatljivom stanju a unutrašnjost mu je sasvim solidna.
Slažem se da je nije najsigurnije u promet puštat oldtimere iz 1986god. ali neki busevi kao npr. ružičasti MB 0305 reg. ŠI 429 AE i svijetložuti ŠI 433 AE, i MB 0307 ŠI 622 CH mogli su poslužiti još koju godinu dok se neizvučemo iz krize. Naravno na kraće relacije i max. 100km dnevno,bez prometovanja na školskim linijama...

I napomena da kremasti MAN 240 SU bivša reg. ŠI 794 AM od jesenas ima nove tablice, ŠI 170 EI

Također pohvala meštrima koji su temeljito obnovili mercedes ŠI 598 DP (bivši ŠI 583 Z) vozio sam se s njim od ŠI do Primoštena,motor u dosta dobrom stanju..

buSHunter795

583-Z je još iz Njemačke došao u super stanju, i kad sam zadnji put bio u njemu, 2002. je isto odličan...samo pohvale..

peron24

Meni su ponekad totalno čudni kriteriji za otpis starijih buseva.U ljeto 2007 vozio sam se do Vodica u kremastom MB 0305 reg.ŠI 795 AM,bus u vrlo dobrom stanju,vrhunski kožni sicevi,zavjese kvalitetnije nego meni doma,a bus je vrlo brzo završio u rashodu.
Ne želim glumiti suca niti policajca ali mislim da Mercedes ŠI 641 AB na Meterizama 2008 nije planuo sam od sebe,budući da znam da se u noćnim satima svakakvi likovi pijani motaju po tom kvartu,sjećam se da su 90-tih na Šubićevcu kod stare Crkve maloljetnici demolirali TAM od bivše firme LINKAT

I za kraj pohvala vozaču koji je zadnjih 15-tak godina vozio MB0307 ŠI 622 CH (prije ŠI 642 AB) taj je uvik ljubazan i dobro raspoložen na poslu,nije sve tako sivo... ;) ;)