Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

netko

Malo u čast Neoplanima našim.
Sliku sam našao na www.malari.hr.
A slika je ni više ni maje nego s Paga.Slikana 2006,mislim,što govori na što su spremni Neoplani u svojim dubokim godinama i stanju u kakvom se nalaze.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Kao prvo, moram napomenut da je u petak g.b. 228 na liniji 18 bio zasut jajima, ali jučer i prekjučer su također g.b. 225 i 227 na liniji 18 isto bili bombardirani jajima.  Mogu samo komentirat da je jadan onaj tko god to čini i da se nadam da će mu se kad-tad vratit.

E sad...
Jutros na liniji 18 s polaskom u 9:20 nije vozio autobus. Neznam šta se dogodilo, ali nije ga bilo. Kao prvo, već odavno govorim da linija 18 NE MOŽE više vozit svako 20 minuta. Treba je pjačati na svako 15 minuta jer je prepuna putnika. To je moje osobno mišljenje, ali i mišljenje struke. Mislim, zaista je sramotno ovako čekati 40 minuta autobus ako se nešto dogodi pa se jedan polazak preskoči. Katastrofa.
Uglavnom, mnogo putnika koji su se u tih 40 minuta nakupili je pokupio g.b. 189 na liniji 11, koji je bio krcat. Najžalosnije od svega je šta on danas cijeli dan vozi totalno izdušen na desnu sranu!  ::|

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Od sutra u Prometa i neke novotarije za vozače, ali neću sad precizirat još, ima vremena, vidjet ćete...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Update situacije:
Jedva čekam da svane jer sa prvim zrakama sunca ću i ja izmigoljit na snježno bijeli Split!!!!!!!

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

man750

Citat: maky  u Veljača 18, 2009, 02:46:31
Update situacije:
Jedva čekam da svane jer sa prvim zrakama sunca ću i ja izmigoljit na snježno bijeli Split!!!!!!!
Maky cekamo slike Splita pod snijegom
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

maky

Citat: man750  u Veljača 18, 2009, 10:02:32
Citat: maky  u Veljača 18, 2009, 02:46:31
Update situacije:
Maky cekamo slike Splita pod snijegom
Evo me taman sam stigao doma, nemam sad stvarno vremena za stavljat slike, a i malo planiram opširnije napisat...

Uglavnom, evo da vam malo zagolicam maštu...

P.S. Bože blagoslovi Avtomontažin model SG220 da još dugo živi i služi građanima Splita u  snježnim zimskim danima....

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Sutra bi Dinamove navijače iz Dugopolja do Poljuda i nazad trebali voziti g.b. 186 i 187 (možda još nešto).

WTF?! Pa zašto SG313?!  ???  Prije su to uvijek radili makedonci, a sad im treba dati novije autobuse. Samo fali da se nešto još razbije (a 186 je jedan od bolijh)...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Upravo je vozač prometniku dojavio da  je razbijen autobus na liniji 18 s polaskom u 23:00. Neki mamuti idiotski su unutra razbili bocu,  izbili krovni otvor i još neke stvari... Žrtva je Man Lion`s City g.b. 224. Živio Divlji zapad! Možemo svi bit ponosni šta živimo u ovakvom gradu  >:(

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Veljača 22, 2009, 00:08:48
Upravo je vozač prometniku dojavio da  je razbijen autobus na liniji 18 s polaskom u 23:00. Neki mamuti idiotski su unutra razbili bocu,  izbili krovni otvor i još neke stvari... Žrtva je Man Lion`s City g.b. 224. Živio Divlji zapad! Možemo svi bit ponosni šta živimo u ovakvom gradu  >:(
Ma ja tvrdim da je to sve manje-više danas normalno,a potvrđuju ih ovakve činjenice i šta se tu može?? :(
A u biti sve je to jakooooo žalosno. :(

maky

Znao sam da će biti problema zbog nekidašnjeg snijega.
Biseri koji u garaži parkiraju autobuse su uglavnom lijeni kad parkiraju i izađu iz autobusa izvana zatvoriti vrata. Šta se dogodilo? Padao je snijeg tijekom noći i kad su vozači ujutro došli na smjenu, dočekala ih je snježnobijela okolina, mokro sjedalo i ostale snježne "radosti". U službi nadzora nisu bil ioduševljeni prizorom i  fotoaparatom su zabilježil isve šta se dogodilo.
E pa, lijepo je ekipa koja je odgovorna za to ostala bez stimulacije ovaj mjesec, drugi put će više pazit.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Evo upravo sam došao iz grada. Išao sam do Pazara sa makedoncem g.b. 147, tu sam izašao i  čekao  da se okrene i ponovno dođe kako bi se ukrcao za doma. Međutim, kod HNK se on već doslovno PREPUNIO, tako da shole nije ni stao na stanicu na pazaru, samo se lagano prokotrljao u svom "niskopodnom" S218 (jer je ležao u podu). Uza negodovanje silne ekipe koja je ostala razočarana, na stanicu je uplovio g.b. 65 na liniji 3 (a g.b. 65 i 59 su NAJSPORIJI autobusi u Prometa, sporijih nećete nigdje naći). Ajme šta je to bilo...
Morao je pokupit sve svoje putnike + one sa linije 18 koji nisu stali u makedonca. Počeli smo se naguravati, ali autobus se prepunio i nije više bilo mjesta, opet je ostalo ljudi na stanici. Ja sam bio zadnji na vratima i jednom sam nogom samo kročio unutra, cijelo tijelo mi je bilo vani. Onda je shole počeo zatvarat vrata, a dogovorio sam se s još 2 momka koji su bili u istoj pozi da se uhvatimo za rukohvate i nabijemo ekipu unutra. I nakon nekoliko povuci - potegni pokušaja, uspjeli smo svi trojica  stati unutra nekim Božjim čudom. Naravno,  niste mogli doći do zraka unutra, bio sam priljubljen za vrata i samo sam čekao kad ćemo i ja i vrata ispasti vani po cesti.
Ali, izazov je tek počeo. Kako se zna da je g.b. 65 najsporiji autobus, tako se jedva pokrenuo sa stanice i lagano smo krenuli prvom brzinom uzbrdo. Uzbrdo smo išli sigurno 2-3 minute puževim korakom 2-3 km/h, a kad smo se popeli, onda smo nešto brže do stanice na Pojišanu (10 km/h). Cijelo vrijeme ga nije uspio prešaltat iz prve brzine. Tu smo stali na stanicu, ali nitko nije izašao, a bome ni ušao jer je bilo fizički nemoguće. I onda opet uzbrdo prema Firulama. Došli smo do semafora kraj inine benzinske i tu je motor skoro izdahnuo. Okretaji su pali, počeo se tresti kao da će se ugasit i više nije mogao potegnut. Skoro smo se prestali kotrljat i onda se iz vedra neba opet probudio i na nekim jadnim okretajima mic po mic uspio izvući uzbrdicu. Poslije se na stanicama polako počeo prazniti autobus, ali svejedno je išao jadno, kako to samo on i g.b. 59 znaju...
Ajme koje su u nas drame kad su te utakmice. Još je danas nedjelja pa ništa živo u gradu ne vozi. Umjesto da pojačaju polaske  kad završi utakmica...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Splitski bus. >:(
http://www.youtube.com/watch?v=xxeGYNNbEoU&feature=related.
A ovaj vjerovatno nije splitski,ali svejedno.

maky

Nije ovo splitski autobus. Je neki Citaro ali nije Splitski...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Šta bi ovome radija!   >:(