Slavonija Bus - razno

Autor Tomek, Siječanj 16, 2008, 21:47:54

mate

Viđen jedan Integro danas nedaleko od Sl.Broda, tablice SB-1111-NG, po shemi je ex. Connexxion (NL)

shef

Dva noviteta Sprinteri 7777-NG i 0011-NG; radi se o rabljenim vozilima.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

ROAD

Jeste, rađen je generalno u radionici kod Usore Tursa.
NEOPLAN VIP CLASS

Dreamwalker

Otvorili su cijelogodišnju liniju Zagreb - Bosiljevo - Posedarje - Poličnik - Zadar - Bibinje - Sukošan -Sv. Filip i Jakov - Biograd nm.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

NP-549

Vjerovatno se vremena polaska podudaraju s nekim prijevoznikom s obzirom da su navedena "lijeva" stajališta.

P.S.  da bi se dobila dozvola za obavljanje određene linije mora se zadovoljiti kriterij zaštićenog vremena  (mislim da je 2 sata na državnoj liniji), odnosno 40 minuta na županijskoj liniji.   Da bi tome doskočio moraš u stajališta koja ćeš koristiti navest ona mjesta na kojima prijevoznik kojem želiš konkurirat ne staje.   Mada je to ustvari širok pojam jer se u prijavi za dozvolu navode važnija, a  NE SVA stajališta.  A nema nikog ko bi odlučio koji su to kriteriji da bi nešto postalo važnije stajalište.  Ili je stajalište ili nije,  a nitko ne predaje dozvolu za Rijeka—Dubrovnik  (magistralom)  sa navedenih svih 300 stanica.   Tipični hrvatski nered u papirologiji.   

Ja bi ukinuo zaštićena vremena i navedena stajališta.  Nek vozi tko god hoće ako mu se isplati. Samo da se zatraži dozvola od nadležnog tijela koja će ju izdati bez provjeravanja bilo čega.  Ako Autotrans kreće iz Rijeke za Dubrovnik u 9:00,  nek slobodno ide  Nigra Škreb u 8:59 istom trasom , ali nek vozi svaki dan.   Pa da vidim koliko dugo će vozit

zlepur1

Tako je. Izvoli iskalkulirati cijenu i održivost odnosno isplativost iste i vozi.Naravno nakon nekog vrimena će se viditi jel se može i koliko je isplativo. Naravno da će prijevoznik sa većim brojem buseva i polazaka profitirati , ali dozvolimo i malima da žive.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

Dreamwalker

I opet bi dobili dampiranje cijena kao svojedobno na linijama za Split, a ako gledamo malo šire situaciju to je dobro samo za putnika kojem nažalost sigurnost nije na prvom mjestu. S obzirom da su vozači postali deficitarno zanimanje te im se više ne može smanjiti i ona crkavica koju primaju (ako primaju), mislim da je održavanje prvo na listi za odstrel. Uništili bi se mali prijevoznici, a nitko mi ne može reći da je jedan Autotrans npr. kvalitetniji od Slavonija Busa kao malog prijevoznika. Država bi trebala odrediti najmanju cijenu po kilometru i to izračunatu na način da u to ulazi gorivo, vozač, amortizacija autobusa, porez i cestarina. I onda kad netko prijavi liniju sa SVIM stajalištima pomoću referentnog mjernog uređaja izračunati duljinu linije i po tome najmanju cijenu karte. Jedino tako se garantira plaća vozaču, plaćanje poreza, održavanje autobusa i izjednačavanje velikih prijevoznika s onim malim što bi održalo kvalitetu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

zlepur1

Pazi, država bi mogla odrediti plaće kad bi prijevoznička poduzeća bila u njezinom vlasništvu.Ovako je odredila najmanju minimalnu plaću koju svi moraju poštivati(2880kn).Međutim dešava se ono šta ja zovem ciganjenjem a to je da ta plaća dosegne sa svim davanjima 3000 kn i ni kunu više, ni dnevnice ni topli  obrok ni ništa drugo.Nadalje šoferi voze  više sati nego je zakonom dozvoljeno koristeći tuđe kartice ili vađenjem kartice tahografa pod prijetnjom otkaza.Tu je glavni problem šta se tiče sigurnosti putnika i osoblja i na to država treba reagirati, a na cijene prijevoza jer je jasno ko dan da onaj ko ima niže cijene ima veći promet i samim tim šanse za napredovanje.

Konj

" Sjeli " su Čazmatrans Dalmaciji na polazak u 16 h iz Zagreba. Da su bili pametniji i to već radili onda im
je bilo bolje da su išli na polazak ujutro iz Zagreba, ovako ćemo vidjeti isplativost te linije kroz jesen i zimu.
Čak su putnici bili zadovoljni s mogućnošću otvaranja linije kroz cijelu godinu ali misleći da će bus kretati u 6h iz
Zagreba kako bi stizali ranije u Biograd na trajekt, što s Čazminim polaskom u 6h nije moguće jer oni za razliku
od Slav. busa čekaju do 10 h polazak iz Zadra za Split i Dubrovnik. I mislim da su tu izgubili, jer realno tko će im putovati

popodne u 16 h iz Zag. s njima, kad će to većinom biti Zadrani koji se vraćaju kući i to pogotovo vikendom i blagdanom i
imaju naviku APP -a, Puntamike a u zadnjih godinu dana su svi već navikli i na Čazmu Dalmacija. Tako da bi baš bilo dobro pratiti
što će se događati s tom linijom od SB-a.
8) 8) 8

zlepur1

Ta linija se nastavlja prema  Murteru preko Vodica i Tribunja, a po pričanju tribunjaca i vodičana oni su vrlo zadovoljni cijenama i uslugom.

Pozega

mate

Upravo tako, cisto bijeli Isuzu, samo iza ima natpis Slavonija Bus, u srijedu mi utekao s AK SB

sniff

Njihova Setra S 417HDH ex.Samoborček jeli prije imala reg.oznake ZG-1460-DP?

Marek