ANKETA

Autor dragec52, Siječanj 07, 2010, 19:34:16

dragec52

Otvorio ovu temu na koju kolege iz drugih gradova Hrvatske mogu postati - praksu u njihovim firmama u vezi pokaznih karata za njihovu djecu -školarce. Unaprijed HVALA na svakom postu.
Ja već imam unuka i mene se "ne dotikavle" ali par kolega me danas upitalo kako je to riješeno u drugim gradovima i  da pitam preko foruma / većina samo čita ali nemogu se sami izjasniti se o temi/ EVO moj doprinos tome.

netko

Iskreno neznam kako misliš besplatne pokaze? ;)

Svi prijatelji koje ja znam,a koriste se Prometom plaćaju pokaz.

Ali moram priznati da sam jedanput na pokazu od prijatelja vidio 00,00kn,dakle to je vjerovatno taj pokaz na kojeg misliš,ali i to netko mora platiti,obično općina,mada ima i drugih slučajeva.Dok sam išao u osnovnu školu prijateljima koji su koristili Promet škola je plaćala pokaz.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Shole

Čovjek je pitao da li u drugim gradovima u HR djeca zaposlenika u JGP-u (PROMET,  ZET,  GPP, PULAPROMET) imaju besplatan prijevoz.  Koda nas su imali zaključno sa 2009. (kuponi uvijek vrijede do kraja 1. mjeseca naredne godine)

netko

Aha.  :D

Mislim da da.U biti jasnije rečeno ne djeca vozača,nego članovi obitelji od tog vozača,a to su zapravo žena i djeca.
To znam,to sam vidio.Vozaču pokažeš karticu na kojoj je slika tvoga oca ili muža.

To je i kod nas i mislim da će još biti.Naletim par puta na ljude koji koriste to pa ću provjeriti dali će još toga biti ili ne.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Shole

TO nema veze s vozačima, nego sa SVIM ZAPOSLENICIMA DOTIČNE FIRME.   I djeca one žene u kadrovskoj isto imaju pravo na besplatan prijevoz.  I to se oduvijek odnosilo samo na djecu, a ne na obitelj.  Ovi drugi se voze na lijepu riječ, a djeca su baš imala posebnu pokaznu.

maky

U nas nema nekog posebnog pokaza, nego imaju iskaznice zaposlenika (bilo da je to direktor, vozač, mehaničar ili čistačica) kojima se služe njihovi članovi obitelji i te iskaznice se izdaju na rok od 3 godine...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

JA!!!

Citat: netko  u Siječanj 07, 2010, 21:37:04
Iskreno neznam kako misliš besplatne pokaze? ;)

Svi prijatelji koje ja znam,a koriste se Prometom plaćaju pokaz.

Ali moram priznati da sam jedanput na pokazu od prijatelja vidio 00,00kn,dakle to je vjerovatno taj pokaz na kojeg misliš,ali i to netko mora platiti,obično općina,mada ima i drugih slučajeva.Dok sam išao u osnovnu školu prijateljima koji su koristili Promet škola je plaćala pokaz.
Da, samo da se nadovežem, takve pokaze su imali svi koji imaju pravo na besplatan prijevoz, ali ne zboga toga što im netko od bližnjih radi u Prometu, nego jer je te pokaze platila država, županija, grad i slično. Primjerice, to je pisalo svim učenicima dok je još država financirala prijeovz za osnovne i srednje škole, ali je to u ovo recesijsko doba ukinuto. ???
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

conecto

Pa u Zagrebu se sva moguća djeca voze besplatno bez obzira da li su zetovska ili ne. Ne znam da li je takva odluka donesena zbog toga što su zetovci na zlu glasu (ili dobrom, kako se uzme) pa nikad ne znaš koga je sve napravio zetovac. No po toj logici bi pola Hrvatske trebalo imati besplatni prijevoz u Čazmatransu jer su tamošnji kolege fakat zajebani u tom smislu.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

421

#8
Dok je bilo Pevaleka na čelu ZETa, djeca zaposlenih u ZETu su imala godišnji pokaz koji je vrijedio za SVA prometala ZETa (bus,tramvaj,uspinjača žičara), a razlikovao se od "običnih pokaza "po tome što je u potpisu gdje piše škola napisano ZET.Plaćao se samo trošak izrade-30kn i slika za nj.
Dolaskom novog rukovodstva, svi školarci,uključivo i djeca ZETovih djelatnika, počinju potpadati pod sve školarce i gube gore navedeno  pravo.Postoji problem za one djelatnike ZETa  koji NE STANUJU u ZG,  a koriste ZET  ili drugog  prijevoznika  ,a pohađaju školu  u ZG pa moraju u mjestima prebivališta tražiti subvencije.Kako to ide, ne znam baš , no ovisi o raspoloživim sredstvima pojedinih općina i gradova. Izrada i dalje košta 30 kn+slika koja se nakon skeniranja vraća!
Zadnji moment je pokaz/iskaznica djelatnika ZETa kojom se  uža obitelj može LEGALNO prevoziti ZETom vikendom,danom uoči i na blagdan ili praznikom.Problem pri tom postoji jer  pokaz/iskaznica služi pri kupnji karata na blagajni zbog ugrađenog čipa u kojem su memorirani podatci vlasnika, a na "žgance" ( potpisna lista )više ne ide.
Dobra je pri tome stvar što možemo kontrolirati koliko smo kupili karata jer dobijemo potvrdu u obliku računa.
(Ovo je možda OT, ali sam pokušao objasniti sve aspekte pokaza/iskaznice).
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Shole

Imamo i mi sličnu karticu, ali nedao bog da ju nekome posudiš, čak ni da fotokopira.  Nitko se nesmije vozit na tu karticu osim njenog vlasnika.  Neke žene vozača su imale kopiju pa je bilo problema sa kontrolom.  A i ta kontrola meni uopće nije jasna, oni idu zaje..... žene vozača, a kad je koji vozač stvarao probleme bračnom drugu nekog iz kontrole?  

E , da i to, iako nevezano za temu, ali vezano za kontrolu,  od sad polupismene kontrolorke imaju pravo vozača pitat da pokaže sve karte koje ima kod sebe.  Ako nema 50% zaduženih slijedi prijava.  Pitanje dal imaju i osnovnu školu završenu, al bitno da sad imaju ovlasti zaje.....  vozače.   Ako me itko ima pravo pitat to je onda netko ko je po hijerarhiji viši od mene barem za 0.1, a ne niži za 0.3 koef.

Berlingo

#10
Citat: Shole  u Siječanj 08, 2010, 13:12:05
Imamo i mi sličnu karticu, ali nedao bog da ju nekome posudiš, čak ni da fotokopira.  Nitko se nesmije vozit na tu karticu osim njenog vlasnika.  Neke žene vozača su imale kopiju pa je bilo problema sa kontrolom.  A i ta kontrola meni uopće nije jasna, oni idu zaje..... žene vozača, a kad je koji vozač stvarao probleme bračnom drugu nekog iz kontrole?  [\qoute]

Stvarno nebi zelio da ispadne da ja pametujem i sve znam, ali sjetio sam se jedne cure s Orehovice koja se vec godinama tako vozi. Ako se ne varam ona je kcerka jedne djelatnice i u isto vrijeme necakinja jednog djelatnika.

NP-549

Ona je također i kćer jednog djelatnika, al se nezna kojeg

Berlingo

 ;D ;D ;D ;D ;D
Ovo je jedan od najboljih posteva koje sam citao na ovom forumu. Svaka cast majstore.

conecto

Citat: Shole  u Siječanj 08, 2010, 13:12:05
E , da i to, iako nevezano za temu, ali vezano za kontrolu,  od sad polupismene kontrolorke imaju pravo vozača pitat da pokaže sve karte koje ima kod sebe.  Ako nema 50% zaduženih slijedi prijava.  Pitanje dal imaju i osnovnu školu završenu, al bitno da sad imaju ovlasti zaje.....  vozače.   Ako me itko ima pravo pitat to je onda netko ko je po hijerarhiji viši od mene barem za 0.1, a ne niži za 0.3 koef.

Ma kod nas ti je praktično šef svatko osim drugih vozača. Još malo bit će to i čistačice...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...