Slike iz Sarajeva 2008.-2010.

Autor manoplan, Lipanj 29, 2008, 18:30:09

aaaaa

Citat: Suboticanin  u Svibanj 29, 2010, 23:36:00
Dosta dobro izgleda ovaj MB.Kakav je u pogledu tehnike?

odličan ...da se malo bolje odrzava mogao bi bez problema jos raditi barem 5 godina iako mu je sad 20 godina. Pogotovo ovaj 491 je kad je dosao bio presao nesto vise od 600 000 skoro sve kao trolejbus i dizel motor mu je bio skoro pa nov

MILCHO

Šteta što su od 8 komada (7 Duobusa O405 GTD + 1 obični O405 G) ostala samo 2 ispravna.

aaaaa

Citat: MILCHO  u Svibanj 30, 2010, 10:23:54
Šteta što su od 8 komada (7 Duobusa O405 GTD + 1 obični O405 G) ostala samo 2 ispravna.

da tacno tako s tim da ovaj O405 G nema dizel motor kao ovi ostali, ima mali benzinski motor kao trolejbusi MAN...takođe 489 tj 4120 nikada nije ni radio kao autobus. SAmo je prebacen u garazu autobusa, dobio broj 489 i tu je i "zavrsio karijeru"

MILCHO

4430 - 23. 05. 2010.

4430 - 30. 05. 2010.

Slike dovoljno govore koliko 4430 izgleda poslije detaljnog čišćenja ljepila i prljavštine zaostale poslije skidanja reklama, a da bi ga očistili kako treba morali su to uraditi od dva puta. trola sad izgleda k'o bombona. takođe je očišćen i zadnji poklopac od 4139 koji je bio živi užas poslije skidanja reklame ali trolejbus još nije skroz očišćen. Ovako bi svakog MAN-a SL172/SG200 trebalo srediti i bili bi skroz OK.

Suboticanin

Iskreno,ja nisam ljubitelj,tih takozvanih,total reklama.Bez obzira što ih u Subotica-transu lepo skinu,ni onda ih ne volim.:)
Ali,kako se kaže,svako ima svoj ukus.

SARI

To je to... još da zamijene ova stakla u koja se zavukao kondenzat i da se potrude malo oko unutrašnjosti... vozili bi oni još dugo dugo... nedavno sam se vozio u onom s Harmony reklamom (ne mogu da se sjetim g.b.)... unutrašnjost se raspada... ali i dalje poteže luđački... ;D

zejd

-------------------------------------------------------------
http://s1379.photobucket.com/user/busppz/slideshow/

The_Dubster

elvis

Na okretalistu u Rastelici,na putu prema Ivan-sedlu

aaaaa

Citat: elvis  u Lipanj 01, 2010, 17:02:44
Na okretalistu u Rastelici,na putu prema Ivan-sedlu

linija Ilidza Tarčin VUkovići

MILCHO

4145 na 102, na okretnici Jezero. Izvinjavam se što mi slika nije baš najbolje ispala.

Hajde da malo usporedim ove trole sa novijim autobusima. Iako imaju 18 godina. 10 puta su bolji od novih Ikarbusa, a bolji su i od MAN Lion's Classic-a i to kad su tek došli. Nevjerovatno su udobna sjedišta, mekan ovjes (to ih može i upropastiti na našim cestama), tihi su, nema lupanja, zglob ne škripi. E sad imaju oni i mana. U jednog škripe kočnice. a mana im mogu biti ona dupla stakla koja će se kad-tad zamagliti. Jedan je čak stigao sa zamagljenim staklom i to najmlađi gb  4155.

Svaka čast švicarcima na održavanju, mislim da im niko ne može prigovoriti da su nam poslali krntije. iako su u godinama u kojim mnogi busevi idu u staro gvožđe, ovi su kao novi, zapravo, bolji nego neki novi.

Inače odkad su došli ne rade noćnu smjenu.

The_Dubster

razumijem, zašto ne rade noćne, a jest, lijepo ih je vidjet i čuti tj. ne čuti, jer imaju super rad :)

a danas za Tihoviće

elvis

MILCHO: to sto skripe kocnice,mislim da su kod njih pakne,uglavnom to je potrosni materijal i nije nikakav problem koji treba posebno sredjivati

A za zamagljeno staklo,to je uopsten problem kod svih i nije neki problem ako se rijesi dok je samo rosa izmedju stakala,rastave se ociste i ponovo nazad,ali ako staklo postane bijelo i spekne to unutra,onda se staklo mora mjenjati,a opet ni to nije skupo ako se radi u Dubici,ljudi koji prave ta stakla nisu nimalo bezobrazni sa cijenama i svi prevoznici hvale tu firmu

aaaaa

ma ljudi da ostane na škripanju to bi bilo dobro. Kao što Elvis već reče to su ili pakne ili krivi doboši a i jedno i drugo je potrosni materijal. Hvala bogu da ima toliko vozila da ne rade trecu smjenu jer bi ih bagra unistila za godinu dana nebi bili za prepoznati. Što se tiče udobnosti to je logično jer su ovo vozila radjena po liccenci Mercedesa štaviše imaju dosta Mercedesovih dijelova (instrument tabla i volan su isti kao kod onih MB-a 491, 492). Što se tiče toga da su bolji od novih...nema od toga ništa. Novo je ipak novo. Kod novog vozila nov je upravljački mehanizam, kočnice, motor mjenjač dakle one najbitnije stvari a sve ostalo se moze sredjivati i nadogradjivati....da je Bog do došlo umjesto 15 da je došlo 50 Ikarbusa nebi bilo nepokrivenih linija a i oni MAN-ovi bi se mogli malo više posvetiti remontu ovako non stop je "krpljenje"...

The_Dubster

za ovog sam mislio da je otišao na rashod kad danas ga vidim...

i za kraj "braća" :D