Tko najbolje odrzava autobuse

Autor man134, Veljača 13, 2008, 21:56:02

man134

tko po vama najbolje odrzava autobuse od gradskih prjevoznika u HR...

ikar

Najbolje održavanje imaju sami vozači. Nema toga da će ti neko sitnice koje čine razliku radit. Kad je dobra ekipa, da vidiš kakav bus. Nakon 10 godina ko novi.

stipe15

NP-549

Citat: ikar  u Veljača 14, 2008, 20:18:45
Najbolje održavanje imaju sami vozači. Nema toga da će ti neko sitnice koje čine razliku radit. Kad je dobra ekipa, da vidiš kakav bus. Nakon 10 godina ko novi.
Slažem se sa Ikarom u vezi ovoga.  Bio je kod nas u Autotroleju jedan SL222  (631) koji je imao preko 600 000 tisuća kilometara (prigradski promet) a da nisu nijedanput pipnuli kočnice.  Sve je bilo original nakon 8 godina. Naravno, motor nemoram ni spominjat. Čak je i limarija bila koda je imao 8 mjeseci a ne godina. . Onda su ta dva vozača dobili novi Lion's Classic 677, a ovaj 631 je druga ekipa uspjela uništit za par mjeseci.  Eto, samo jedan primjer iz iskustva.
Naravno da veliku ulogu igra i održavanje same firme, ali ipak mislim da su sami vozači najvažniji (to dolazi u obzir samo ako ih se par mjenja na kolima, a ne svaki dan drugi).

ikar

Citat: Jopa007  u Ožujak 30, 2008, 14:58:04
Citat: man134  u Veljača 13, 2008, 21:56:02
tko po vama najbolje odrzava autobuse od gradskih prjevoznika u HR...

Po meni Zagreb

...

Citat: tamlover  u Ožujak 25, 2008, 16:35:01
U APD-u ima buseva koji su u sramotno lošem stanju. Primjer je ovog puta gbr 521:

Okey, sad se tek zagrijavamo...

Vrhunac je sve bliži...

A na koji vas grad ovo podsjeća?

E zete, ko te ne zna skupo bi te platio!
Sramota...

Odlično održavanje, nema šta.

maky

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

manoplan

miky

man134

dubi

koristite libertas....

narancasti

vozio sam se samo po zagrebckim i dubrovckim busevima , po forumu vidio riječke i splitske  i mislim da daleko najbolje odrzavanje buseva ima libertas pa autotrolej

man750

Vidim da prevladava lokalpatriotizam i da vecina Dubrovcana piše Libertas, a zaboravljaju koliko dugo pojedini busevi voze sa ostecenjima.(npr.g.br.94)
Isto tako ovaj mjesec trebaju produziti reg g.br. 97 -116. a da je odrzavanje O.K. zadrzavanje buseva izvan voznje bilo bi po jedan dan za svakog dok se ne obavi tehnicki,  a vecina ih je izvan voznje par dana jer se vjerovatno otklanjaju nagomilani nedostaci.
Koliko buseva nema katadioptere ,a po zakonu ih sva vozila moraju imati. Cak ih i svi Prometovi busevi imaju.
Izgleda da je situacija u vedini gradskih tvrtki slicna i da odrzavanje nije na visokom nivou ,jer gazde nema, te se popravlja ono sto se mora da bus ne stoji. a oni koji bi trebali brinuti da se sve radi kako treba su politicari ili postavljeni od politike i gledaju se sto manje zamijerati i zaposlenicima i naredbodavcima da bi sto duze ostali na polozaju.
Toliko od mene u ovoj temi i molim forumase da sagledaju objektivno sve faktore i da ne donose pausalne ocjene.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

miky

Libertas nije ni slučajno. Nedavno sam pratio 3 autobusa, 96, 102 i 135 3 dana i ustanovio sam da ta tri busa NISU OPRANI TRI DANA. Padala je kiša, pa je malo bilo sunce, treći dan cijeli sunce i kad se naslažu šporkice na autobusu, TKO ĆE TO OPRATI? N I T K O...

Tomek

Slavuj

ma samoborcek najbolje odrzava buseve. kad idem u split 3 puta pregledavaju bus i pometu ga ako treba.