Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

netko

G.b.234 u Trogiru,vjerovatno kao rezultat opravdanja:Zbog tehničkih razloga linija 43 ne može prometovati do Mavarštice,nego samo to T.Boka.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Nažalost tužna vijest...
Ubrzo će biti odjavljeno svih 10 MAN SG220 g.b. 679 - 688, zasad su već 4 odjavljena.   :(   :'(

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Nadam se da poslije toga neće više rashodovat autobuse iako bi lako mogao otići još koji O305G.Samo da ne ostanemo na minimumu od autobusa,jer onda će biti jako teško.
A i nema razloga da odu svi SG 220,nisu svi valda satrulili?

markost

Jel to sad prije početka škole ??  Dobar potez  :P

maky

Dakle, bez tablica su g.b. 679, 680, 685 i 686  :'(

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Ne mogu vjerovat da g.b. 194 već toliko vremena vozi pokvaren, stvarno mi diže živce. Pa da ga ni vozači koji ga duže ne vraćaju natrag u remont radi toga?!

Naime, najvjerojatnije su otišli neki ventili od zraka, zbog čega su jastuci na prvoj i srednjoj osovini izdušeni i autobus vozi jako nisko spušten. I naravno, naše ceste su katastrofalne, te pune rupa. Već je po gradu vožnja u njemu neugodna, ali jučer sam se u njemu vozio na liniji 37 za Trogir. Ono je užas i čisto mučenje za svaki organ i živac u vašem tijelu. A da ne govorim da sam preko većine rupa poslije "tražio" bubrege gdje su se razmjestili. On na svakoj rupi udara kao da nema nikakvih amortizera (prilikom čega vam izbije zrak iz prsnog koša pa zijevate ko riba na suhom dok ponovno ne udahnete), a pogotovo kada naleti većom brzinom, recimo 50 - 60 km/h.
Tako mi muka dođe znajući da se takvom upotrebom uništava svaki mogući djelić ovjesa, od sponi, ovješenja, ležajeva, geometrije, apsolutno sve. Ali izgleda da za funkcionalnost autobusa, te zdravlje i dobrobit putnika i firme nikoga nije briga. Vozi dok se ne raspadne. Pa dokle ćemo tako?! Ima li itko voljan nešto poduzeti?!

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Ajde nije sve tako crno što se tiče starih MAN-ova...
Jučer je g.b. 682 vozio na liniji 37. Uspio sam mu pogledati knjižicu, u kojoj piše da je registriran 14.08.2009. što bi značilo prije 15-tak dana, tako da ćemo ga još gledati na cestama  8)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Gledajući općenito, stanje je trenutno jako jako loše. Remont je pun neispravnih autobusa, odjavljena su 4 stara MAN-a, prometnik je jutros od zglobnih u rezervi imao samo DVA!!! stara MAN-a (što je katastrofalno i apsolutno nedopustivo), a u ponedjeljak počinje nova školska godina. Netko se ozbiljno treba trgnuti, jer nas u suprotnom čekaju sulude kombinacije autobusa na voznim redovima.

A da ne govorim da imaju posla i sa  finaliziranjem priprema za automatsku naplatu...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Očito da imaju financijskih problema,što je nažalošt jako loše za jedno tako veliko poduzeće.
Ali ako je takva situacija sa busevima onda barem treba registrirati g.b.679 i 685.Dva autobusa valda nije problem registrirati.
Za g.b.686 i 680 neznam jer su oni u jako lošem stanju.

maky

Nisu financijski problemi, nego je neka druga priča u pitanju...

g.b. 679 i 685 su mogli još voziti što se mene tiče, a 680 i 686 su za rashod...

Šta se tiče kritika na račun g.b. 194 nekidan... Danas sam ga vidio izvana i izgledao je sasvim normalno (umjesto dosadašnjeg izdušenog izgleda), a i nakon šta sam se provozao u njemu vidio sam da više ne "nasjeda" i udara na svakoj neravninici. Sad je moglo bi se reći normalan. Jel to bio slučaj samo danas, ili je sređen i za ubuduće, vidjet ćemo...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Nismo se dugo igrali...
Oni koji prate detalje će znat u kojem autobusu je slikan ovaj "Pipi" kalendar...  :-*

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Rujan 06, 2009, 11:24:30
Nismo se dugo igrali...
Oni koji prate detalje će znat u kojem autobusu je slikan ovaj "Pipi" kalendar...  :-*
http://i26.tinypic.com/2mmwodf.jpg
Po ovom prozoru izad definitivno Avtomontaža,sad g.b mi je teže malo pogodit. :-[ :-[

netko

G.b.233 se vratio u Trogir,ali ga sigurno nije bilo mjesec dana,ako ne i više. ??? ???

maky

Citat: netko  u Rujan 06, 2009, 14:20:27
Nismo se dugo igrali...
Po ovom prozoru izad definitivno Avtomontaža,sad g.b mi je teže malo pogodit. :-[ :-[
Nije nijedna Avtomontaža, idemo dalje...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

torrente3

Nismo se dugo igrali...
Oni koji prate detalje će znat u kojem autobusu je slikan ovaj "Pipi" kalendar...  :-*

da nije gar.55 ?