Prigrad-Grad

Autor kico101, Ožujak 09, 2008, 23:27:24

kico101

Cijenjeni kolege forumaši, da vidimo tko je od vas najbolji u predviđanju budućih akcija Autotroleja po pitanju zamjenjivanja prigradskih linija gradskima za navedena gradska naselja. Lijepo bi bilo vidjeti i pojašnjenje vaših stavova po tom pitanju.
Moje osobno mišljenje je da bi to mogli biti Pašac i Grohovo, jer okretište postoji i može zadovoljiti potrebe za gradsku liniju. Okretište Podbreg nije izgrađeno, ali se izgleda radi na tome, a mjesni odbor Drenova je poprilično aktivan po tom pitanju, pa nešto možda i bude od toga. Bezjake je potrebno izgraditi, jer postojeće ne zadovoljava za potrebe nešto frekventnije linije od sadašnje 17-ce. Sveti Kuzam je potrebno urediti ( praktično samo bolje asfaltirati, jer je okretište praktično već tamo-nakon nadvožnjaka preko želj. pruge na prvom zavoju s lijeve strane ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

thomcro

Negdje sam pročitao da je uspostavljena linija 5b, od groblja na Drenovi pa nekamo prema gore, prema Lokvi. I zato je to moj favorit No.1 ;D!
Pozdrav by thomcro

kico101

To već postoji. Pitanje se odnosi na sadašnje prigradske linije koje će prije ili kasnije doći pod grad. ;)

mannas

U planu je da grad pokrije prvu zonu ! Srdoci i Sumci vec jesu a kad ce ostatak ...........? Linija 7A bi povezala Hosti i Bezjake , linija 4 bi produzila do Lokve a linija 11 Rijeka - Grohovo - Sarsoni (Garici )

kico101

Zna li netko možda, da li je u planu izgradnja okretišta u Bezjakima, Podbregu ili Sv. Kuzmu i da li su negdje već radovi započeli? To bi bila korisna informacija koja može pomoći pri odgovoru na naslovno pitanje. :)

Boki651

Glasao sam za Bezjake, jer mi se čini kako bi se to moglo najprije realizirati, iako adekvatno okretište ne postoji. Čak sam i za tu liniju ali pod uvjetom da postane frekventnija od ovih današnjih 18 minuta Sveti Križ - Hosti.

Ili je možda kolega mannas mislio na neki minibus Hosti- Bezjaki?

Što se tiče Pašca i Grohova nekako mi se ne uklapa u mrežu gradskih iako pripada gradu, možda zbog slabog prometa na samoj liniji.

Lion

Moj izbor su Bezjaki, ali uz uvjet adekvatnog okretista, a tesko da ce se tamo negdje naci mjesta. Po meni, jedino rjesenje je parkiraliste kod stanice prije sadasnjeg ''okretista'' pretvoriti u novo okretiste. Liniju 17 npr. pretvoriti u 9 i nek vozi radnim danom recimo svakih 1 h.
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

mivano

U tijeku je imovinsko-pravna priprema u MO Drenova; oni žele okretište na livadi desno od sadašnjeg stajališta na Podbregu;prije godinu dana su im to odbili ovi u troleju;ali ako sad vrše pripreme valjda će bit nešto od toga. Između ostalog dana je suglasnost vlasnika zemljišta za izgradnju okretišta linije 11 koje bi zamijenilo ono na Lokvi.
Liniju 11 nazivaju gradskom! Nije mi jasno zašto ne traže pravu gradsku liniju, čuo sam da su se u MO Srdoči izborili za 3A. Ovo što kaže kolega mannas sam i ja čuo od šoleta i dvojice kontrolora, a tad su komentirali o tome kako će 3A na Srdoče,a 11 preko Grohova. To je bilo mjesec dana prije uvođenja 3A.
Moj glas za Lokvu/Podbreg. Po ovoj logici nema ništa od gradskog busa za Grohovo, jer bi mu 11 pokupila sve putnike.
Inače u MO-u su tražili i minibus Lokva-Grohovo,ali je prijedlog odbijen u troleju zbog upitnog broja putnika;jedna stranka to obećava na predstojećim lokalnim izborima.

mivano

uskrsnuće teme jer postaje aktualna novom organizacijom
kontaktirao sam MO Drenova i postoji troje vlasnika zemljišta kod stanice na Podbregu koji ne žele prodati svoju zemlju i čak onemogućavaju postavljanje čekaonice na stanici, dakle, u doglednoj budućnosti ništa, to čak nije ni uvršteno u GUP, čitaj: NIKAD NIŠTA

Shole

pa nemora okretište bit baš tamo.  Šta je s onim s lijeve strane di su nasipavali pred par godina kod tabele Rijeka/Viškovo

mivano

ne znam, mislim da je to bilo nešto privatno ili na divlje

Lion

Samo bih se kratko osvrnuo na ovu temu, jer su Bezjaki uistinu prvi dobili gradsku liniju kao sto sam i mislio. Nisam se naravno nadao da ce to biti nesto kao ovaj 3a. I vidimo kako to funkcionira, nema se sto tu posebno komentirati.  :P
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!