Autoboka, Kotor

Autor arsenal, Veljača 22, 2008, 17:01:42

arsenal

Evo ga jutros isti taj malisan u Lepetanima na povratku iz Bijeljine za H.Novi. Inace, "Autoboka" dva svoja "isuzua turquoise" pored Bijeljine, povremeno koristi i na liniji Ulcinj-Split.

arsenal

Ovaj se sinoc vratio iz Beograda, zato je tako prljav....

arsenal

Prevoz putnika sa cruisera koji pristaju u luku Kotor na izlete po CG.

busfan

Prije 20ak dana u Bijeljini

arsenal

Ova "Avtomontaza 362 H" je trenutno najstariji i najlosiji autobus u voznom parku "Autoboke"  i najcesce vozi liniju za Bijeljinu, tek ponekad ide i za Nis.
Inace, "Autoboka' je napravila veliku redukciju voznog parka, prodala je ili isjekla u staro zeljezo sve stare autobuse pa vozni park trenutno cin i samo 16 autobusa i to 4 "marcopolo-a", 4 "berkhofa", 2 DAF SMIT mercurius-a, 2 DAF SMIT orion-a, 2 "isuzu-a", jedna "Avtomontaza A 362 H" i jedna "setra S-250 spezial".
Preselili su se iz dosadasnje garaze u centru Kotora na novu lokaciju na Radanovicima gdje ce graditi novu auto bazu.
Imam dosta fotki ovih njihovih starih rashodovanih autobusa u raznim fazama prodaje ili sjeckanja u staro zeljezo pa cu ih postirati, cisto da se vidi cega je sve tu donedavno bilo.

Tomek

Jel znaš dal ima u planu neka nova vozila budući da je dosta vozila kasirano? Kakvi su se pokazali ovi Marcopolo autobusi?

arsenal

Planirali su bili da nastave kupovati nove "berkhof axial-e",  ali su za sada to malo stornirali dok ne vide kako ce se odvijati stvari sa turizmom u kontekstu ove financijske krize jer su se preorijentisali na odrzavanje nekoliko medjunarodnih linija i turisticki prevoz.
Sto se "marcopolo-a" tice, pokazali su se prilicno dobro sto se mehanike tice (radjeni su na "mercedesovim" sasijama), ali im je problematicna elektronika (pogotovo ona na EPS mjenjacima).
Jedan od ukupno cetiri "marcopola" je vec duze van upotrebe bas zbog problema sa elektronikom.

arsenal

Novi parking "Autoboke" u industrijskoj zoni Kotora. Ove gomile materijala oko buseva su tu jer se gradi nova garaza i servisni centar.

adriatica

Hoce li to biti samo Autobokina garaza ili ce biti servisni centar za vise autobuskih kuca. Po Budvi se opet nesto suska o spajanju Autoboke i Olimpije, jer su u krizi i jedni i drugi, a Olimpija ne moze nikako samostalno da dodje do linija. Cak je za tehnickog direktora Olimpije dosao Ratko Jelusic iz Autoboke samo cini mi se da se nece dugo zadrzavati jer ovi ni danas nijesu dobili platu, pa je u firmi danas opet bilo povuci potegni sa vozacima i sa ostalim osobljem, pretnji, bacanja kljuceva od autobusa i sl.

arsenal

Pa bilo je planirano da to bude amo "Autobokina" garaza ali bi u njenom sklopu radio i regionalni servis za VDL DAF vozila. Cinjenica jeste da ni "Autoboki" trenutno ne cjetaju ruze, pa ne znam hoce li se ovaj dio koji se odnosi na VDL DAF servisni centar tako brzo realizovati. Sto se eventualnog spajanja sa "Olimpia expressom" tice, mislim a od toga nema nista jer ekipa koja vodi "Autoboku" bas i nesto "ne mirise" ove koji su vlasnici "Olimpie". No, na kraju ce ipak presuditi interes vecinskog vlasnika, a on se u slucaju "Autoboke" zove "Expo grupa".

BOZ

Da li neko zna da li Autoboka jos uvijek vozi za Makedoniju? Ako voze, znate li red voznje, ne mogu nista da nadjem izuzev da su polasci iz Kotora u 19.00. Kada dolazi u Ohrid, a kada krece nazad iz Ohrida i kada stize u Kotor? Hvala!

arsenal

Ne znam detalje, ali znam da i dalje vozi za Ohrid, naizmjenicno sa makednonskim prevoznikom "Galeb" i to petkom i subotom. Koliko znam, povratak je u 19 h )ovo je podatak kada autobus polazi sa stanice u Skoplju).
Evo jednog od "Autobokinih" DAF SMIT Oriona i jedna "grupna" fotka....

arsenal

Setra S 250 spezial

arsenal

DAF SMIT MERCURIUS, "berkhof| i jedan "marcopolo" na kome se nesto treenutno popravlja....

arsenal

Danas na parkingu Autoboke.