Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18


STEFI- GRAF

Tu nažalost nema ljeka.

qwertz

#1247
plača stiže u petak ili u ponedjeljak.odlučeno na sjednici gradskog viječa

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/264726/Default.aspx

Citat:igre s linijama
Tonči Blažević: Kombiji otimaju putnike "Prometu", a autobusne gubitke krpaju - građani

HSLS-ov gradski vijećnik Tonči Blažević već je nekoliko puta Banovini ukazivao na problematiku korištenja koncesije za linijski prijevoz putnika koje na prugama prema Omišu i Trogiru imaju obrti "Dare" i "Prijevoz Smodlaka", poznatiji pod nazivima "Dalmatinac" i "Denis".
Konkretnog odgovora od gradskih službi, kako nam je kazao, nije dobio, a način na koji se takav prijevoz odvija, dodao je, nije ništa drugo nego uzimanje novca iz džepa splitskih poreznih obveznika.

– Očito je da se županijska koncesija za linijski prijevoz koristi nelegalno. Budući da je riječ o linijskom prijevozu, vozila spomenutih obrtnika ne bi se smjela zaustavljati na autobusnim ugibalištima u našem gradu nego samo na polaznoj i završnoj stanici. Naravno, svi smo svjedoci da se kombiji, a odnedavno i autobusi tih prijevoznika zaustavljaju na svim stanicama splitskog dijela njihove trase. Istovremeno, Grad i svi mi ćemo danas-sutra spašavati "Promet" od propasti, a ovdje se direktno uzima novac zapravo nama samima. Vrijeme je da se konačno tome stane na kraj. Sjetimo se samo problema s kružnim taksijima, koji se na kraju uspješno riješio – naglasio je Blažević.

Očekivano, spomenutom situacijom nisu zadovoljni ni u "Prometu" jer "Dalmatinac" i "Denis", u pravilu, tempiraju svoje polaske upravo nekoliko minuta prije nego što "Prometovi" autobusi krenu prema Trogiru ili Omišu, odnosno u suprotnom smjeru.

– Ne osporavam slobodu protoka robe i kapitala, ali smatram da se ovdje radi o nelojalnoj i nelegalnoj konkurenciji, jer se spomenuti prijevoznici ne ponašaju u skladu sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu. Potrebno je definirati odnose kako u komunalnom, tako i u linijskom prijevozu – mišljenja je Edo Meštanek, direktor "Prometa".

Valja napomenuti kako "pravila igre" u komunalnom prijevozu, koji obavlja "Promet", određuje lokalna samouprava na svom teritoriju, konkretno Grad Split, dok koncesiju za linijski prijevoz izdaje Županija.

No, postavlja se pitanje tko uopće nadzire poštuju li prijevoznici izdanu koncesiju, te tko ih sankcionira u slučaju prekršaja. Kako nam je kazao Špiro Cokarić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, to je još uvijek u nadležnosti državne inspekcije za cestovni promet.

- Grad nije udovoljio zahtjevu Odsjeka za promet pri Županijskoj gospodarskoj komori koji je tražio da se autobusima koji nisu u sustavu javnoga gradskog prijevoza omogući zaustavljanje na stanicama u Splitu, te njihova vožnja ulicama ograničenog prometa poput Livanjske i Zagrebačke. Jedino mjesto gdje se takvi prijevoznici mogu zaustaviti u našem gradu je autobusni kolodvor u Gradskoj luci. Na Sukoišan ne bi smjeli, jer je to mjesto gdje polaze i završavaju linije komunalnog prijevoza, dakle "Prometovi" autobusi – pojasnio nam je Cokarić.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/264945/Default.aspx

Citat:Nakon petosatne rasprave o teškom stanju u Prometu, gradski vijećnici u četvrtak su jednoglasno prihvatili prijedlog gradonačelnika Ive Baldasara da se odmah osigura dva milijuna kuna za isplatu plaća radnicima javnog prijevoznika, koja je kasnila deset dana.

Plaća je uplaćena poslijepodne, a na računima djelatnika ove komunalne tvrtke trebala bi biti u petak, a najkasnije u ponedjeljak, obećao je gradonačelnik.

Nadalje, odlučeno je da Društvo pokreće postupak restruktuiranja u svakom smislu, a Uprava se obvezuje izraditi Plan operativnog i organizacijskog restrukturiranja poduzeća koje bi uputili Skupštini ,,Prometa" na razmatranje do prve sljedeće sjednice Gradskog vijeća u 2015. godini, koja je planirana za početak veljače.

Također, spomenute mjere restrukturiranja trebaju se iznijeti svim suvlasnicima s kojima će biti dogovoren sastanak. Grad Split zatražit će i od Splitsko-dalmatinske županije da koncesionare za linijski prijevoz upozori da se pridržavaju izdanih dozvola u okviru zakona. Na kraju, poduzet će se sve pravne mjere da se uvtvrde odgovornosti prethodnih uprava zbog nastalog stanja u Prometu.

Nakon usvajanja ovih zaključaka, uslijedio je zatvoreni dio sjednice za javnost, na kojem su vijećnicima dane sve detaljne informacije o sporu s A-Cosmosom i prolongiranju kredita Erste banke.

Pitanje plaće za listopad riješeno je uz maksimalnu potporu vijećnika prije rebalansa proračuna, jer bi u protivnom gradonačelnik imao problema s fiskalnom odgovornošću.

Prema mišljenju Meštaneka, Prometu do kraja godine objektivno fali šest milijuna kuna da bi preživio. O tome će, najavljuje gradonačelnik, biti govora na sljedećoj sjednici početkom prosinca, kada će se raspravljati o rebalansu proračuna.

No, gradonačelnik je upozorio vijećnike i javnost kako za sada ne zna kako će namaknuti preostala četiri milijuna, jer ne zna gdje više rezati, ali da su dobrodošli amandmani vijećnika po tom pitanju.

Na postavljena pitanja vijećnika, redom je odgovarao direktor Meštanek.

Što se tiče ticketinga, izvijestio je vijećnike i javnost kako po svoj prilici primopredajni zapisnik neće biti potpisan, jer sustav i dalje ne funkcionira kako bi trebao, tako da će se zamrznuti sudski spor na Trgovačkom sudu, nastaviti.

- Stanični displeji ne rade kako treba i vjerojatno neće proraditi. Radimo platformu za novi sustav, kao i sustav automatizacija parkirališta – kazao je direktor.

Također je priznao kako struktura zaposlenih nije zadovoljavajuća, te da je u Društvu oformljen tim za EU fondove. Po pitanju ugradnje plina u autobuse, išlo bi se u početku s 20 autobusa, a izrađuje se studija kako dobivati bio plin sa Stupa.

Na kraju otvorenog dijela sjednice Meštanek je novinarima istaknuo kako nema opasnosti za normalno odvijanje prijevoza, kako na području Splita, tako i na zagorskom dijelu.

- Nadam se da ćemo za dvije-tri godine imati bolji Promet od ovog danas – kazao je i dodao da ako tužba s A-Cosmosom postane pravomoćna, bit će to financijski napor i za Promet i njegove vlasnike.

Meštanek je medijima objasnio kako restrukturiranje tvrtke u prvom redu znači zbrinjavanje invalida rada, i kategorije zaposlenika koji mogu dobrovoljno u mirovinu. Prema gruboj procjeni, to bi, veli, značilo 100 ljudi manje od sadašnjeg broja.

- Smanjivanje plaća je zadnja linija obrane i cijenimo zato potez sindikata koji su prvi put odlučili sami sebi srezati prava – kazao je i dodao kako je jedna od mjera i smanjenje broja prevezenih kilometara, koji je donio znatne uštede.

MAN Lion s City

#1248
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/266105/Default.aspx

Citat:Slovenci će hipotekom 'sjesti' na 'Prometovu' Kopilicu i Sukoišansku
Općinski sud je na prijedlog slovenske tvrtke "A-Cosmos" odobrio predbilježbu založnog prava na "Prometovim" nekretninama u Splitu, i to na gotovo 19 tisuća metara četvornih zemljišta i zgrada u "krugu" javnog prijevoznika u Kopilici, te na kolodvoru u Sukoišanskoj ulici.

Mjera je donesena radi osiguranja naplate nešto više od 7 milijuna kuna glavnice od dobiti za dugogodišnje korištenje devet "Prometovih" autobusa koji su formalno u vlasništvu Slovenaca, a iznos se uvećava za kamate koje se obračunavaju od 1993. godine. Ljubljanska tvrtka svoj prijedlog temelji na nedavnoj nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda po kojoj komunalno poduzeće treba platiti višemilijunski iznos, ali na tu je odluku "Promet" uložio žalbu.

Rješenje Općinskog suda o predbilježbi založnog prava je također nepravomoćno, ali žalba na takvu odluku neće odgoditi provedbu predbilježbe koja će odmah biti upisana na "Prometove" parcele u zemljišniku.

Baldasar bez komentara

Odvjetnik Željko Lubina, koji pred Trgovačkim sudom zastupa "A-Cosmos", tvrdi da mjera Općinskog suda znači da će se slovenska tvrtka moći naplatiti od vrijednosti "Prometovih" nekretnina i u slučaju da ih javni prijevoznik proda, naravno ako presuda postane pravomoćna.

U Prometu, čini se, nisu mnogo uzrujani zbog toga. Direktor "Prometa" Edo Meštanek kratko nam je komentirao kako nisu nimalo iznenađeni ovakvim potezom.

- To je uobičajena mjera koju poduzimaju oni što nešto traže, smatrajući da imaju pravo na to. Pravosuđe će riješiti stvar i to je sve što ću reći na ovu temu - kratko nam je kazao Meštenek..

Gradonačelnik Ivo Baldasar nije želio komentirati odluku Općinskog suda u Splitu koji je na prijedlog slovenske tvrtke "A-Cosmos" odobrio predbilježbu založnog prava na "Prometovim" nekretninama u Splitu. Kazao nam je kako službenu informaciju o tome još nije dobio, te da će se očitovato kada bude imao više informacija.

111222

e pala mi je jedna stvar na pamet...kako se zove prometov vozač koji piva u klapi cambi st? ;D

RegioBus

I gb.162 bez registracije :-\

markost

#1251
He, sad se ima love.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/268903/Default.aspx

Citat:TROGODIŠNJA OTPLATA
Grad će Slovencima platiti 32 milijuna kn
Gradonačelnik Ivo Baldasar potvrdio je za Slobodnu Dalmaciju da je postignut načelni dogovor sa slovenskom tvrtkom "A-Cosmos" o iznosu i načinu plaćanja devet autobusa nabavljenih 1990. godine za "Promet", koji su predmet dugog sudskog spora.

S obzirom na osjetljivost situacije i ogromna financijska sredstva, poteštat nam za sada nije mogao otkriti o kojem je iznosu točno riječ, kazavši kako će s kompletnim sporazumom i njegovim uvjetima vijećnici, ali i javnost biti upoznati na prvoj sljedećoj redovnoj sjednici gradskog parlamenta, planiranoj za kraj siječnja iduće godine. Ipak, kako smo neslužbeno doznali, sa Slovencima bi se postigao sporazum da im Grad u roku od tri godine uplati 32 milijuna kuna.

Viša ponuda: 55 milijuna
– To je, po mojem mišljenju, kvalitetan i dobar sporazum, koji je rezultat nastavljenih pregovora sa slovenskom tvrtkom nakon što sam za to dobio odobrenje od Gradskog vijeća na zadnjoj zatvorenoj sjednici – kazao nam je Baldasar.

Podsjetimo, prije spomenutog sporazuma, na jednoj od prethodnih sjednica Gradskog vijeća već je bio pripremljen jedan protokol s "A-Cosmosom" koji je iznosio 55 milijuna kuna.

Kako znamo, Trgovački sud donio je prvostupanjsku presudu prema kojoj javni prijevoznik za korist stečenu od korištenja autobusa u razdoblju od 1993. do 1998. godine mora isplatiti 7,03 milijuna kuna "A-Cosmosu", koji je bio njihov vlasnik dok ih nije prodao odvjetniku Željku Lubini. No, kad se uračunaju kamate, taj se dug penje na 37 milijuna kuna.

Nakon ove presude, na prijedlog slovenske tvrtke Općinski sud je radi osiguravanja naplate glavnice od sedam milijuna kuna od dobiti za korištenje devet autobusa odobrio predbilježbu založnog prava na "Prometovim" nekretninama, i to na gotovo 19.000 četvornih metara zemljišta i zgrada u Kopilici, te na autobusnom kolodvoru na Sukoišanu.

Nikolina Lulić
Dugovi ne zastarijevaju

Prisjetimo se, "A-Cosmos" je 1990. godine, uoči Europskog prvenstva u atletici, "Prometu" isporučio autobuse koji su kupljeni na leasing u vrijednosti od tadašnjih 3,2 milijuna njemačkih maraka. Pri tome su se primjenjivale odredbe ugovora o najmu, a komunalna tvrtka nakon isteka ugovora vozila nije otkupila niti ih je vratila, a nije nastavila ni plaćati zakup.

prometnik

neznan jeste li primjetili, ali se na staru godinu na citarima izmjenjiva displej, ja mislin da je bilo sretni blagdani i nova godina.. nesto tako
kupi kartu spasi Promet

man323

Moze li netko od vas staviti ovdje  sliku table koja  se nalazi u Prometovim Lion`s -Cityima iz 2007?


prometnik

kupi kartu spasi Promet


Paško

Video prilog koji je bio na Novi TV nakon napada na vozača

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

prometnik

pri kraju videa kaze"nastojat ce opremit autobuse anti-vandalskim kabinama i video nadzorom..."
hahahahahahah, hahahahahhahhahah russian_roulette
kupi kartu spasi Promet

XDonald

Od kad govoru o tome , pa ništa .... dobro aj kamere u nekima i imaju  russian_roulette
čini mi se da gotovo svi oni koji su u videu voze linije koje kreću s kolodvora , nego jel se zna možda koji bus ko od njih vozi?