Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

mainz

Koliko brzine ima getriba od gb 138? Pitao me netko iz njemačkog foruma.

Josip-Split

koliko san ja uspija pratit ima 4  :) al ko ce znat sta je sve minjano a sta nije  >hammer<

NP-549

Original su imali 4.  Pitaj boga šta je naknadno ubačeno unutra.   Našim SG220 su ubacivali i TAM-ove i Sanos-ove mjenjače sa 6 brzina, a znali su i od 5 ubacit, doduše neznam odakle im ti jer Troley nikad nije imao buseve sa 5 brzina.

mainz

Neka se mijenja. Važno je da autobus vozi. Baš gb 138. :)

Paško

#138 je u originalu bio automatik. S tvog videa se lijepo cuje da ima 4 brzine
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

mainz

Originalna je automatika? buljo
Jesi siguran? To je zanimljivo. Kada su ugradili novu getribu?

Paško

Jesam. Nemam pojma kad su ugradili, mislim kad je vec neko vrijeme bio u Prometa. Ima jos takvih prerada. #182 je isto vjerojatno bio automatik prije, a mislim da je O307 #102 postao automatik kasnije...

mainz

Čudim se da se to tako radi.

Pitati ću nekoga za g.b. 102. ;)

Paško

Za O307 nisam siguran je li uopće bio automatik ili sam nešto pomiješao. Rashodovan je prerano da budem siguran.

Zna li netko jel #168 možda opet dobio neki drugi motor? Vidio sam prije mjesec-dva da se nešto opet radilo po njemu, ali ne znam detalje.

Citat: RegioBus  u Kolovoz 27, 2015, 11:47:11
Gb 120 opet bez registracije
Zadnje je dobio u trećem mjesecu, a predzadnje prije dvije godine. Nije spor, ali je u rasulu, pogotovo getriba koja je prebačena iz #119. Mijenja brzine prekasno, a pri svakom prelasku čuje se lupanje koje prodrma cijelu prikolicu

mainz

102 je bio izgrađen sa ručnom mjenjačom.  :)

XDonald

Ovako zanimaju me dvi stvari , pa ako neko zna odgovor na nešto od toga , bio bi mu zahvalan  :D
Prvo jel se zna koji je bus bio oštećen na 37mi prije 2-3 tjedna rano ujutro  ???
A drugo - nisan vidio 270 odavno na ulici , tj. od kad je dobio reklamu , šta je njemu  ???

RegioBus

Gb 270 vozi cilo vrime, a bus na 37-mi je ja mislin gb.188 ali nisan u to siguran

Paško

#270 kao što je kolega napisao je cijelo vrijeme u pogonu.
A o kakvom oštećenju ti pričaš? Nisam ništa čuo o tome :-\

XDonald

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-županija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/296907/Default.aspx

"Jučer, rano ujutro nepoznati počinitelj oštetio je unutrašnjost (sjedala, rasvjetu i dr.) gradskog autobusa koji je prometovao na relaciji Trogir-Split. Počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 15000 kuna. Policijski izvidi su u tijeku. "

Bilo je u temi nocne linije

Paško

#236 dugo vremena stoji u garaži. Njega bi se najbolje bilo riješiti. Stalno je u problemima (mislim da su mu već mijenjali motor), a otkad mu je brat izgorio jedini je takav bus u garaži.