Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

Paško

Hm, možda se varan, ali ne mislin da je u prikolici 64 ima sve originalne sidalice. ???
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Citat: Avtomontažafan  u Ožujak 30, 2010, 18:23:13
Hm, možda se varan, ali ne mislin da je u prikolici 64 ima sve originalne sidalice. ???
je, minjali su mu one razbijene i one iz drugih buseva i stavili, ja mislin sidala iz 117.

maky

Naime, zaboravio sam spomenut... Od prošlog tjedna, Promet je uveo na nekoliko najvećih gradskih stajališta "redare" koji usmjeravaju putnike da ulaze samo na prva vrata autobusa, nebi li ih nekako prisilili da im to uđe u naviku.
U svakom slučaju zanimljivo rješenje...  ;D
Svi su obučeni u ove prsluke:

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Paško

Ajme, jedna luda babetina izderala se na jednog od ovih redara.
"Šta ti imaš govorit di ću je ulazit, ja ću uć di oću. Aj ti i tvoja vrata u ............."

conecto

Svaka im čast, ja ne bih radio taj posao!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

setra

Citat: conecto  u Travanj 28, 2010, 00:22:28
Svaka im čast, ja ne bih radio taj posao!
a moj prijatelju tako ti je to u Prometa ili radiš šta ti se kaže ili letiš uz objašnjenje kako na birou ima ljudi koji jedva čekaju doći

maky

Zašto je šteta? Pa tu su da voze, kola su tu da se okreću...

Inače, pisao sam već Avtomontažafanu, a i prije njega drugima, ali izgleda da svaki put moram ponavljati isto, pa ću samo kopirat post:
Citat: maky  u Siječanj 24, 2010, 00:42:26
Zglobnjaci od g.b. 186 - 195, 203 - 212, troosovinci 224 - 232, solaši 261-265 + 221, i zglobni Citari 266 - 275 svaki tjedan rotiraju po linijama po točno određenom redosljedu koji je utvrđen odavno i kojeg svi već znaju i tu nema ništa čudno.
Ovdje uglavnom pišemo kad netko nešto mijenja, odnosno kad je nešto nesvakidašnje (npr. ovo sa 219 na petici) ili kad neki stari autobus mijenja neki novi...
Ista stvar je i sa solo autobusima, ali ovdje sam eto govorio za zglobne...

Dakle vezano je uz ove solo autobuse na linijama. Ovakav raspored će biti cijeli tjedan, idući tjedan će se samo rotirati na tim istima linijama, kao što je slučaj u protekle 2 godine, a nakon 5 tjedana će opet voziti ovako, tako da ove stvari ne pišemo jer su uvijek iste i stalno se ponavljaju...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Citat: mariJo  u Svibanj 20, 2010, 11:01:17
Citat: maky  u Svibanj 20, 2010, 10:52:53

a slusaj,,,triba i njima odmora..
Svakako, ali razlike u uštedi su značajne da bi oni stajali u garaži...
A i kad malo pogledam, čini mi se da u ostalim gradovima po danu nabrajaju više kilometara nego ovdje, tako da je u nas još i dobro što se toga tiče...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

mariJo

Citat: maky  u Svibanj 20, 2010, 11:05:38

A i kad malo pogledam, čini mi se da u ostalim gradovima po danu nabrajaju više kilometara nego ovdje, tako da je u nas još i dobro što se toga tiče...

dobro..radi ustede goriva..al pogledaj malo te buseve..cili su iznutra osteceni..kao da je ikoga briga za njih..triba im generalno ciscenje..kao kad su zamjenili 264 kad je bila 25,a 220 je bila 15..nisu potrebne te puste izmjene...

maky

Citat: mariJo  u Svibanj 20, 2010, 11:09:08

dobro..radi ustede goriva..al pogledaj malo te buseve..cili su iznutra osteceni..kao da je ikoga briga za njih..triba im generalno ciscenje..kao kad su zamjenili 264 kad je bila 25,a 220 je bila 15..nisu potrebne te puste izmjene...
Da ima volje, autobus se može detaljno očistit kad se nađe u remontu radi nečeg ili kad bude u servisu na redovitom servisiranju, ali očito nema. Gradski promet je najstresniji oblik prijevoza za potrošnju goriva, mehaničkih sklopova, materijala, svega. Mora se znati da će se tu najprije izlizati sjedala, pod, rukohvati i slično. Ali to je normalno i tako mora biti, ništa tu nije čudno. Ono šta bi trebalo je biti svjestan toga, pa s vremena na vrijeme zamijenit tapecirung, popravit, opiturat, ali ne traljavo i nabrzinu, nego lijepo i kako spada, a to ovdje teško da ćeš doživjet. A ono kad je uvedeno da voze liniju 25 (što je trajalo samo tjedan dana) nije uopće bila loša ideja. Od izjednačavanja prodaje karata po ekipama, do izjednačavanja kilometraže i potrošenosti autobusa. Samo to se nije održalo zbog nekih razloga o kojima nije potrebno ovdje...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

mariJo

Citat: maky  u Svibanj 20, 2010, 11:18:02
Citat: mariJo  u Svibanj 20, 2010, 11:09:08

Da ima volje, autobus se može detaljno očistit kad se nađe u remontu radi nečeg ili kad bude u servisu na redovitom servisiranju, ali očito nema. Gradski promet je najstresniji oblik prijevoza za potrošnju goriva, mehaničkih sklopova, materijala, svega. Mora se znati da će se tu najprije izlizati sjedala, pod, rukohvati i slično. Ali to je normalno i tako mora biti, ništa tu nije čudno. Ono šta bi trebalo je biti svjestan toga, pa s vremena na vrijeme zamijenit tapecirung, popravit, opiturat, ali ne traljavo i nabrzinu, nego lijepo i kako spada, a to ovdje teško da ćeš doživjet. A ono kad je uvedeno da voze liniju 25 (što je trajalo samo tjedan dana) nije uopće bila loša ideja. Od izjednačavanja prodaje karata po ekipama, do izjednačavanja kilometraže i potrošenosti autobusa. Samo to se nije održalo zbog nekih razloga o kojima nije potrebno ovdje...

skroz je bila loša ideja..meni se nimalo ne sviđa..a bus mogu ja i sama oprat samo neka mi ga dovedu..triba se i njih redovito cistit,a ne su svaki put sporki..

maky

Ali draga moja, niko tebe ne pita jel se to tebi sviđa ili ne sviđa. Po kojim kriterijima je to bila loša ideja?! Ima li išta loše u tome što su trebali voziti liniju 25? Nema, dapače, samo su mogli bolje posložiti neke stvari.
Činjenica jest da je eksploatacija na 25 malo pretrpana, ali to se nadoknadi nekim drugim stvarima, tako da svi budu sretni i zadovoljni.

A već smo  ustanovili da su autobusi šporki, šta je sramotno i nehigijenski. Al šta sad?!

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

mariJo

Citat: maky  u Svibanj 20, 2010, 11:39:54
Ali draga moja, niko tebe ne pita jel se to tebi sviđa ili ne sviđa. Po kojim kriterijima je to bila loša ideja?! Ima li išta loše u tome što su trebali voziti liniju 25? Nema, dapače, samo su mogli bolje posložiti neke stvari.
Činjenica jest da je eksploatacija na 25 malo pretrpana, ali to se nadoknadi nekim drugim stvarima, tako da svi budu sretni i zadovoljni.

A već smo  ustanovili da su autobusi šporki, šta je sramotno i nehigijenski. Al šta sad?!

Pa ja kazen da se meni nesvida.imam pravo na svoje misljenje..minjali su 15 i 25,pa je vozac iz 15 vozio 25 cili tj. i obrnuto..

maky

Citat: mariJo  u Svibanj 20, 2010, 11:42:55

Pa ja kazen da se meni nesvida.imam pravo na svoje misljenje..minjali su 15 i 25,pa je vozac iz 15 vozio 25 cili tj. i obrnuto..
A mišljenje se temelji na čemu?!
Vozač ti je sladak, a linija 25 ti je daleko da ga vidiš?! Ili ima neki konkretni i realni razlog, a tiče se autobusne tematike. Kad već nešto govoriš, onda obrazloži zašto tako, a zašto ne tako i kako napravit da bude bolje. Nije bitno jel se tebi sviđa ili ne (ako su to neki djetinjasti razlozi, tipa br. 25 ne stoji lijepo na displayu, limunsko žuta je prekričava za centar Stobreča i slično, pa nije ovo igranje), ako je za dobrobit  firme i njenih zaposlenika, onda je to jedino ispravno rješenje. A putnici svakako nemogu bit na gubitku jer se radi o novim niskopodnim autobusima.

Ne sviđa se ni meni petkom jest srdelu, pa svejedno jedem jer znam da je puno bolje nego ić u McDonaldsa i jest ko zna šta.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

mariJo

Citat: maky  u Svibanj 20, 2010, 11:54:53
Citat: mariJo  u Svibanj 20, 2010, 11:42:55

A mišljenje se temelji na čemu?!
Vozač ti je sladak, a linija 25 ti je daleko da ga vidiš?! Ili ima neki konkretni i realni razlog, a tiče se autobusne tematike. Kad već nešto govoriš, onda obrazloži zašto tako, a zašto ne tako i kako napravit da bude bolje. Nije bitno jel se tebi sviđa ili ne (ako su to neki djetinjasti razlozi, tipa br. 25 ne stoji lijepo na displayu, limunsko žuta je prekričava za centar Stobreča i slično, pa nije ovo igranje), ako je za dobrobit  firme i njenih zaposlenika, onda je to jedino ispravno rješenje. A putnici svakako nemogu bit na gubitku jer se radi o novim niskopodnim autobusima.

Ne sviđa se ni meni petkom jest srdelu, pa svejedno jedem jer znam da je puno bolje nego ić u McDonaldsa i jest ko zna šta.

slušaj.vozac koji mi se svida sigurno nevozi liniju 15,niti 25..vec neku drugu liniju..al sad nepricamo o tom vozacu..kada ti znas sta je dobro za dobrobit firme..meni se nista nesvida..ja bi tu uvela reda...