Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

maky

Sutra je veliki koncert u Spaladium Areni. Počima u 20:30, neznam kad završava. Uglavnom, da je imalo pameti i obzira u Prometu među glavnima, sutra bi se poslala pojačanja na liniju 3. U Protivnom će troosovinci g.b. 227 i 229 biti pregaženi (neće ih rođena majka prepoznat, znam kako je jer sam  se vozio u njima kad su tek došli i kad je bio koncert na prepunom Poljudu, pa smo svi navalili unutra), pogotovo g.b. 227 koji ima zadnji polazak. Također, da imaju imalo osjećaja za putnike (koji će uglavnom biti mlađe dobi), onda bi produžili još 1 ili 2 polaska na liniji 3, a ne da je zanji polazak u 23:15, jer postoji mogućnost da koncert do tada neće bit gotov. Samo da je malo mućnut glavom, sigurno ima VR-ova koji bi mogli napravit još jednu vožnju umjesto da idu u garažu oko 23 sata...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Danas se vozio u g.b. 685 na liniji 10 (nešto je dosta u pogonu ovih dana).
Skrećemo sa pazara prema trajektnoj luci i naravno, gužva, luda kuća... Ispred nas se okreće neki kombi, mi smo stali i čekamo, kombi se okrenuo, a izlazi jedan čovjek sa Meganeom. I ide on u rikverc, pa još malo,  još, još još i bum ravno u nas (u šta je taj gledao). Ništa, kao da se ništa nije ni dogodilo, nastavili smo put sasvim normalno, na 685 nema ni friži  8)

Inače, sutra definitivno idem na đir do Marjana, gurat se po autobusu sa penzionerima...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Da vidite samo kako g.b.151 izgleda.  :D :D
Kao bombon i ja se usuđujem reći kao novi. :-* :-*
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Mi smo zbilja najretardiranija nacija na svijetu...
Pritom mislim na penzionere koji imaju sve mukte i koji se bezveze vozaju okolo autobusiam svaki dan, smrde, prave se pametni i stalno nešto gunđaju i bune se. Inače većina ljudi (0-50 god) koje znam, kad bi postali gradonačelnici, prvo bi penzionerima ukinuli mukte prijevoz. Učinili bi uslugu tisućama ljudi...

Uglavnom, dolazi ljeto, dani su vrući, ali oni moraju skockani ići na pazar u odjeći dugih rukava, a operu se jednom tjedno. Ok, SMRDE, otvorim prozor, odmah pobuna da je propuh, ovo, ono, pi**a mater**a, sve kuge i čuda ovog svijeta. Ne obazirem se na to jer gledam sebe, ali pratim kad dođem na zadnju stanicu. Otvorim sve prozore u autobusu  dok čekam polazak i do kraja idućeg kruga je cijeli prednji dio (gdje oni budu) zatvoren, a stražnji, gdje su mlađi otvoren.

Uredu, uđem u autobus s klimom, lijepo i ugodno rashlađen. Šta mislite šta je prva stvar koju oni učine?! Da, odmah se otvaraju prozori jer njima "fali zraka". Sad otvaraju je**ni prozor kojeg su prije 2 dana u autobusu bez klime zgroženo zatvarali. I ko je tu lud?! Nikad ih naučit pameti. Sve im je mukte, a opet nikad nisu zadovoljni,  ni osnovnih pravila o neizlasku na prednja vrata se neznaju pridržavat i uglavnom čine samo štetu po autobusima. Zato, izbjegvajte vožnje po danu, uštedite si živaca, trebat će vam...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Sinoć je u 23 sata Eurobus g.b. 167 pun krenuo put Bleiburga...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Jutros se 12 novih vozača vozikalo po gradu u g.b. 82, a poslije su prešli na g.b. 92. Neka vježbaju...  ;D

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

troosovinac

je tribat če im!
bela lađa

setra

Citat: maky  u Svibanj 18, 2009, 18:19:55
Jutros se 12 novih vozača vozikalo po gradu u g.b. 82, a poslije su prešli na g.b. 92. Neka vježbaju...
nije 12  nego 10   2 su odustala

maky

Danas sam vidio da su novi pekli zanat na linijama 15 (g.b. 261) i 7 (g.b. 152)  ;D

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Primjetija sam u zadnje vrime da se počela više obračat pažnja na pranje felgi autobusa šta prije uopče nije bija slučaj. Nikad nisi moga  od šporkice vidit koje je boje felga.Sad ih stvarno dobro peru samo se sad vide i razne boje felgi pa na jednom busu možeš nać i tri boje felgi. Da su sve u istoj boji(npr. srebrnoj) bilo bi to super.  ;)

maky

Danas novi opet na liniji 15 ali sa g.b. 264. Mentor mu bio bivši instruktor u auto školi...  Napravio sam mali đir, malo sporije i s dosta opreza, ali  bit će on dobar kad se uhoda  ;)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

troosovinac

je maky je uče blago njima! ja sam za 3 dana da molbu i počea radit.
bela lađa

maky

U subotu je održano natjecanje vozača, automehaničara i autoelektričara u organizaciji Hrvatske udruge vozača, automehaničara i autoelektričara na  kojem sam prisustvovao skupa sa  našim momcima iz Prometa.

Među konkurencijom iz Varaždina, Zagreba, Karlovca i Osijeka, vozači Promet Splita osvojili su 2. mjesto u solo autobusu (i put na svjetsko prvenstvo u Amsterdam), 2. mjesto u zglobnom autobusu i 2. mjesto u zglobnom autobusu u ekipnoj konkurenciji. Ostale nagrade su pokupili automehaničari i autoelektričari, te smo se doma vratili sa ukupno 8 pehara!

Krenulo se u petak iz garaže Promet Splita sa g.b. 198:

Stali smo kod tunela Sv. Rok:

A naravno i kod "Macole"

I stigli smo u Karlovac:

Već je vrijeme da se osvrnem i na g.b. 198, kojeg smo vozili autoputem, magistralom, prilaznim cestama i ostalo... Autobus sam po sebi je čvrst, solidan i dobro napravljen. Čudno za MAN, ali dobro podnosi rupe i lijepo  guta neravnine, a u zavojima je jako stabilan.  Međutim, ni u kom slučaju nije za ništa više od prigradskih linija! Sjedala su, iako imaju stoliće i pomične naslone, jako uska i neudobna, a da ne govorim kako je tek kada sjedite poviše kotača pa su vam noge stalno u zraku zbog izdignutog poda. Motor od 310KS na uzbrdicama pomalo ostaje bez daha, ali inače ide i više nego dobro. I ostali su se također slomili na takvom putu sa tim autobusom, jer zaista nije predviđen za takve linije, ali svi smo preživjeli i najbitnije da smo stigli  ;)

Unutrašnjost:

Ujutro nas je u Karlovcu dočekao prekrasan krajolik okupan maglom:

A naš MAN je s prvim zrakama sunca bio spreman i nabrijan za natjecanje:

U društvu s kolegama iz Zagreba:

Natjecanje je i službeno otvoreno:

I krenulo je preko ležećih:

A (manje-više) uspješno su savladane i prepreke za širinu i visinu vozila:

Na redu su bile "paštete" koje su naši velemajstori savladali bez problema:

Isto kao i vrata sa teniskim lopticama:

Stupići:

Te još jedna savladana prepreka u nizu:

Momci koji su se prijavili za natjecanje sa zglobnim autobusom vozili su ZET-ov Citaro:

Dok su neki posudili Lion`s Cityja:

Prometove snage:

I na koncu jedna grupna fotka sa svim natjecateljima koji su osvojili nagrade ispred restorana gdje je održana svečana dodjela uz večeru i zabavu:

Još jednom svaka čast svim momcima što su sudjelovali, a naročito onima koji su osvojili nagrade.  Ostvarili su vrlo dobre rezultate, ali uz ovakvu ekipu, idući će biti sve bolji i bolji! Hvala vam što ste  nas učinili ponosnim!

Samo da napomenem da je uz natjecanje vozača, bilo i raznoraznih drugih sadržaja,  ali s obzirom da je ovo forum o autobusnoj tematici, neću staviti više od jedne fotke da ne idem u off-topic pa da me vičete...  ::|

I na kraju napomena, nisu sve upotrijebljene fotke moje, moje su samo one s datumom, a ostale sam nabavio od  Prometovaca...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

troosovinac

MAKY ova plava mi nešto poznata!
bela lađa

torrente3

maky prva liga su slike !