Crna Hronika

Autor MILCHO, Veljača 26, 2010, 23:50:20

MILCHO

Od ovih SG312 trenutno su samo 3 ispravna 463, 465, i 467.

461, 464, 469 su pokvareni (461 više od godinu), 462 je u rashodu. 466 i 468 su isječeni, i ovaj 460 je izgorio.

Ovo je treći autobus u zadnjih nekoliko godina koji je izgorio. 2008 je izgorio gb 466, a 2009 je totalno izgorio Graf & Stift 240 gb 674

Denis Brajlović

Citat: MILCHO  u Srpanj 26, 2012, 10:04:09
Od ovih SG312 trenutno su samo 3 ispravna 463, 465, i 467.

461, 464, 469 su pokvareni (461 više od godinu), 462 je u rashodu. 466 i 468 su isječeni, i ovaj 460 je izgorio.

Ovo je treći autobus u zadnjih nekoliko godina koji je izgorio. 2008 je izgorio gb 466, a 2009 je totalno izgorio Graf & Stift 240 gb 674

Odkad je 468 isjećen. Ja sam se u njime vozio za 1 maj na liniji 46. Ili je to bio 469? Ne znam samo znam da je broj iznad 467. Znači još samo 3 SG312 voze.

MILCHO

468 godinama nije radio i ove godine su ga isjekli. 469 je vozio za vlakovo za prvi maj.

Denis Brajlović

Sad sam se sjetio. Hvala što si mi rekao. Taj 469 je imao malo zabrljan broj naprijed pa nisam dobro vidio. Trebao je tada za Hrasnicu voziti pa su ga prebacili na tu liniju. Na kojoj je liniji 460 vozio kada je izgorio? On je dotad vozio liniju 23 pa ja mislim da je na liniji 23 izgorio ali nisam siguran. Prije nego što je izgorio imao je kvar. Stalno se gasio. Viđao sam ga na otoci kako ide prema gradu. Jako je sporo vozio i stalno se gasio. Jedva je do garaže došao. I onda sam ga vidio kako je izgorio samo ne znam na kojoj je liniji izgorio. Ja mislim na 23.

MILCHO

Manas

Manas

MILCHO

Manas

NAW HESS BGT 5-25

Citat:Napadnut vozač tramvaja: Završio u bolnici zbog povreda glave
Nepoznata osoba je danas oko 13.20 u neposrednoj blizini Ambasade SAD-a napala vozača tramvaja, potvrđeno je Feni u Operativnom centru MUP-a KS.

Dežurni policajac je kazao da je vozač zadobio tjelesne povrede u predjelu glave te ja de je upućen na KCUS.

Napadač se udaljio s mjesta događaja.

http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika/napadnut-vozac-tramvaja-zavrsio-u-bolnici-zbog-povreda-glave
Preduzeće ima zaštitni znak koji se sastoji iz dvije kružne strelice (plava i žuta) u dva različita pravca kretanja što simbolizira kružni prevoz. Završetak strelice izveden je potezom kista i daje dojam brzine.

MILCHO

U jučerašnjim neredima polupana i popaljena su stajališta na Skenderiji i kod Predsjedništva.

NAW HESS BGT 5-25

Citat:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/vozac-automobila-iz-obijesti-razbio-gras-ov-kombi-i-pobjegao/140325094

Vozač automobila polupao stakla na GRAS-ovom kombiju i pobjegao

Nepoznata osoba je danas u popodnevnim satima razbila stakla na GRAS-ovom kombiju koji je saobraćao na relaciji Park-Sedrenik-Rogina, potvrđeno je za Klix.ba u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prema riječima dežurnog operativnog u MUP-u KS, policija je o događaju obaviještena u 16:10 sati.

"Nepoznata osoba je oštetila kombi u vlasništvu GRAS-a. Još uvijek nemamo detalje o tome kako je došlo do ovog incidenta", kazao je, dodajući kako povrijeđenih u incidentu nije bilo.

Na uviđaj su izašli pripadnici MUP-a KS. Nezvanično saznajemo da je do incidenta došlo prilikom mimoilaženja autobusa sa automobilom u ulici Bardakčije na Sedreniku, a nakon što je vozač autobusa upotrijebio i sirenu. To je, očito, razbjesnilo vozača automobila koji je svoj bijes iskalio na kombiju te pobjegao. Policija traga za njim.

Preduzeće ima zaštitni znak koji se sastoji iz dvije kružne strelice (plava i žuta) u dva različita pravca kretanja što simbolizira kružni prevoz. Završetak strelice izveden je potezom kista i daje dojam brzine.

Manas

MILCHO

Citat:[size=150]Ubijen revizor GRAS-a[/size]

Operativni centar MUP-a KS danas oko 12:55 sati obaviješten je da je u autobusu GRAS-a u mjestu Zovik revizor Armen Dulić, otac dvoje maloljetne djece, ubijen oštrim predmetom. Kako saznajemo prije ubistva osumnjičeni Š. S. raspravljao se sa revizorom da bi u jednom trenutku izvukao za sada nepoznati predmet koji mu je zadao smrtonosne rane. Nakon provrjeđivanja, kako javlja naš reporter s lica mjesta, osumnjičeni je pobjegao u obližnju šumu, a za njim traga veći broj policajaca.

Radnici GRAS-a ogorčeni su zbog ubistva njihovog kolege, te su iz protesta najavili totalnu obustavu saobraćaja njihovih vozila.

- U ovom trenutku održava se sastanak sindikata i radnika u krugu preduzeća i 99 posto sigurno je da će doći do obustave saobraćaja - kazao je Rešad Hujdur, potpredsjednik Sindikata komunalne privrede GRAS-a.

Podsjećamo da je revizor sa teškim povredama prebačen u Dom zdravlja Hadžići, ali je uslijed teških povreda preminuo, potvrdio je ranije za Avaz Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika/ubijen-revizor-iz-gras-a-najavljuju-obustavu-saobracaja-policija-traga-za-ubicom

Citat:
Vozač Centrotransovog autobusa na Ilidži sa palicom nasrnuo na putnika

Na terminalu na Ilidži jutros je oko 8:20, došlo do fizičkog sukoba između vozača Centrotransovog autobusa na liniji Ilidža- Hrasnica i putnika. Kako je za cubis.BA rekao očevidac nemilog događaja, još u autobusu putniku je vozač autobusa dobacivao pogrdne riječi i vrijeđao ga.

Krenula sam na posao jutros, čekala autobus najmanje 30 minuta onda je došlo vozilo Centrotransa. Sjela sam odmah na početku autobusa, a u tom trenutku ulazio je jedan mladji gospodin te uredno platio kartu te mu dao, čini mi se 20,00 KM krupnih, na to mu je vozač vratio kusur od po 1,00 KM. Nakon toga, uz osmjeh momka koji ga je pitao da li ima možda krupnijeg novca, on je rekao da nema na što mu je putnik prokomentarisao dok je išao prema mjestu "JA IDIOTIZMA",  vozač  se nakon toga bezobrazno proderao na njega sa riječima "Marš iz autobusa", te "go***no jedno"... Momak mu je u tom trenutku rekao sasvim mirno, da zbog toga što mora na posao, neka se zahvali Bogu što žuri i sjeo na kraj autobusa.

Kada smo stali na terminalu na Ilidži nije htio otvoriti sva vrata, otvorio je samo prva vrata kako bi putnici izašli te pozvao momka. Sačekali smo ja i nekoliko putnika ispred autobusa da vidimo šta će se desiti. Vozač je najvjerovatnije u toku vožnje pozvao svoje "kolege", razgovarao je u vožnji sa nekim sigurna sam, a potom je u "pomoć" došao drugi zaposlenik Centrotransa u autobus te ga zajedničkim snagama napali. Ovaj drugi, kontroler ili vozač ne znam zaista, ga je uhvatio za vrat te ga prislonuo uz sjedište, a najveća scena je bila vjerujte, kada je vozač tog autobusa izvadio palicu i krenuo na momka/putnika prijeteći mu njom ali ga nije udario. Taj momak nije pokazivao nikakvu silu, zbog toga što se on nalazi u autobusu sigurno, jer to je njihovo radno mjesto, a kada su ga izbacili pao je ispred autobusa gdje je nakon toga pozvao policiju – kazala je novinaru cubis.BA portala starija gospođa.

Pripadnici IV PU Ilidža su odmah izašli na uviđaj, uzeli su podatke vozača i žrtve u ovom slučaju putnika koji je bio napadnut. Putnik će prema njegovim riječima tužiti vozače Centrotrans kompanije – saznajemo.

Ovo je nečuveno, rekao je jedan stariji gospodin. Zatvorili su vrata autobusa i unutra skočili na momka koji je uredno platio kartu, a svoju nervozu je uspio izbaciti na njemu, žalosno. Ovakvi ljudi najprije štete ugledu firme kakva je Centrotrans. Najgore je što su svi gledali, a niko da reaguje... Zanimljivo, jedan vozač konkurentnog autoprevoznika koji se inače mrze između sebe, GRAS-ovog autobusa je uzvikivao "pomozite momku" u par navrata. – kazao je Edhem S. novinaru cubis.BA portala.

U fizičkom obračunu vozača sa putnikom obojica su prošli bez većih povreda, osim kod putnika koji je imao vidne tragove davljenja na vratu. Uviđaj je obavila ekipa IV PU Ilidža, a slučaj evidentiran kao narušavanje javnog reda i mira, te će se protiv vozača i njegovog kolege najvjerovatnije podići krivična prijava od strane putnika.
cubis.BA

Inače počelo je povlačenje vozila u garažu!

NAW HESS BGT 5-25