Slavijatrans - rasprava

Autor dragec52, Studeni 26, 2007, 20:59:58

Grof

Nema je na ovoj fotki jer je slikana sa boka  good_boy ...ali lokalna ekipa zna kako se voze đaci.....ali i kako u toj firmi postoje neki specijalni pravilnici i  formalno voziš liniju a u biti kupiš đake.....  Samo neznam kako im ta linija koja formalno vozi javni linijski stoji ispred škole i čeka da đaci završe sa nastavom... doduše nije Sanos jedini što vozi škole....

pospanac

Ako poznaješ zakone RH onda vjerojatno (ne)znaš i zašto se na pojedinim redovitim i registriranim linijama, kako ne bi bilo zabune, mora imati tabla za prijevoz djece.
Ali ne poznaješ zakone pa neka...  :-\ Tvoj propust...  bus123
Informacije, podaci, stavovi i mišljenja koja iznosim na forumu su osobne naravi i ni u kojem se slučaju ne mogu protumačiti kao službeni stav ili informacija poduzeća u kojem radim ili sam nekad radio, ili sam nekad radio, ili sam nekad radio,...

Westin

Da li je istina kolko sam čuo da je Slavijatrans ukinula mjesečne pokaze ?

Grof

Pa naravno da su ukinuli, ipak se njezino vodstvo brine da odbije što više putnika i da što prije uništi firmu.

pospanac

Informacije, podaci, stavovi i mišljenja koja iznosim na forumu su osobne naravi i ni u kojem se slučaju ne mogu protumačiti kao službeni stav ili informacija poduzeća u kojem radim ili sam nekad radio, ili sam nekad radio, ili sam nekad radio,...

tomekk

Sramota..Jel netko zna postoji li možda još koja firma koja nema mjesečne karte??Vjerujem da ne.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Mario

Citat: tomekk  u Veljača 26, 2011, 14:53:16
Sramota..Jel netko zna postoji li možda još koja firma koja nema mjesečne karte??Vjerujem da ne.

http://www.petrinjskiradio.hr/content/view/9984/106/

Eto, sve piše, objašnjenje je za +5

tomekk

Ma kakvi +5, objašnjenje im je za +10.Vraga velika administracija.To je čista pljačka i želja za zaradom, a očito i nesposobnost odgovornih.U ovom slučaju samo odbijaju putnike.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Grof

A tek ovo objašnjenje:

Citat: Miljenko Stuhne,,Putnici ne trebaju ništa provjeravat koliko košta karta. Kada kupe kartu, na njoj piše i njezina cijena. Onim putnicima kojima karte kupuju poslodavci Slavijatrans će uz svaku kartu izdati račun R1 ili što je već potrebno. No, ako netko kod nas dolazi pitati koliko nešto košta, bez da je to i pokušao kupiti , mi nažalost nemamo administraciju koja bi zadovoljila takve želje".

http://www.petrinjskiradio.hr/content/view/8358/94/

Mario

Vozni red na glavnoj stanici u centru Petrinje ne postoji! Pitanja postavljena na stranicama Grada Petrinje. (Samo prenosim, nisam autor!)

10. ožujak
Citat:Pitanje: Može li se prijevozničkom poduzeću Slavijatrans nekako uvjetovati da barem izvjesi na vidna mjesta vozni red autobusa (za sve smjerove)?

Komentar: Zatvaranjem prodajnog kioska Slavijatransa u parku u Petrinji skinut je pisani vozni red autobusnih linija. Smatram da se ipak radi o gradu ( a ne usputnoj seoskoj neoznačenoj postaji) koji bi trebao imati javno izvješen vozni red autobusnih linija koje prolaze, polaze ili dolaze kroz,u i iz Petrinje te da to spada u domenu komunalnog reda i redara.

Odgovorio je Igor Školneković, komunalni redar u Gradu Petrinji

Poštovani,

Dana 08. ožujka 2011. obavijestili smo odgovorne u Slavijatransu vezano uz postavljanje voznog reda.
Vozni red je postavljen (po navodima odgovornih iz Slavijatransa) s unutrašnje strane kioska u njihovom vlasništvu, jučer 9. ožujka 2011. godine.

Tijekom dana provjerit ćemo da li je isto učinjeno!

15. ožujak
Citat:Pitanje: Zašto Slavijatrans nije u potpunosti ispunio obvezu postavljanja voznog reda autobusa?

Komentar: I dalje nema poptpunog voznog reda autobusnih linija Slavijatransa. Postavljen je samo vozni red gradske linije do Siska i natrag.Nema mogućnosti na javnom mjestu pronaći vozni red autobusa za Zagreb,Glinu-Topusko, H.Kostajnicu-Dvor, okolna sela itd.

Jučer (14. ožujka 2011.) kontaktirana je zamjenica direktora gđa. Željka Apfal koja je obećala da će ovaj tjedan izvjesiti kompletan vozni red autobusa "Slavijatransa". Iskreno se nadamo se kako će to i učiniti.

19. travanja
Citat:Pitanje: Isto pitanje po treći puta:kada će se konačno postaviti vozni red autobusa za međugradske linije prema Topuskom,H.Kostajnici, Zagrebu?

Komentar: Usprkos upitima i odgovorima komunalnog redara da se to pitanje rješava, još niti danas nema voznog reda autobusa kroz Petrinju (osim linije Petrinja -Sisak).

Telefonom je kontaktirana gospođa Jakić Mara, voditeljica putničkog prometa tvrtke Slavijatrans, koja izjavljuje:
"Direktor i vlasnik društva donio je Odluku da se iz Gradskog parka SVE UKLONI, pa i red vožnje. Ukoliko gosp. Stuhne promjeni tu Odluku postupit ćemo po istoj."

Slijedom navedenog očito je da građani ovog grada najmanje još neko vrijeme neće vidjeti postavljen red vožnje međugradskih linija Slavijatransa u Gradskom parku.

KOMUNALNI REDAR

21. veljače Miljenko Stuhne izjavio:
Citat:Osobno mi je prioritet uvijek bio opstanak tvrtke ( koju sam preuzeo praktično u sveopćem rasulu), potom dobrobit zaposlenika te zadovoljstvo korisnika naših usluga. Vlastiti interes sam u prvom obraćanju zaposlenicima (još 2004.) naveo kao zadnji i ostvariv jedino kroz realizaciju prethodno navedenih ciljeva. Kako tada tako i danas.", ističe u svom odgovoru.

pospanac

He, he, he...

Politika.

Grad Petrinja, odnosno spomenuti i imenovani komunalni redar koji predstavlja grad kao takav, je pismeno pod prijetnjom sankcija, kazni itd., naredio da se ukloni gore spomenuti kiosk.
Uklanjanjem kioska nastao je problem kakav sad svi imamo...  ???

Bilo bi pametnije i finacijski povoljnije za grad da je kaznio kojeg taksista koji mu pred nosom stoje na autobusnoj stanici i kupe putnike dok on gleda jel kiosk uklonjen ili nije...  :)evil

Ah ta politika...

Mario

Ma lako za taksiste, oni su "legalizirani" od strane Grada.

Problem su oni što ih nitko ne kontrolira, a voze isto kao taksisti, samo bez oznaka, kada nema posla kamion, ide kombi malo prevesti putnika. SK 185, 868, 790,.....već poznat od prije 851,..... 

Nisu mi samo jasni ljudi koji su voljni se voziti sa kombijem bez ikakvih oznaka i platiti cijenu po kojoj vozi legalan prijevoz, bus.

Tomek

Od sutra Slavijatrans više ne vozi na liniji Sisak - Petrinja..
http://www.petrinjskiradio.hr/content/view/13228/94/

Grof

Citat:Većina djelatnika Slavijatransa, njih oko 80%, od danas je na godišnjem. Kad su došli na posao već su se pisala rješenja prema kojima se upućuju na godišnji odmor.

http://www.petrinjskiradio.hr/content/view/13244/106/

Grof

Citat:Stuhne je kazao i kako do rujna neće biti daljnjeg otpuštanja: ,,Znači, ja vam mogu reći da će u sljedećih mjesec i pol dana zaposlenost ostati takva kakva je. Ja se nadam da će i u tom daljnjem razdoblju kad, eventualno bude više posla i ako nađemo i neke druge poslove, da ćemo moći održati taj ritam."

Do tada je oko pola radnika tvrtke na godišnjem. Radi četrnaest vozača na onim linijama koje su rentabilne. Radnicima nije znao reći ni što će biti nakon toga te hoće li dobiti plaću. Dosta toga je i dalje upitno.

Sramota, nego gospodo, što je sad to, pokvarila se "vešmašina za pare", radnici ispaštaju, posla ima ali nema ljudi koji bi to organizirali, što je sa plačama plačama, a usput što je sa novcima koje ste obustavili radnicima za kredit a niste uplatili bankama na račun?

Citat:http://www.petrinjskiradio.hr/content/view/13253/106/