Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

Shole

Slažem se da treba pomoć ljudima, al ajd ti meni objasni na koju foru da vozač ode iza otvorit invalidsku rampu ?

koordinator

Vidio sam nedavno da je vozač na 9ki sa kneelingom  pomogao starijoj osobi da izađe, svaka pohvala. Također se slažem da bi se to trebalo više koristiti kad smo već u situaciji da to imamo. Međutim vozači to vjerojatno smatraju gubitkom vremena na stanicama, a puno njih ni nezna naći tipku za kneeling, da ne pričam o onima koji voze prekrcane citare na 37mi pa ni ne podignu bus s poda. Neznam zašto to autobusi onda ne naprave sami, trebalo bi ići nakon uključene stanične kočnice. ???
Istina, invalidske rampe su nezgodne jer vozač treba zakočit autobus i izaći pa to otvarati i zatvarati... ali ipak napravenekada. Moglo se to puno lakse rješit elektroničkom izvedbom.

Shole

nije uopće problem izać i otvorit rampu kad je riječ o bolesnom čovjeku ili mami s kolicima,  stvar je u tome da je autobus onda bez nadzora.  Tko odgovara ako ja idem iza otvarat rampu bakici na štaki,  a neki nadobudni klinac sjedne za volan ?   

STress

Zaključavanje kabine ne postoji?  ::|

Shole

na našim Citelisima i Citarima nema zaključavanja kabine. 

prometnik

Citat: koordinator  u Lipanj 09, 2014, 11:59:22
Vidio sam nedavno da je vozač na 9ki sa kneelingom  pomogao starijoj osobi da izađe, svaka pohvala. Također se slažem da bi se to trebalo više koristiti kad smo već u situaciji da to imamo. Međutim vozači to vjerojatno smatraju gubitkom vremena na stanicama, a puno njih ni nezna naći tipku za kneeling, da ne pričam o onima koji voze prekrcane citare na 37mi pa ni ne podignu bus s poda. Neznam zašto to autobusi onda ne naprave sami, trebalo bi ići nakon uključene stanične kočnice. ???
Istina, invalidske rampe su nezgodne jer vozač treba zakočit autobus i izaći pa to otvarati i zatvarati... ali ipak napravenekada. Moglo se to puno lakse rješit elektroničkom izvedbom.
stanicnu kocnicu niko i ne koristi, jedino kad stanu na semafor pa je ukljuce. I iskljuce da ne drze nogu na kocnici a kad krecu sa sukoisanske i ne koriste stajalisnu kocnicu nego rucnu , ali se par vozaca sjeti podignit autobus na botun
kupi kartu spasi Promet

Shole

pa nemaš ju kad ni koristit, na stanici ti ne treba jer se automatski uključi čim otvoriš vrata,  znači jedino na semaforu ili ako je nekakva kolona.  Doduše,  ponukani iskustvom od zadnje 2 godine u Rijeci,  najbolje ju uopće ne koristit.  Čak ni na stanici.  Sto godina smo držali kočnicu na stanici, i nikad se ništa nije desilo, a sad otkad imamo staničnu stalno nekakve pizdarije

prometnik

nesto smo neaktivni u zadnje vrime aa?? ;D
kupi kartu spasi Promet

STress

Citat: prometnik  u Lipanj 15, 2014, 12:14:54
nesto smo neaktivni u zadnje vrime aa?? ;D
Samo racionalno trošimo vrime i prostor...  8)

prometnik

evo da malo temu aktiviran, danas je u 17-ci bilo par turista koji su vjerojatno pitali vozaca kako ce doc do aerodroma(usli su prije mene)
i vozac kad je sta na stanicu povise sukoisanske se diga sa mista i otisa u prikolicu i lipo in je objasnija na koji autobus moraju ic i di moraju izac, ja mislin da bi to bilo za pohvalu jer se rijetko kome da raspravljat sa turistima a jos pogotovo ostavit vozacevo misto bez nadzora i ic objasnit ljudima
kupi kartu spasi Promet

lussin

Lijepo je to što im je objasnio,ali ostavljat vozačko mjesto... ::|

prometnik

Citat: lussinpicollo  u Lipanj 21, 2014, 09:14:40
Lijepo je to što im je objasnio,ali ostavljat vozačko mjesto... ::|
ma to je bilo po minute samo, i nije bilo puno ljudi u busu, a i nevirujen i kad bi neko sija na misto da bi bas zna pokrenit autobus  ;D
kupi kartu spasi Promet

actros

napokon netko smoga hrabrosti za rješavanje bitnih stvari... za početak simbolićna naplata, a nadajmo se da će uskoro i poskupiti  :)evil

Citat:
Godišnje pokazne od 40 do 330 kuna

Iz javnoga gradskog prijevoznika "Prometa" obavještavaju putnike s prebivalištem u Splitu koji spadaju u kategoriju osoba starijih od 65 godina, da izrada novih godišnjih pokaznih karata započinje u ponedjeljak 30. lipnja.

Radi se - zapravo - o reprogramiranju postojećih pokaza koje je do sada ta kategorija građana koristila besplatno, no gradski vijećnici su na prijedlog uprave "Prometa" na zadnjoj sjednici donijeli odluku da se od srpnja za određene iznose mirovine uvede plaćanje pokaznih karata na godišnjoj razini.

Svi koji spadaju u kategoriju osoba starijih od 65 godina (to su mahom umirovljenici i manji dio osoba koje nisu nikad radile, poput domaćica) dužni su na "Prometove" šaltere na Sukoišanu od ponedjeljka donijeti postojeće pokazne karte (žute boje) koje su do sada koristili, kako bi se reprogramirale.

Uz to, moraju predočiti OIB, osobnu kartu iz koje je vidljivo prebivalište u Splitu, odrezak mirovine ili rješenje o mirovini iz kojeg je vidljiv mjesečni iznos primanja. Oni koji nisu umirovljenici, a imaju 65 i više godina, moraju uz pokaznu, OIB i osobnu kartu priložiti i potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) da ne ostvaruju pravo na mirovinu.

Ne zaboravite sliku
Dinko Radić, rukovoditelj komercijalnog sektora u "Prometu" naglašava kako osobe rođene 1949. pravo na ovu vrstu prijevoza ostvaruju prvi put u ovoj godini, te su uz navedene papire dužni dostaviti još i fotografiju. Oni će to svoje pravo početi konzumirati danom svog rođendana, kada će napuniti 65 godina.

- Apeliram na naše sugrađane da ne pohrle svi odjednom u ponedjeljak na šaltere po nove pokaze. Bit će dovoljno vremena da svi riješe svoje statuse tijekom srpnja – veli Radić.

Inače, karta koju dobiju putnici stariji od 65 godina, kojih ima nešto više od 20.000, nije vrijednosna, nego vremenska i vrijedi 365 dana od dana izdavanja, a ne samo do kraja kalendarske godine - napominje Radić.

- Nakon isteka 365 dana od izdavanja, ona više ne vrijedi i mora se opet produžiti. Kad počne prava primjena novih pokaza, o čemu ćemo pravovremeno izvijestiti javnost, svaki putnik je zbog evidencije broja putnika dužan validirati kartu prilikom ulaska u autobus i to isključivo na prednja vrata. Na ulazu se nalaze tzv. validatori na koje se karta prisloni – pojašnjava Radić i dodaje da takva, nevalidirana karta također nije ispravna i putnik kojeg kontrolori zateknu s takvim pokazom - podliježe sankcijama. Kazna je 60 kuna.

Citat:Tarife

Nove tarife godišnjih pokaznih karata za osobe starije od 65 godina prema visini mirovine (uključen trošak izrade i reprogramiranja karte od 30 kuna):
40 kn za mirovine od nula do 2000 kuna
100 kn za mirovine od 2001 do 3000 kuna
130 kn za mirovine od 3001 do 3500 kuna
170 kn za mirovine od 3501 do 4000 kuna
230 kn za mirovine od 4001 do 5000 kuna
280 kn za mirovine od 5001 do 6000 kuna
330 kn za mirovine iznad 6001 kunu

*izvor: http://slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/249057/Default.aspx

Urbino LE

Opet loš modalitet, to je moje mišljenje. Pa onaj sa velikom pensijom može komodno plaćati puno cijenu i to na mjesečnoj razini.