Transport magazin

Autor Tal, Ožujak 13, 2008, 00:37:00

Tal

Još se samo sati broje do dolaska na kioske prvog potpuno domaćeg magazina namijenjenog gospodarskim i osobnim vozilima, te problematici cestovnog transporta. Nakon promocije koja će biti održana u četvrtak navečer u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva Transport magazin će se na kioscima u Zagrebu naći u petak, a u ostatku Hrvatske u subotu.
Transport magazin, prvo automobilsko izdanje tvrtke Transport media d.o.o. iz Zagreba izlaziti će dvomjesečno na 92 stranice u boji dok prvi broj sadrži ravno 100 stranica.
Novinarska postava je poznavateljima cestovne problematike dobro poznata; cjelokupni tim Transport magazina do sada je uspješno radio licencno izdanje jedne inozemne revije sa sličnom tematikom. Transport magazin će sadržavati uobičajene teme o predstavljanjima novih osobnih i gospodarskih vozila, testove, tehničke teme, ekologiju, financiranje, kontakt s korisnicima vozila, predstavljanje firmi i flota, povijest i druge aktualne i zanimljive teme. Posebni dio revije, nazvan Mali kotači, biti će namijenjen osobnim vozilima, tj. tematici i problematici firmi i flotnih vozila, tehnologiji, opremi, uslugama koje se nude velikim korisnicima, s naglaskom na analizu kvalitete i troškova nabave, posjedovanja i održavanja.
Pored toga, svaki broj Transporta sadržavati će i posebni prilog Vozač, koji nastavlja tradiciju službenog glasila Hrvatske udruge vozača i autoservisera započetu davne 1948. godine. Od planirane naklade od 8.000 primjeraka njih 3.200 biti će distribuirano članovima Udruge.
U prvom broju Transport magazin donosi testove našem tržištu zanimljivih vozila; Mitsubishi Fuso Cantera, Volkswagena Caddy Maxi, impozantnog katnog autobusa VDL Bova Synergy, te predstavljanje četiri nova mala karavana na tržištu – Peugeota 207 SW, renault Clija Grand Tour, te škode Fabije Combi. Za management biti će zanimljiv test Hyundaija Santa Fe. Uz sva testirana vozila navedeni su i troškovi koje vlasnik ima za vrijeme njihova radnog vijeka, servisni intervali, jamstva, te izračun leasinga. Osim toga, u Transport magazinu se možete informirati o novim zakonskim propisima koji stupaju na snagu u ovoj godini, a prvi u Hrvatskoj osim već spomenute problematike flotnih vozila (na njih otpada 50 % tržišta osobnih automobila!) pisati će i o automodelarstvu. Temu o povijesti (ovog puta na ,,tapetu" je Unimog) potpisuju naši najrenomiraniji stručnjaci, Krunoslav Plečko i dipl.ing. Marijo Zrna, ovlašteni sudski vještak za oldtimere i voditelj odjela prometa u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Već spomenuti prilog Vozač donosi novosti iz svakodnevnih aktivnosti Hrvatske udruge vozača i autoservisera, intervju s predsjednikom Udruge Stipanom Matošem, analizu prometnih nesreća u prošloj godini, a u kojima su sudjelovala gospodarska vozila i autobusi, te priču o ATP Karlovac.
U ovoj godini Transport media planira izdati šest brojeva Transport magazina, sredinom svakog neparnog mjeseca.

erobuss

Kako je bilo na predstavljanju?  8)

Tal

Super. Jos se trijeznim... :)

erobuss

Kad se otrijezniš stavi fotke  :D

kriticar

Pokušao sam ga naći na kioscima,ali na AK i na Črnomercu ga nisam našao. tal gdje se može naći?
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

Tal

Nema ga? Hm...  cudno... strpi se do sutra, biti ce ga na Tiskovim kioscima.

kriticar

Navikli smo mi na tvoje termine,pa ćemo se strpiti,nadam se samo do sutra. i da će biti vrijedmo čekanja

1970 i na Dubrovačke

lerotai

evo link novina

http://www.transportmagazin.hr/

mada jos nema nista narucito. ali nadajmo se visemu

pozdrav
no sikiriki

EuroTrakker

Jutros sam kupio i na prvi pogled magazin super izgleda
Pozdrav iz 53nje

kriticar

tal ovaj put si od riječi. Magazin kupljen i pregledan do kuće. Generalno zadovoljan iako sam očekivao više u temi "u posjetu" (Barem spisak buseva po tipu i broju,ako već ne kompletan)
Možda sam krivo shvatio najavu za priču o Autotransportu Karlovac na forumu

1970 i na Dubrovačke

Tal

Razumijem. Za detaljnu analizu tvrtke trebalo bi nam puno vise prostora. Tu je vise rijec o aktivnosti ogranka HUVA-e u ATP Karlovac.
:)

Neo

Tal kad ce poceti isporuka u druge drzave bivse Juge, evo recimo mene zanima BiH...
je zakon

Tal

Od sljedeceg broja ide u BiH. Posalji mi adresu na PM da ti ovaj posaljem.

Tal

U subotu 10.05. novi broj na kioscima.
Daklem:

Test:
MAN TGX
Setra S416 HDH
DAF CF 8X4   
Iveco Daily CNG
Caddy Life Maxi
Citroen Nemo Furgon
Citroen Jumpy
Crash test VW T5 i Trafic

Sajmovi:
Beotruck
Celje      

Noviteti:
Peugot Bipper i Partner
Iveco Eurocargo
Michelin Agilis

Teme:
Novi europski Zakoni
Handsfree sustavi
Predstavljamo flotu Jamnice d.d.
Povijest DAF
Modelarstvo   

Flotna vozila:
Kia Ceed SW
Smart Fortwo
Renault Laguna

Plus dva priloga:
Vozač – službeno glasilo HUVA-e
Poslovne limuzine – na 16 stranica

shef

Jedan (1) autobus?  Grrrr...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic