Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

netko

Pitat ću nešto što sam već bio pitao i  to neznam.
Koje je autobuse kupio grad Split kao kupac 20 autobusa.
Uz 10 zglobnih Citara i 5 solo Citara kojih je ostalih 5 autobusa.

Ovo sam pronašao na internetu.
Splitsko Poglavarstvo je danas donijelo odluku o financiranju nabave 20 autobusa za javni gradski prijevoz putnika na području grada Splita. Naime, ovom odlukom je osigurano 55 milijuna kuna (7,4 milijuna eura) za nabavu sedam solo gradskih niskopodnih autobusa, tri solo prigradska niskopodna autobusa i 10 zglobnih gradskih niskopodnih autobusa.

Mislim da novih nabavki nebi trebalo biti jer piše da će se ovih 20 komada isplatiti tek 2018.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Danas su se "satrale" ove prometne gužve. Cijeli grad je bio zakrčen i u kolapsu.  Inače gužve bude svaki dan i redovito se kasni, ali danas je to bilo nenormalno. Doslovno su sve linije kasnile, neki su polasci preskakani jer se na njih stizalo i sa 30-50 minuta zakašnjenja, uglavnom, luda kuća...

Evo jedan kadar, kolona do u nedogled i mic po mic (a na tabeli piše još 4km do Splita  ::| ):

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

maky

Citat: markost  u Prosinac 20, 2008, 12:42:41
SRAMOTA !!!

http://www.glasdalmacije.hr/?show=0&article=14226
Ako je incident bio u 22:30, onda mogu biti dvije stvari...

Ili je glavom platio Citaro g.b. 275 koji je imao polazak u 22:20 i išao prema gradu, ili je glavom platio jedan od troosovinaca (g.b. 224 ili 231) koji je imao polazak u 22:00 pa se vraćao iz grada.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

manoplan

Kako javlja portal radio Dalmacije sinoć se zapalio prometov kiosk:

''Rano jutros, nešto prije 5 sati izbio je požar na kiosku gradskog poduzeća Promet u splitskoj ulici Domovinskog rata. Vatrogasci su požar ugasili za 20-tak minuta. (s.h.)

''

maky

O sunce im Prometovsko!

Danas su se svi živi smrzavali na kolodvoru u Trogiru jer je prvi polazak na liniji 37 bio tek u 7 sati!!! Nečuveno!
I onda kad smo svi navalili na tu jadnu trisedmu kad je došla, to je bila borba za goli život... Došao je g.b. 169, a ekipe je bilo i napretek.
Natrpali smo se unutra (sreća pa sam uhvatio mjesto za sebe i prijatelja) toliko da je jadni g.b. 169 ležao u podu i jedva smo išli. Ja mislim da to samo u Splitu ima i nigdje više...
Inače,  svi živi koji su sjedili (a i neki koji su na nogama stajali) su spavali, prijatelj mi je isto spavao, pa sam nakon Resnika odlučio i ja malo ubit oko (al mi nije bilo udobno kao u g.b. 92, ali sam bio puno više umorniji pa mi nije smetalo). Probudio sam se u Solinu, a skoro svi ostali su spavali, samo je vozač bio budan.  Pred kraj puta sam se sjetio to slikati za uspomenu, ali taman kad sam htio ušla je kontrola i sve počela buditi...  :P

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

JA!!!

Prije svega, sretna vam Nova!!!

A sad, ako mi itko moze objasnit zasto vozaci autobusa krecu iz druge a ne iz prve ka i kod auta. Nedavno san to primjetija pa me zanimalo zasto.
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

netko

Citat: JA!!!  u Siječanj 01, 2009, 15:45:31
Prije svega, sretna vam Nova!!!

A sad, ako mi itko moze objasnit zasto vozaci autobusa krecu iz druge a ne iz prve ka i kod auta. Nedavno san to primjetija pa me zanimalo zasto.

Zato što su motori dovoljno snažni da se može krenuti iz 2.brzine.Normalno krene kao iz prve. ;) :D

JA!!!

Zahvaljujen na odgovoru :) :)
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

maky

Od jučer su izmjenjene trase linija 4, 7 i 14 zbog proširenja Dubrovačke ulice ondje kraj "Medike".
Linije 4 i 14 sada umjesto ispod Prometove garaže idu cestom iznad Prometove garaže, te onda nastavljaju starom trasom. Linija 7 sada skreće lijevo u ulicu Domovinskog Rata kao i linija 9, a zatim kraj "Slobodne Dalmacije" skreće desno na trasu linije 3 i vozi prema Poljudu i onda dalje. Inače, tako je nekoć prije vozila...

Od danas su izmjene i na liniji 15. Okretište je pomaknuto par stotina metara naprijed, na parking kraj hotela Zagreb zbog uređenja jednog raskrižja.

Sve to imate na Prometovim web stranicama: www.promet-split.hr
Uglavnom, isprobao sam sve linije i sve funkcionira bez problema...  ;)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Sve je spremno za početak svjetskog prvenstva i sve raspoložive ekipe www.autobusi.org portala iz Splita(a to znači ja  :) ) su na terenu i obavljaju ono što vole   ;D

Dan će biti dugačak, nema me na forumu prije pola noći...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Moram napomenut da je vozač koji je danas na liniji 19 kreten koliko je dug i širok! Bez pardona to izjavljujem u nadi da će netko ovo pročitat i češkat se po tjemenu pitajući se "jel ovo meni potrebno?!"
Naime, idiot me počastio ugodnom šetnjom od HNK do doma jer na svom polasku u 23:45 sa Ravnih Njiva nije skrenuo po putnike kraj HNK. Taj je očito nadinteligentan i sposoban sam krojiti svoje trase linija. Možda i vozni red slaže kako mu odgovara...

U svakom slučaju savjetujem mu da se ostavi volana i prihvati posla gdje će njegov um doći do punog izražaja (recimo kopanje kanala), a ozbiljan i odgovoran posao ostavi onima koji su ga sposobni obavljati.
Eto, a sad mi je prekipjelo tako da večeras o današnjim događanjima i organizaciji prijevoza za Svjetsko prvenstvo neću pisat ništa šta sam mislio.

Novi slogan Svjetskog prvenstva:
Use Promet Split, and be prepared to walk all the way!

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Ma nema veze,malo si protegnija noge prije spavanja. ;D  :D

BTW.
Kad si spomenuo liniju 19.Dafovi su otišli,što onda vozi većinom na liniji 19.O405??
;)