Slavijatrans - rasprava

Autor dragec52, Studeni 26, 2007, 20:59:58

EuroTrakker

Rekao bi da osim jednog prigradskog Mana sve stoji na hrpi s koje se više ne vračaju busevi u vozni park. Možda još ima nade za Setru 215 ali teško
Pozdrav iz 53nje

pospanac

Citat: Tomek  u Listopad 28, 2011, 20:19:56
Malo pitanja o voznom parku? Jel voze još uvijek MAN FRH, O303RHD, S215HD i Sanos?
Šta je sa zelenom harmonikom? Jel vozi još koji O307 i ona dva prigradska MAN-a?

Fala na odgovorima :)

MAN, ne vozi, O303 još uvijek da ako treba, Setra po potrebi, Sanos baš i ne, zelenko je još uvijek spreman za registraciju ako treba, mali Mercedes ne vozi već dugo, a do dva mala MAN-a vozi samo jedan.
Informacije, podaci, stavovi i mišljenja koja iznosim na forumu su osobne naravi i ni u kojem se slučaju ne mogu protumačiti kao službeni stav ili informacija poduzeća u kojem radim ili sam nekad radio, ili sam nekad radio, ili sam nekad radio,...

mikagan

slavijatrans od danas 07.12.2011 u stečaju???

Mario

http://www.portal53.hr/vijesti/petrinja/81-petrinja/1460-pokrenut-stecaj-slavijatrans-a.html

SISAK – Na Trgovačkom sudu u Sisku, u srijedu, 7.prosinca, održano je ročište o pokretanju stečaja petrinjske tvrtke ,,Slavijatrans" d.d. u vlasništvu Miljenka Stuhnea, a na licu mjesta bili su i sadašnji djelatnici.

Obespravljeni djelatnici, koji već sedam mjeseci nisu primili plaću, sada sve nade polažu u stečajnog upravitelja Branka Petanjeka, a Mira Marović, povjerenica Sindikata prometa i veza, prokomentirala je trenutnu situaciju: ,,Mi želimo da stečaj bude s preustrojem, a hoće li tako biti ovisi o stečajnom upravitelju. Nadamo se da će se sve okončati onako, kako smo i pokrenuli, u dobroj namjeri da naši ljudi rade i dobiju zaostale plaće. Mi smo i dalje dolazili u firmu, nažalost radili bez novaca, ,,preživjeli" razna šikaniranja, a preživjet ćemo i ovaj stečaj."

Željko Šalić, povjerenik Sindikata EKN-a za Slavijatrans, prenio je i mišljenje svojih kolega: ,,Nama je u cilju da radimo, naravno za plaću, a ostalo nas je još dvadesetak na papiru. Masa ih je optuštena, a mi mjesecima upozoravamo da autobuse ,,Slavijatrans"-a sada voze vozači iz druge firme, odnosno ,,Stuhne i partneri" u kojoj je dio i naših dojučerašnjih kolega, ali i sa Zavoda za zapošljavanje."

Dušu i srce u ovim, za njega teškim životnim trenucima, ,,otvorio" je Slavko Kapić, koji je u ovoj petrinjskoj prijevozničkoj firmi proveo 26 godina: ,,Niti u snu nisam mogao sanjati da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi i da sam dočekao da nakon toliko godina kolege prijeđu u drugu firmu i voze ,,naše" autobuse, a ja kao branitelj i dragovoljac Domovinskog rata završim na ovakav način. Zbog toga ne tražim nikakve povlastice, mogao sam ostvariti i mirovinu, ali nisam, jer sam smatrao da trebam stvarati u ovoj državi i žalosno je sve ovo što se dogodilo, kao i to ako se ime ,,Slavijatrans"a više ne bude vozilo cestama."

malena crna

:) :) :) :) :) :D :D :D :D :D :D :D :D pozdrav mojima najdrazima vozacima slavijetransa nada se da ipak cete ostati raditi poslije nove godine putujem stalno i nema boljih vozaca,niti sam se nekime tako opusteno vozila pozdrav vama i nadam se da ce doci bolje vrijeme i za vas i da nece vise biti da vas neplacaju

Mario

Jučer, u nedjelju, 18. prosinca, opet su počeli voziti vozači Slavijatransa, sad u stečaju, autobuse firme, i svi se nadamo kako će Slavijatrans i dalje prevoziti svoje vjerne putnike koje je zadnjih godina provocirao i rastjerao većinski vlasnik Stuhne i njegovi pristaše, vjerni pratioci.
Više ne voze vozači firme Stuhne i partneri buseve Slavijatransa, sad ih voze zaposlenici koje je Stuhne istjerao na prisline slobodne dane, godišnje odmore,.....

Ostalo vas je još malo, ujedinite se i pokažite bahatim i lakomim ljudima da firma može funkcionirati i bez njih. Podršku imate, samo naprijed!

Mario

http://www.portal53.hr/vijesti/petrinja/81-petrinja/1621-radnici-slavijatransa-ponovno-voze.html

PETRINJA - Tvrtka Stuhne i partneri više ne vozi linije Slavijatransa. Stečajni upravitelj Branko Petanjek nam je kazao kako su raskinuli ugovor s tvrtkom Stuhne i partneri: ,,Trenutno linije Slavijatransa vozi petnaest radnika i četiri ih je pozvano sa Zavoda za zapošljavanje. No, sutra sam u Petrinji pa ću vam znati sve detaljnije reći.", kratko je izjavio Petanjek sa suda u Šibeniku gdje ga je danas odveo posao.

Od Željka Šalića iz sindikata EKN-a saznajemo kakva je situacija trenutno: ,,Počeli smo jučer voziti, a kako će se dalje situacija razvijati ne znamo jer se može svašta događati. Zadržane su sve linije, a ovog trena ne znam točan broj radnika.", kratak je komentar Šalića koji je dodao kako među radnicima vlada oduševljenje jer konačno rade.

Vlasnik Slavijatransa Miljenko Stuhne nam je potvrdio kako je stečajni upravitelj raskinuo ugovor s tvrtkom Stuhne i partneri.

Mario

http://www.vecernji.hr/regije/slavijatrans-stecaju-sa-sadasnja-34-radnika-nastavlja-poslovati-clanak-369708

Slavijatrans u stečaju d.d. nastavlja poslovanje s postojećim brojem radnika, uz osnovni uvjet ostvarivanja pozitivnih rezultata. Tako glasi glavna odluka s jučerašnjeg prvog  ispitnog i izvještajnog ročišta na zagrebačkom Trgovačkom sudu Zagreb, stalnoj službi u Sisku.

Sudskom zahtjevu za njihovo uspješno poslovanje pridonijet će i ponovna prodaja mjesečnih karata, koje za veljaču stalni putnici mogu kupovati od danas u prometnom uredu tvrtke u Drenačkoj ulici i na autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Cijena je 1050 kuna iz Petrinje do Zagreba preko Bresta ili Siska, a očekuje se povratak stalnih putnika i iz Topuskog, Gline, Matijevića kod Dvora i Hrvatske Kostajnice. Svaki kupac mjesečnog pokaza dobit će i potvrdu  za nadoknadu troškova kod svojih poslodavaca. Po 400 kuna obnovljene su i mjesečne karte na lokalnoj liniji Petrinja – Sisak. Ovakvu prodaju karata i izdavanje računa većinski vlasnik Slavijatransa Miljenko Stuhne ukinuo je još u rujnu 2010. godine.

Do rata Slavijatrans je bio veliko i važno cestovno autotransportno i prijevozničko poduzeće sa stotinama autobusa, cisterni, kamiona, prikolica i čak 1100 radnika. Izvan okupirane Petrinje preživio je i ratno progonstvo, a strmoglavilo se zadnjih nekoliko godina. Kupnjom dionica od radnika većinski vlasnik postao je Miljenko Stuhne iz Siska. Nakon proglašenja stečaja koncem prošle godine jučer je održano prvo radno ročište. Sucu Mihaelu Kovačiću izvješća i podatke o stanju društva iznio je stečajni upravitelj Branko Petanjek. Nakon rasprave nismo uspjeli dobiti njegovu izjavu, a  neslužbeno smo doznali da vjerovnici potražuju oko 14 milijuna kuna, od čega radnicima bivši vlasnik duguje oko četiri milijuna. Jučer na sudu nije određeno vrijeme nove rasprave. Zasad 34 zaposlenika obavljaju cestovni prijevoz putnika.

--------

Samo sad nastavite i dokažite zašto ste postali manjinski vlasnici još 2003.

Mali podsjetnik zašto su ljudi bili bez plaće i prodavali svoje udjele u u poduzeću gdje su bili većinski vlasnici:

http://www.hrt.hr/arhiv/2004/01/21/HRT0030.html

Citat:21. siječnja - Glavni direktor Transportnog poduzeća  Slavijatransa u Petrinji Pavao Nimac podnio je neopoziv zahtjev za razrješenje s dužnosti.

Pavlu Nimcu Slavijatrans nije obvezan platiti 800 tisuća kuna što je navedeno u njegovu ugovoru o radu. O ostavci će raspravljati Nadzorni odbor, a Sindikat će predložiti da se bivšemu direktoru ponudi neko drugo mjesto u poduzeću, rekao je Željko Klaus, član Izvršnog odbora Sindikata EKN Hrvatske.

Danas će Sindikat donijeti odluku o prekidu dežurstava i ukinuću radničkih straža na ulazu u poduzeće koje su dva dana bile organizirane kako bi se spriječio ulazak prozvanog direktora kojeg su držali glavnim krivcem za teško financijsko stanje te tvrtke.
Slavijatrans je zadužen za osam milijuna kuna zajma, dobavljačima duguje pet milijuna kuna, 180 mehaničara, vozača i ostalih radnika još nije dobilo plaću za studeni, a već je vrijeme i za plaću iz prosinca. Sve se čini da se nađe novac, u čemu uz Sindikat sudjeluje v.d. direktora Stjepan Kožuh, rekao je Klaus. Najavio je da će se na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća idući tjedan raspravljati o krizi upravljanja i teškoćama u poslovanju Slavijatransa.

Mario

Danas u glinske škole nisu došla djeca putnici jer su ceste navodno zametene. Dok je Slavijatrans obavljala prijevoz, djeca su stizala u školu, u ovakvim uvjetima sa zakašnjenjem, ali su stizali.
Sada drugi prijevoznik sa lošijim voznim parkom, bar na ovom terenu, to ne može, iako su ceste još jučer bile očišćene i prohodne su.

Tomek

Dosta se vozni park Slavijatransa smanjio, nema više MAN-a FRH, O307-ice, Sanosa, O303RHD, a rashodovani su čak i dva MB Tourisma iz 1994..
Ne voze više oba MAN-a NL202, a ni jedan Citaro.
Očito je i opseg posla pao teškim danima, kad se vozni park toliko drastično smanjio.

Mario

Citaro 105 CO vozi još uvijek.

pospanac

Krša se treba rješavati... A sve gitare su u ili ispravne ili u pogonu osim 102...
Informacije, podaci, stavovi i mišljenja koja iznosim na forumu su osobne naravi i ni u kojem se slučaju ne mogu protumačiti kao službeni stav ili informacija poduzeća u kojem radim ili sam nekad radio, ili sam nekad radio, ili sam nekad radio,...

Mario

http://www.portal53.hr/vijesti/petrinja/81-petrinja/4311-na-prodaju-odmaraliste-u-novigradu.html

Citat:PETRINJA - Imovina Slavijatransa u stečaju ide na prodaju. Sutra će na Trgovačkom sudu u Sisku biti dražba za odmaralište u Novigradu površine 1748 metara kvadratnih. Odmaralište će se prodavati po početnoj cijeni od 3 milijuna i 220 tisuća kuna. Slavijatrans u stečaju već nekoliko mjeseci radi sa smanjenim brojem ljudi i za sada posluje pozitivno. Imovina se prodaje kako bi se namirili vjerovnici. Budućnost tvrtke ovisi o tome tko će na kraju kupiti tvrtku jer stečaj ne može trajati beskonačno.

Kako saznajemo od stečajnog upravitelja Branka Petanjeka sutra će prodaja nekretnine u Novigradu biti odgođena. Naime, ispostavilo se kako se ta nekretnina nalazi tik do mora i dio zemljišta je pomorsko dobro u vlasništvu Republike Hrvatske. Sada treba provesti postupak parcelacije da se dio zemljišta izvadi iz vlasništva Slavijatransa i tvrtke Complete line koji su suvlasnici na odmaralištu.

Od drugih nekretnina, situacija nije bajna. Slavijatarans je ostao bez vlasništva nad imovinom na kolodvoru u Glini. Došlo je do spora s Gradom Glina i Slavijatrans je brisan kao vlasnik. U Sisku je suvlasnik nad 40% autobusnog kolodvora. Ponuđena je prodaja Autoprometu, no nisu zainteresirani za kupnju jer su i sami u financijskim problemima, a teško je da će netko htjeti kupiti nešto u suvlasništvu.

Zatim, Slavijatrans ima poslovni prostor od 14 kvadrata u Splitu, no pitanje koliko se za njega može dobiti. Prijedlog je da se postojeće nekretnine u Drenačkoj isparceliraju i prodaju, no cijena će biti niska s obzirom na stanje na tržištu. Dodatan faktor koji bi mogao srušiti cijenu je činjenica da se do Slavijatransovih površina dolazi preko zemlje koja je u vlasništvu Centra za vozila Hrvatske. Dakle, Slavija ima tamo samo pravo služnosti.

,,Jedino što u Slavijatransu sada vrijedi su 20 vozača i 10 vlastitih autobusa. Mi se nadamo da ćemo na skupštini vjerovnika dobiti suglasnost za daljnji rad. Ako bi to bilo tako, vjerujem da će sljedeće godine biti otplaćeno drugih 10 autobusa koji se otplaćuju leasingom.", kazao je Petanjek. Dodao je i kako neće biti ljetnih linija za more jer se ne usude ići u taj posao s postojećim autobusima.

Podsjetimo, radnici od Slavijatransa ovog trena traže oko 4 milijuna kuna za neisplaćene plaće. Sa svim ostalim dugovima, iznos potraživanja penje se na više od 10 milijuna kuna.