Slavonija Bus - razno

Autor Tomek, Siječanj 16, 2008, 21:47:54

415 ul

Ljudi cemu tenzije, svatko ima firmu koja mu je favorit, ja to ne krijem meni je Samoborcek,ali drago mi je da se stvara konkurencija, vrijeme ce pokazat tko je bolji

Matej

Ja nemam favorita,samo sam iznio ono što vidim i čujem iz prve ruke.A isto i želim čuti zbog čega netko neku firmu "uzdiže" 

Majstor

Ne treba me prozivati nitko - nisam ja klinjo sa fotoaparatom na kolodvoru

Radio sa Czm VU dok su još Tam i Sanos od Troleja donirani vozili i danas dok su sada malo iznad ostalih Czm poslovnica
Problem je sto vi na forumu ne razumijete razliku Czm VU je potpomognuta državom jakoo i neka je ali kad se netko bolji pojavi cemu drama ; šuti,radi,stvaraj i budi drugi puta bolji od konkurencije ;
i tu kapa dolje Matijasevicu,Knezevicu,Vukelicu i sličnima koji svoj novac ulazu u svoj san , projekt ili kako god
Vukovarska ekipa je postala pregladna ako me razumijete a to nije dobro
Vrijeme će pokazati tko shvaća a tko ne .
Samo lagano mačak
Samo mi sudite pošteno !

Matej

Pa onda molim te objasni mi po čemu je Slavonija Bus koplje iznad recimo Kneževića?

I nisam ni ja neki klinjo koji sjedi s fotoaparatom na kolodvoru, kao što niti većina nas ovdje nije. Svi mi imamo neke svoje obaveze, forum nije obaveza nikome, tako ni meni ni tebi. PS. Nemoj pogrešno shvatiti, svatko ima pravo na svoje mišljenje.  Lijep pozdrav hi

Majstor

Nije ispred već isti
Nisi shvatio usporedbu
Josip i jedan i drugi rade sa svojim novcem a Čazme sa našim ukratko
ok ?

Tu je razlika bitna
Samo mi sudite pošteno !

Matej

Tko s čim novcima ne radi, ne znam niti me to zanima. Ali ako Čazmatrans već ima toliku pomoć od države, zašto je onda Slavonija Bus uopće dobila koncesiju i to na samo godinu dana?

Msm ako ima već nečeg u tome, znalo bi se kome će ići koncesija

mate

Iako je Slavonija Bus s mog područja, po meni Knežević puno bolje kotira i stoji nego oni, mišljenja sam da se u Flixu puno bolje snašao (bez obzira kakav Flix bio), a i prije Flixa je kao i Slavonija imao jako dobre i razrađene linije koje su jako dobro prometovale.

U ovim trenutcima svi imaju pomoć od države, pa tako i ČZM i Slavonija i Arriva i Knežević.
Koliko sam ja upućen u HR nema trenutno autobusnog prijevoznika kojem je država vlasnik, pa tako se ne može baš reći da ČZM radi s novcem građana RH.

I Slavonija Bus je uz državnu vlast, čisto sumnjam da ekipa iz HDZa na lokalnoj razini zaboravlja na Franju i hrpu besplatnih autobusa u svrhu kampanja (bilo za lokalne, bilo za državne izbore).

A što se tiče poreza i ostalih stvari, provjeri samo koliko trenutno Slavonija Bus ima poreznog duga, a uredno dobiva poslove, iako se na natječajima traži potvrda o nepostojanju duga. (čitaj: pomoć države)

415 ul

Ovo daleko odlazi, tolka se frka nije dizala kad je Arriva preuzimala Sv. Nedjelju

mate

Iskreno bezveze se digla frka, za tjedan-dva nitko neće tome pridavati pozornost do idućeg natječaja za koncesiju kava

Matej

Kako god bilo neka im je sretno obadvojima, neka pređu još puno sretnih kilometara  pivkan

415 ul

Tko god vozi neka mu je sretno, u ovoj situaciji svi se bore

sniff

Općenito, Čazmatrans jednostavno mora dobivati subvencije od države. Hrpetina im se linija u središnjoj Hrvatskoj ne isplati, nisu samo nekakve bjelovarske, virovitičke ili petrinjske lokalne linije problem, prazni busevi voze i od Zagreba do Bjelovara ili Virovitice i obratno. Naročito u ovakvom epidemijskom stanju. Da se striktno drže isplativosti prijevoza, redukcije linija bi bile katastrofalne i ne samo bezobrazne prema korisnicima, već i besmislene. Nekakav javni prijevoz mora pokrivati i loše naseljena područja u različita doba dana. A zašto je prijevoz u ruralnim dijelovima RH neisplativ, bio bi red da je nakon 25 godina svima jasno.
I da, pitanje, Slavonija bus ima novi vozni red ili će koristiti onaj od prijašnje firme ? Autobuse će garažirati i servisirati u matičnoj poslovnici ?   

mate

Vozni red je utvrđen od strane Grada Vukovara, te se prema tome vrši prijevoz.

Inače tri linije su predviđene:

1. Trpinjska cesta - Borovo Naselje - Centar - Novo groblje
2. Borovo Naselje - Centar - Sajmište
3. Borovo Naselje - Lužac - Centar

Koliko sam upućen, autobusi se garažiraju i servisiraju na prostoru nekadašnjeg Meridijana, navodno je taj prostor uzet, a na gradskoj tržnici se nalazi poslovnica Slavonija Busa

netko

Ako sam dobro skužio SB je samo preuzeo gradski prijevoz grada Vukovara. I to za te 3 linije.

Ili još nešto više?

Ako je tako, Čazma i nije tu nešto puno izgubila.
Osobno sumnjam da se tu može radit o nekim velikim prihodima. Prije bih rekao da će linije biti na pozitivnoj nuli??

Za ove 3 linije dovoljno je 4-5 buseva veličine ovisne o koncetraciji putnika radnim danom i vikendom.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Zadarsko dite

Citat: mate  u Siječanj 30, 2021, 20:48:44

Koliko sam ja upućen u HR nema trenutno autobusnog prijevoznika kojem je država vlasnik,........

Ima.  good_boy

Pitanje koji prijevoznik i, narocito, koja drzava nije za ovu temu.

Tek za reci, Cazmatrans Nova je tvrtka gdje su radnici (i njihovi nasljednici) suvlasnici, ono sto se htjelo postici nakaradnom privatizacijom u RH. Namjerno napisano suvlasnici jer je tvrtka d.o.o. tako dionica nema.

O svemu ostalome imam komentar, od poreza pa otvaranja-zatvaranja firmi, ovog zadnjeg restrukturiranja.... ali mi se bas ne da pisati jer je ovako mirnije. Ne i zabavnije.