Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

Urbino LE

Ja na 5 vidio Citya, 5A oznaku nisamo vidio. :-\ U svakom slučaju mogli su kupiti kakav gradski bus od cca 9metara, bome ih imaju i Solaris i Irisbus grupacija(Heuliez Bus) u ponudi. Ovo sa gradskim kombijima je za plakat. >hammer<

Urbino LE

Splitski 'Promet' polako vozi iz minusa - na povlaštenim pokazima izgubljeno 10 milijuna kn

Citat:Za razliku od 2012. godine, kada je gubitak "Prometa" iznosio čak 6,3 milijuna kuna, prva polovina ove godine kudikamo je bolja – gubitak je poprilično smanjen i na kraju lipnja iznosio je milijun kuna.

Porasli prihodi

Razlog smanjenja gubitka, kako nam je pojasnio Leonard Družijanić, član Uprave "Prometa", leži u povećanju prihoda od 7 posto, koji za spomenuto razdoblje iznose 79,8 milijuna kuna, s tim da su rashodi istovremeno rasli samo za 0,7 posto.

Poslovni prihodi u koje se ubrajaju prihodi od prijevoza putnika i parkinga veći su za 12 posto nego u istom lanjskom razdoblju, i to zbog bolje naplate karata zbog ulaska na prva vrata preko "žutih" kontrolora, te zbog bolje organizacije rada i opremljenosti parkirališta.

Prepolovljena bolovanja

U javnom prijevozniku ističu kako su se materijalni troškovi smanjili za 5,8 posto zbog niže cijene goriva nego u 2012. godini, dok su troškovi osoblja manji za 2,8 posto, a za 43 posto se smanjio broj dana bolovanja, te prekovremeni rad za 33,5 posto.

-U suradnji s Gradom kao većinski vlasnik mora naći načina da se uskladimo s vremenom u kojem živimo po pitanju povlaštenih karata. Još od 1993. godine povlašteni status prijevoza imaju članovi Hvidre, umirovljenici stariji od 65 godina, roditelji poginulih branitelja, sportaši i učenici, dobrovoljni davatelji krvi, umirovljenici s posebnim dodatkom i građani Splita s prebivalištem van prve zone. Te 1993. godine cijena goriva bila je 3,4 kuna, a u 2012. ona je iznosila 10,3 kune. To je, između ostalog, i jedan od važnijih razloga zašto tvrtka posluje s gubitkom – istaknuo je Družijanić.

Većina rashoda ide na plaće

U rashodima poslovanja, koji iznose ukupno 80,8 milijuna kuna za prvu polovinu godinem, čak 52 posto otpada na troškove osoblja, dakle na plaće zaposlenih. -Svi financijski pokazatelji na koje stalno utječemo i koje pratimo, ukazuju na to da će Društvo krajem ove godine ostvariti blagi pozitivan rezultat nakon dugog niza godina, ako cijena goriva bude stabilna – očekivanja su Držislava Brčića, predsjednika uprave "Prometa".

Na povlaštenim pokazima izgubljeno 10 milijuna kn

U prošloj godini izdano je ukupno 351.898 povlaštenih pokaznih karata, i da je cijena tog pokaza bila samo 30 kuna, "Promet" bi uprihodio 10 milijuna!


troosovinac

#1083
Citat: Urbino LE  u Listopad 07, 2013, 14:54:07...

direktorima se bliži noga u guzicu i odma med i mljeko teče
bela lađa

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!


Paško

Danas za rođendan City Centera One uvedena pojačanja za liniju 18, ali zato ih jučer, dok je bio udarni dan (koncert i sl.), nije bilo pa su ljudi ostajali po stanicama >hammer<
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Urbino LE

Vjeruj da nije pomoglo i mislim da je svejedno svako 30 minuta jer ih nisam vidio češće i to 2 Citara G. Bus je bio tako prekrcan da je taj Citaro G sa 299KS jedva uzgurao uz Matice Hrvatske kod Splita 3 i uz to sada nije naravno bila klima upaljena iako i inače kada je prazniji nije baš živahan na tom mjestu. Mislim da je brzina bila toliko mala da se moglo pješke brže proći taj brijeg.

koordinator

OBAVIJEST O IZMJENI VOZNOG REDA AUTOBUSNIH LINIJA 5A I 38

Od subote, 09.11.2013.g dolazi do izmjene u voznom redu na linijama :

 - 5A (Dračevac - Solin - HNK - Solin - Dračevac)

 - 38 (Split - K.Stari - Resnik i obratno)

Izmjene u voznom redu možete pogledati na našoj web stranici pod rubrikom raspored vožnje autobusnih linija.
__________________
Na 5A su sredili školski polazak, a ova 38ma po meni i ne treba više od ovoga novoga, bilo ih je jednostavno previše u kombinaciji sa 37. Možda eventualno da su ostavili subotom nekoliko polazaka.

qwertz

kaštelane opet vratilo na 37,gadna veza je opet radila,daj meni sve, a druge ko jeeeeeeee...........Kao žale se da ovako ne tribaju putovat na posa,po tome bi tribalo dat svakom da radi onu liniju koja mu je isprid kuče.


grga15

Oops! Google Chrome could not connect to 195.29.155.4:33188
Eh, kad bi ova Prometova interaktivna karta radila, moglo bi se krenuti u izradu mobilnih aplikacija sa pozicijom autobusa itd....
>hammer<

actros

#1092
SLOBODNA DALMACIJA, objavljeno 22.12.2013. u 10:03
Citat:ODSJEČENI

Zaboravljeni od sviju: Zagora vapi za autobusnim linijama

Zaboravljeni od sviju, najudaljenija naselja u zagorskim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije doslovno nestaju. U ovim hladnim zimskim danima dimnjaci obiteljskih kuća su hladni, zgrade osnovnih škola u kojima je nekada bilo na desetke učenika davno su zatvorene i propadaju, a ono malo stanovništva što je još preostalo, uglavnom starčadi i u iznimnim slučajevima mlađih, iščekuju odlazak prema posljednjim počivalištima ili priliku kako se pridružiti nepreglednoj koloni pobjeglih s rodnih ognjišta.
Takvo je stanje u Cetinskoj, Imotskoj i Vrgoračkoj krajini. Među inim razlozima svakako je i prometna odsječenost tih naselja i cijelih područja kada je u pitanju javni prijevoz.
Suočen s takvim stanjem na području zagorskog dijela županije dožupan Luka Brčić najavio je prije nekoliko godina da će županija osigurati novac za participaciju nerentabilnih autobusnih linija jer, kazao je, autobusi su za udaljena naselja isto što i trajekti za otoke za čije povezivanje s kopnom država oduvijek izdvaja nemali novac.
Dožupan Brčić održao je obećanje. U županijskom proračunu za ovu godinu za sufinanciranje nerentabilnih autobusnih linija izdvojeno je 1.750.000 kuna.
Proveden je javni natječaj na koji su se prijavila 24 grada i općine. Povjerenstvo će odluku o raspodjeli donijeti idućih dana. Od sveukupnih sredstava, 60 posto namijenjeno je područjima od posebne državne skrbi, a 40 posto ostalima. S obzirom na potrebe, to je mali novac, ali bilo je važno početi.
Osim toga, nerentabilne linije na svojim područjima morali bi sufinancirati gradovi i općine. Neki to već čine. Za 2014. godinu u županijskom proračunu za tu namjenu planiramo iznos od 1.800.000 kuna – kaže dožupan Brčić.
Na prostoru gradova Splita, Solina, Kaštela, Omiša i Trogira i općina u njihovu zaleđu u kojima javni prijevoz putnika obavlja tvrtka "Promet" iz Splita, stanje je neusporedivo bolje u odnosu na šire sinjsko, imotsko ili vrgoračko područje u kojima su nekadašnje prijevozničke tvrtke u vlasništvu gradova i općina privatizirane, a putnici potrebiti za autobusnim prijevozom prepušteni na (ne)milost profita.
Iz najvećeg dijela udaljenih naselja stanovništvu je jedina autobusna veza ona što prevozi đake putnike i koja je prijevozniku plaćena po posebnim ugovorima i tarifama. U tim se autobusima ne bi smjeli voziti drugi putnici, ali inspektori žmire jer kad bi doslovno primjenjivali slovo zakona potrebiti putnici ostali bi bez ikakve autobusne linije.
Kao što je to slučaj u vrijeme školskih praznika te kada su u pitanju naselja iz kojih se školskim autobusima učenici ne prevoze do škola u gradskim ili općinskim centrima.
Nikakvu autobusnu liniju do, primjerice, ambulante obiteljske medicine u Trilju nemaju stanovnici Voštana, Roža, Ljuta ili Strizirepa, jednako tako oni iz Gornje Rude ili Zelova koji bi željeli u Sinj, a u sličnom su položaju stanovnici iz brojnih od centra najudaljenijih naselja imotskoga i vrgoračkog kraja.

Toni Paštar

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/231019/Default.aspx


Tomo Vinković & Eurobus gb.158       foto: Božo Vukičević / cropix

neopran

 OBAVIJEST PUTNICIMA NA LINIJI BROJ 28 SPLIT- SITNO G. - DUBRAVA

Zbog izvođenja radova na izgradnji fekalne kanalizacije u Žrnovnici na križanju Perunove ulice i ulice Put Sv. Jere u periodu od (utorka) 28.01. od 8.00 sati do  (srijede) 29.01.2014.g. do 17.00 sati,  promet navedenim križanjem neće biti dopušten.

Iz navedenih razloga iz Dubrave i Sitnog gornjeg prema Splitu i obratno koristit će se obilazni pravac preko ulice Kralja Petra Krešimira IV u Žrnovnici, a za vrijeme izvođenja radova na liniji broj 28 Split - Sitno gornje - Dubrava i obratno, umjesto autobusa prometovati će kombi bus.

markost

Alo ! To je bilo ima 3 dana..