Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

Mudrac

vidio sam da su zaljepljene nekakve obavjesti u autobusima,nesto o novim pokaznim kartama..
pa imam jedno pitanje:dali je to samo za penzionere,ili i mi ostali trebamo raditi nove pokazne karte?

manoplan

Evo kako je Split rješio prometovanje prema grobljima za blagdan. Bus svakih 20 min? Nije li to malo premalo?

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/119920/Default.aspx

maky

Citat: manoplan  u Listopad 30, 2010, 21:04:53
Evo kako je Split rješio prometovanje prema grobljima za blagdan. Bus svakih 20 min? Nije li to malo premalo?

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/119920/Default.aspx
Ne brini, sve je u najboljem redu...  ;)

Posebna linija HNK - Lovrinac ide svako 20min i u cijelosti se uključuje u trasu linije broj 3 (osim jedne stanice), a linija 3 koja polazi iz Lore prema Lovrincu ide također svako 20 minuta. Tako da od 13 sati npr. linija 3 ide u xx:10, xx:30, xx:50, a posebna linija u xx:00, xx:20, xx:40, što znači da za groblje autobus ide svako 10 minuta i nema nikakve gužve.
A sa sjeverne strane groblja idu linije 18 i 6 koje idu svako 30 minuta  praznikom. Znači linija 18 u xx:00 i xx:30, a linija 6 u xx:15 i xx:45, što bi značilo svako 15min. Tako da je pristup groblju i s te strane također besprijekoran.  ;)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

COVIK

Koliko ste zadovoljni linijskom mrežom gradskog prijevoza u Splitu?

Mislite li da bi trebalo ukinit neke (mali broj putnika ili poklapanje trase s nekom drugom linijom)?

Uvest neke nove,i povezat kvartove koji su slabije povezani s centrom i sl.

...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

netko

37 preko Pazara. ;)
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

regio

evo ja imam jednu primjedbu šta se tice linije 15..bilo bi u redu da se zadnja 15 u 11i5 vraca na Duilovo,a ne da prometuje samo do trajektne... :-\
Solo Mercedes Benz Citaro
g.b.261,262.263,264 i 265..:)

setra

Citat: regio  u Studeni 04, 2010, 12:41:37
evo ja imam jednu primjedbu šta se tice linije 15..bilo bi u redu da se zadnja 15 u 11i5 vraca na Duilovo,a ne da prometuje samo do trajektne... :-\
Pa ako ćeš ti svaku noć da se voziš u tu uru učinit ćemo nešto......... >rigoleto<

COVIK

Mislim da bi trebalo uvest novu kružnu liniju s polaskom od početne stanice 4ke ili 9ke (a možda još bolje s početne stanice 5ice)

pa da ide preko Ravnih njiva,do Pazara,

s Pazara do okretišta u Trajektnoj luci a po povratku iz Trajektne luke da nastavi uzbrdo Poljičkom do Mertojaka pa onda

kraj Citroena ide livo i spusti se do polazne stanice.

Sleže li se netko samnom ili mislite da je glupa ideja?

Mudrac

Mislim da je to glupa ideja jer iovako ima dovljno linija za brda i ravne njive(linija 4,9,11 i 14)
a osim toga ta bi linija onda trebala okruzit cijeli grad  ??? :-\

maky

Ja također mislim da to nema nikakvog smisla...

Jedna od trenutno najopterećenijih linija je linija br. 18 koju bi svim mogućim sredstvima trebalo pojačati i umjesto dosadašnjih 20 min. uvesti svako 15 minuta. Autobusi su većinu dana prekrcani, pretjerano se izrabljuju, ljudi su nezadovoljni, a tijekom udarnih sati (između 7-8, 13-14, te 19-20) je skraćeno vrijeme kruga sa 1h, na 45minuta, što je gotovo pa neuhvatljivo, a često se dogodi da se i ne stigne. Nešto se već odavno trebalo poduzeti, ali nikad nije kasno da se uvede još jedan red vožnje. Makar od 7 ujutro, do 20 navečer, jer kasnije zbilja nije potrebno...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Mudrac

ehh umalo zaboravih..nedavno,tocnije u subotu navecer sam se vozio sa g.b. 261 na nocnoj liniji 40.
taman sam se udobno smjestio na zadnja sjedala,kad opazih kolonu odvratnih zohara  na susjednom sjedalu,po podu i prozorima...
zivot mi se zgadio pa sam izasao iz autobusa prije nego sto sam planirao izaci...
al eto nasrecu sam zapamtio g.b.busa pa sada znam da u njega necu vise ulaziti  >rigoleto<

Mudrac

Citat: maky  u Studeni 07, 2010, 20:00:53
Ja također mislim da to nema nikakvog smisla...

Jedna od trenutno najopterećenijih linija je linija br. 18 koju bi svim mogućim sredstvima trebalo pojačati i umjesto dosadašnjih 20 min. uvesti svako 15 minuta. Autobusi su većinu dana prekrcani, pretjerano se izrabljuju, ljudi su nezadovoljni, a tijekom udarnih sati (između 7-8, 13-14, te 19-20) je skraćeno vrijeme kruga sa 1h, na 45minuta, što je gotovo pa neuhvatljivo, a često se dogodi da se i ne stigne. Nešto se već odavno trebalo poduzeti, ali nikad nije kasno da se uvede još jedan red vožnje. Makar od 7 ujutro, do 20 navečer, jer kasnije zbilja nije potrebno...
slazem se s tobom Maky  ;)

COVIK

Tribalo bi ukinit  liniju br.13,ja još nisam vidija više od desetak putnika u busu.

Ili da se ubaci neko kombi vozilo umjesto busa,ovako se niti gorivo ne pokrije.

regio

Citat: Mudrac  u Studeni 08, 2010, 23:16:51
ehh umalo zaboravih..nedavno,tocnije u subotu navecer sam se vozio sa g.b. 261 na nocnoj liniji 40.
taman sam se udobno smjestio na zadnja sjedala,kad opazih kolonu odvratnih zohara  na susjednom sjedalu,po podu i prozorima...
zivot mi se zgadio pa sam izasao iz autobusa prije nego sto sam planirao izaci...
al eto nasrecu sam zapamtio g.b.busa pa sada znam da u njega necu vise ulaziti  >rigoleto<

a ništa novo...svakodnevno oni trčkaraju po busu... :o
Solo Mercedes Benz Citaro
g.b.261,262.263,264 i 265..:)

baco

Sutra se otvara city centra. dali zna netko kada i kako ce voziti NOVA linija od grada prema centru?