Graz – Grazer Verkehrsbetriebe

Autor Tomek, Ožujak 21, 2010, 14:50:19

citaro


Grazer

- Armin Ademović

Grazer

- Armin Ademović

tramvajac 92

Kod Opere, 07.10.

mate

Subota u Grazu, jedan Sprinter i solo ekipa

mate

Dio drugi, zglobovi

mate

U subotu u Grazu

tramvajac 92

78 se subotom popodne puni odlično između autobusnog okretišta Seiersberg i Puntigama. Iako su 4 polaska u satu, interval nije svakih 15 min sa Puntigama, nego 04-24-34-54, tako da je interval tehnički 10-20 minuta.

tramvajac 92

Graz je nabavio dva autobusa na vodik, s čime je ukupno u Austriji registrirano 3 takva autobusa. Treći je u Beču. E sad, jedan je MAN, kojeg nemamo, a drugi je Hyundai ELEC CITY FCE, nosi broj 940, i za razliku od ostalih autobusa, ovaj ima samo dvoje vrata. I prema onome što sam primijetio njemu se stanična ne aktivira automatski kad se vrata otvore. Unutra su natpisi na kineskom (pretpostavljam) i još nekom jeziku, ispod engleskog.
Uglavnom, ovog se stvarno ne čuje kad vozi, jedino šuškanje ventilacije, što je za očekivati. Najava se čuje slabije nego u normalnim autobusima, vjerojatno je do zvučnika ili čega li. Nisam planirao vožnju u njemu, ali sam ga vidio na peronu, a išao je generalno u mom smjeru, pa idemo. Fora je kad se stisne stop, ove pampise na boku svijetle
 
Osim njega, nema ničega posebno interesantnog. Citari C2 hibrid i obični su svuda. Graz ima dobro održavanje, za razliku od privatnika...

lussin

S obzirom da je Hyundai, natpisi su vjerojatno na korejskom

Grazer

To nije posve točno. Dobili smo dva nova autobusa, Hyundai je autobus na vodik, drugi je jedan MAN Lions City 12E, električni autobus.

Autobus na vodik danas je bio na liniji 39.
- Armin Ademović

citaro

Jedna danasnja nedaleko od stajalista Schillerplatz: