Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

conecto

I kakve (čije) su potrebe za vozanjem po Splitu gradu (ili bilo kojem drugom) u novogodišnjoj noći. I netko mora zbog toga cijelu novogodišnju noć biti na poslu i slušati (gledati) sve i svašta umjesto da je doma s familijom. Svatko normalan čeka Novu ili kod kuće, ili na za to prikladnom mjestu, onaj tko to nije njegov problem. Tko može cijelu noć stajati ili skakati po rivi može se i prošetati malo doma po svježem zraku (obično dobro dođe).
U svakom slučaju, pametan potez Prometa, kad bi bar i u drugim gradovima slijedili ovaj primjer. Ili Kerum još nije stavio svoje šapice na Promet kako bi preko njega skupljao političke bodove (još je valjda mnogo rezervi za to u Hajduku).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

baco

Citat: conecto  u Siječanj 01, 2011, 11:38:40
I kakve (čije) su potrebe za vozanjem po Splitu gradu (ili bilo kojem drugom) u novogodišnjoj noći. I netko mora zbog toga cijelu novogodišnju noć biti na poslu i slušati (gledati) sve i svašta umjesto da je doma s familijom. Svatko normalan čeka Novu ili kod kuće, ili na za to prikladnom mjestu, onaj tko to nije njegov problem. Tko može cijelu noć stajati ili skakati po rivi može se i prošetati malo doma po svježem zraku (obično dobro dođe).
U svakom slučaju, pametan potez Prometa, kad bi bar i u drugim gradovima slijedili ovaj primjer. Ili Kerum još nije stavio svoje šapice na Promet kako bi preko njega skupljao političke bodove (još je valjda mnogo rezervi za to u Hajduku).

Molim te malo se zamisli nad time sto pises. Danas zivimo koliko ja znamu 21.stoljecu. U vecini Hrvatskih gradova su nocni busevi vozili normalno, zasto jer je bas na taj dan to najpotrebnije. U inozemstvu i u Europi u pola manjim gradovima nego sto je Split, je nocni prijevoz bio organiziran kao i po ostle vikende.
To ti je isto kao da doktor u bolnici kaze da nece ic radit jer je Nova godina, i tako slicno. Naravno soferima koji bi vozili te linije bi trebalo dati ,, posebnu nagradu,, za taj odraden posao. Tako da tvoj clanak smatram malo neopravdanim, sory moje misljenje se poklapa sa makyevim da je bas jucer trebalo biti pojacan prijevoz preko noci prema Trogiru, Omisu ... itd (recimo prva 60tka je u 7h iz Splita, da bi nobelovu nagradu tome biseru koji je to smislja i cijeli vozni red uopce nema glave niti pete. Linije se ne vezu jedna na drugu, puno rupa u odredenim urama,...)

troosovinac

DOKTOR radi u hitnoj službi kao vatrogasac i mora radit,a bus mora i nemora vozit u novogodišnjoj noči
kad se malo popije šetnja čini čuda ;D ;D ;D ;D ;D
bela lađa

maky

Nisam ja napisao da je jučer i danas trebalo pojačat  linije...  :P

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

COVIK

Znam osobno par žena iz Omiša koje su radile jutros ko i svaki drugi dan (neke rade u bolnici) i radno vrime im počima u sedam sati.Imaju prometov pokaz a nemaju prometov bus da ih vozi.Mislim da je ovo krivi potez Prometa jer dosta firmi i službi u gradu rade od 0 do 24,a ljudi moraju nekako na posa.
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

conecto

Ako neke linije nemaju ranijih polazaka prije 7h, to je definitivno loše i prekasno bilo da se radi o radnom ili neradnom danu, ali to nema veze s noćnim prometom nego bi jutarnji izlasci trebali biti oko 5 h (tako je u Zagrebu nedjeljom i praznikom).
Ovo povezivanje s doktorima nema nikakve veze i to uopće nije isto. Pa možete onda tražiti da i trgovine rade po cijele noći, osobito u novogodišnjoj noći, ako ti npr. usfali alkohola, brašna, ulja ili šećera ("živimo u 21. stoljeću"). A većina njih na staru godinu radi skraćeno, kao i na većini drugih poslova.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

djstiv

primjedba za raspored 60-tke!!!
naime onaj bus koji radnim danom kreće u 6:00 iz splita treba u 6:55 krenuti iz Omiša...
a prosječno vrijeme za dolazak do omiša je 1 sat...iako je vožnja ujutro bitno brža...možda bi se taj polazak iz Splita ipak mogao pomaknuti na 5:55,,jer puno ne znaći a ipak su putnici na povratku kao i sam vozać sigurni za vrijeme,,,

Tlimfocit

Slažem se s makyjem za 18icu. Ako sada već moramo poništavati pokazne karte u busu neka se ti podatci obrade pa neka se utvrdi kada je ta (i druge) linija najopterećenija i neka se tada pojača linija s vremenima polazaka. A u vrijeme kad je manje putnika neka se stavi manji bus (možda bolje nego da se produži vrijeme između polazaka).

baco

danas sam cuo razgovor dva vozaca da je u izradi komplenti novi plan rasporeda voznog reda i da ce izmjene biti na vecini linija. Dali netko zna neku prometovu web stranicu gdje bi se mogli slat prijedlozi i dali je to uopce istina da se radi novi vozni red?

maky

Citat: baco  u Veljača 01, 2011, 21:21:39
danas sam cuo razgovor dva vozaca da je u izradi komplenti novi plan rasporeda voznog reda i da ce izmjene biti na vecini linija. Dali netko zna neku prometovu web stranicu gdje bi se mogli slat prijedlozi i dali je to uopce istina da se radi novi vozni red?
Imaš prometovu web stranicu, čiji je link ovdje par tema poviše ove...

A to da će se preslagati vozni redovi nisam čuo, ali sve je moguće...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

ja samo znam da bi to bilo jako pametno jer ovi današnji vozni redovi nemaju nikakve logike. Po ure čekaš bus,  a onda ti dođu 2-3 linije koje voze istom rutom ili čak na isto misto jedna za drugom.   >hammer<

maky

Neki vozni redovi su zasada presloženi, ali to nećemo osjetiti ni ja, ni vi, niti bilo tko od putnika. Samo su vozačima malo drugačije posložene smjene unutar postojećih V.R.

Inače, vraćena je ponovno stanica u Hercegovačkoj ulici (kod Medike), ali samo IZ smjera grada, a NE prema gradu.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

georgesplit

Od jucer novi vozni red za liniju 11, s zadnjim plaskom u 20.45... pohvala na azurnosti na webu i na vecini stajalista, vec jucer novi VR...

maky

Ima jako puno istine u ovome svemu što je napisano, mada mislim da su neki napisi o tehničkoj neispravnosti malo pretjerani...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!