Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

NP-549

Kad ćete više shvatit da u rashod ne ide onaj koji najgore vuče, koji se najviše trese ili koji je najružniji, nego se rashoduju busevi kojima je trula šašija, prostor oko zračnih jastuka što je osobito kritično mjesto i  rešetka karoserije.  Pa neće sad ić na 25 godina starom busu skidat vanjsku limenu i unutarnju drvenu oplatu da bi mjenjali ruzinave kolone i traverze kad ih ionako nemaju za šta zavarit jer bi trebalo pol rešetke busa prominit da se dođe do zdravog lima di moreš zavarit. 

Prava ekipa motor preseli u jednom danu s busa na bus, drugi dan pospajaju manikote od vode i goriva i idu na probnu da vide di pušta. Treći dan bus je na liniji, al ga se vrati jer još negdje pušta, četvrti dan vozi koda je to oduvijek njegov motor. Prestanite već jednom trabunjat kad će taj i taj bus u rashod jer kurca ne vuče

Paško

684 je bio živo groblje kojeg si jedva mogao pokrenut, možeš mislit da nije djelovao tako loše.
A o šasijama i zračnim jastucima i rešetkama karoserije smo čuli 105 puta, pa opet...
Pa Promet je obojao i "obnovio" 52, 100, 104, 132, 166, 679, a svi su kasnije otišli u rashod. 100 nije imao nikakvih problema, ali šasija je bila trula ---> rashod
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

NP-549

Možeš ga ti obojat u McLaren srebrnu ali džaba ti to ako pukne šasija.  Mogao je bit OK kad su ga piturali,al poslije pukne šasija i nema šanse da ga puste na tehničkom.  Autobusima sa motorom ispod poda rijetko puca šasija, ja još nisan nikad vidio,  ali oni sa motorom iza zadnje osovine su već druga priča.

Josip-Split

ovo san čuja(znači nije 100% sigurno) :

na 149 rade motor
684 opet vozi
a na 138 rade na sponama 

bus123

koordinator

neopran

295 je dobija naljepnicu kakvu imaju 167, 243 i 254.. nije tribalo dugo cekat na to ;)

neopran

danas san se nakon dugo vrimena provoza u gb173 i moran priznat da me je ugodno iznenadija.. neznan šta su sve u garaži minjali i podešavali na njemu ali od busa koji se jedva kotrlja po cesti pritvorija se u pravu raketu, vuče nenormalno 8)

Josip-Split

gb 285 osta bez 3 zadnja slova na natpisu ''irisbus'' ostraga  :o   ;D

Paško

Evo jedna pogađalica za znalce -- u kojem autobusu je ovo snimljeno? Čiji je ovo zvuk? Ne zanima me model, nego garažni good_boy

Snimka nije nešto, ali dobro se čuje ono što se treba čuti ;)

Josip-Split

Citat: Avtomontažafan  u Svibanj 09, 2013, 00:49:12
Evo jedna pogađalica za znalce -- u kojem autobusu je ovo snimljeno? Čiji je ovo zvuk? Ne zanima me model, nego garažni good_boy

Snimka nije nešto, ali dobro se čuje ono što se treba čuti ;)

180??

Paško

Citat: Josip-Split  u Svibanj 09, 2013, 14:48:20
180??
Znao sam da će to biti prvi izbor, ali - ne. Mala pomoć, nije O405 ;)

XDonald

neki O 345G , g.b. 171  ???  ???  ???

Paško

tramvajac 92

STress