Božur, Podgorica

Autor tronic, Ožujak 02, 2008, 12:32:50

5AR

Tu su valjda i motori mijenjani kad su drugačije rešetke za vodeno a ne zračno hlađenje.  ???

medo

imam samo  :o :o :o ne mogu vjerovat, ma promjenili su motore na oba, i motore i mjenjače jer sam neki dan pričao sa jednim od vozača koji dolaze u dubrovnik, nije mi znao u detalje objasniti koji motori su im ubačeni, ali sigurno nije tam. uglavnom, ako su se već i odlučili na raparaturu pa mogli su ga jako kvalitetno i dobro obnoviti orginalnim ili zamjeneskim dijelovima u nekom od servise na prostorima bivše yu, sigurno bi ih došlo puno jefinije i sigurno bi bus bio ko novi ali novi tam, a ne nova rugoba koja ne liči na ništa.

arsenal

Bravo medo, potpouno se slazem! Ovako su napravili prave Frankensteine, a ne lijepe buseve kakvi su ti TAM-ovi za mene uvijek bili. Inace, u oba su stavljeni MB motori, samo sto je kod visokog promijenjen i mjenjac a u niskom je ostavljen originalni TAM-ov koji se ne "slaze" bas najbolje sa motorom kojem ne odgovaraju  prijenosni odnosi iz TAM-ovog mjenjaca...

arsenal

Jedan od nekoliko njihovih drogmollera. Ovaj je najstariji i u najlosijem je stanju....

arsenal

Drogmoller sa travego facelift-om.

arsenal

MB tourismo SHD na liniji Herceg Novi - Beograd.

arsenal

Nekada TAM 331A119VT, a danas turski frankenstajn sa MB motorom.

i nekadasnji TAM 260A119T, danas isto turski MB.

bozur-podgorica

moram da vam kazem da prevoznik app''bozur-podgorica'' jedan od naj brzijih u crnoj gori i  delom  srbije stoje na polozaju brzog prevoza do odredista. time podstice dobar rezultat pored linije koju predvodi od subotice do herceg novi od trajanju do 15 sati voznje i na toj liniji saobracaju svakim drugim danom,jer  ''bozur'' odrzava koperaciju sa ''jadranexpres-subotica'' koji takodje imaju dobar vozni park. na putu do crne gore i nazad na ovoj liniji ima 3 vozaca 2 vozaca polaze iz subotice a 1 vozac ceka u beogradu i tek do uzica ili do maltene granice sa crnom gorom dolazi do zamene sa 3 vozacem kada on hvata volan u ruke i nastavlja do herceg novog. takodje sam primetio da  vecina vozaca su iz  srbije mada retko vidjam iz crne gore i cujem njihov govor ali nesmeta .sto se tice komfora nisu na  nivou tek pojedini autobusi koji su novi imaju udobna sedista ali malo mesta i stoje naj cudnije imaju dobrog dispecera koji samo na odgovor kaze ''dobro dosli'' tako da  mi je na  mestu broj 1 bozur podgorica

arsenal

arsenal

arsenal

Toursimo SHD, linija Podgorica-Dubrovnik.

arsenal

Drogmoller comet E 330 H.

arsenal

Tourismo na liniji Podgorica - Dubrovnik.

arsenal

MB O 403 u Kotoru, linija Podgorica-Dubrovnik.

arsenal

Neoplan teamstar na liniji za Dubrovnik.