Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

maky

g.b. 679 dobio novi motor.

Vozio sam se danas njime na liniji 5. Neznam iz čega je motor, nije sigurno iz ničega šta je 90-tih uvoženo iz Njemačke, a nije ni MAN-ov D2566, ne zvuči ni kao stari Sanosi g.b. 5 i 6...

Znam da g.b . 681 ima stari MAN-ov motor iz Ikarusa, ali ovaj zvuči i drugačije od toga. Tko zna iz koje je ovo godine. Uglavnom, ne ide ništa bolje od starog motora, neznam zašto su ga mijenjali, samo je zvuk sada užasan i gromoglasan  :-\

Inače, danas sam uhvatio Lion`s Cityja sa instalacijom za automatsku naplatu...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Travanj 06, 2009, 20:46:19
g.b. 679 dobio novi motor.
Vozio sam se danas njime na liniji 5. Neznam iz čega je motor, nije sigurno iz ničega šta je 90-tih uvoženo iz Njemačke, a nije ni MAN-ov D2566, ne zvuči ni kao stari Sanosi g.b. 5 i 6...
Znam da g.b . 681 ima stari MAN-ov motor iz Ikarusa, ali ovaj zvuči i drugačije od toga. Tko zna iz koje je ovo godine. Uglavnom, ne ide ništa bolje od starog motora, neznam zašto su ga mijenjali, samo je zvuk sada užasan i gromoglasan  :-\
Pa ajde barem neki znak pažnje prema Avtomontažama.Samo da onda bude vozio malo više. :D ;)
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

netko

Vjeerovatno je još jedan Regio u Dugopolju ili nije no kako bilo g.b.247 nije već drugi dan u Trogiru.

maky

Citat: netko  u Travanj 08, 2009, 15:11:53
Vjeerovatno je još jedan Regio u Dugopolju ili nije no kako bilo g.b.247 nije već drugi dan u Trogiru.
Nemoj se puno uzbuđivat. Ima godinu dana da su stigli. Sad je na redu registracija, gužva je ovih dana, sve su se registracije skupile...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Inače, jutros gledam, Eurobus je lijepo opituran  8)
Malo je tamnija nijansa žute, al sad to sve treba sastavit nazad, ugradit nova prozirna svjetla da bude pravi šminker. I da, nadam se da će opet dobit grafiku sa motivima Splita i katedrale...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Opet problemi sa g.b. 191. Nikako da mu riješe problem sa gubljenjem zraka pa vozi ovakav. Danas mu je desni dio prikolice skroz ležao u podu, a desna blatarica je strugala po cesti, inače je cijeli bio nagnut na desnu stranu. Pa zar ovakvi da vozi liniju?!
Slike još i ne dočaravaju dobro kako to izgleda u stvarnosti...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

JA!!!

Citat: maky  u Travanj 08, 2009, 23:14:19
Citat: netko  u Travanj 08, 2009, 15:11:53
Nemoj se puno uzbuđivat. Ima godinu dana da su stigli. Sad je na redu registracija, gužva je ovih dana, sve su se registracije skupile...
Regio se vratija u Trogir, vidija san ga, vozi, a tu je i 166 kojega isto nije bilo neko vrime.
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

netko

Citat:MAN SG220 Avtomontaža g.b. 683:
http://img223.imageshack.us/img223/8769/dsc02043xs6.jpg
Moram pitat nešto?
Znam da Avtomontaža nije proizvodila SG 220 sa pokazivačom linije,no što je ova "kutijica" u kantunu drugog stakla g.b.683.To sam i neki dan vidio.
Znači da li su oni ipak imali "nešto" za pokazivanje linije ili je to naknadno stavljeno. ;) :)

markost

Jesu, tu se stavlja broj linije na kojoj je vozija. Crni broj sa bilom poleđinom koje se još ponekad može vidit na starim busevima. Sičam se te kutije su se počele ugrađivati oko 1990. godine kad su došli MANovi SG 220. Imali su ih i neki Ikarusi i zglobni Sanosi i TAMovi: Mana tih kutija su bili vandali koji su ih otvarali ,razbijali i krali brojeve. Ikarusi i Sanosi su te kutije imali i pozadi na staklu.

troosovinac

je i nije bilo baš najpemitniji izbor uvjek su se krali brojevi iz kutija od vandala.
bela lađa

maky

Citat: netko  u Travanj 21, 2009, 21:54:12
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/51270/Default.aspx
Radi se o nesretnom konektoru g.b. 210 koji je planuo po drugi put u mjesec dana.

Kompresor mu izbacuje ulje u cijevi od zraka, a kako one budu vruće, onda se sve lijepo užga  ::|

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Na g.b. 205 fali zadnja tablica...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Napokon razrješen misterij sa Šolte. Na otoku su g.b. 234 i g.b.181. Slike pogledajte u odgovarajučoj temi.

maky

Našao sam najveće šminkere među autobusima u Prometovom voznom parku...

Stvarno se čudim kako to nisam ranije primjetio, ali dobro... Možda ćete se začudit, ali to su Isuzu autobusi. Zašto?!
E pa ovako, lijepo stojim jučer na trogirskom autobusnom kolodvoru kraj Isuzua, vidim dolazi shole,  vadi ključeve iz torbice, upire botun i prva vrata se počmu otvarati. Gledam u nevjerici?! Daljinsko otključavanje?! Na Isuzuu?!

Sve je moguće...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!