Rasprave

Autor prote, Travanj 24, 2010, 08:09:37

Shole

Najnormalnija pojava na autobusima je da je ručna na lijevoj strani. O kriketima nećemo, al recimo da su ove "male zračne"  bile ovdje, ili negdje blizu i na turističkom TAM-u  260A119 (i 331),  a i na gradsko/prgradskim 116-icama.  Najprije ona stara okretna sa staničnom prema gore, a parkirnom ručnom prema dole, da bi ih na novijim serijama od 1988. nadalje zamjenila ista ovakva.  Jedini mogući nedostatak ove ručne bi eventualno moglo bit da smeta lijevoj nozi ako ju želiš malo pomaknut i razgibat da nije non-stop tamo negdje oko kvačila.

98989

ovo je standardna scanijina ručna što se toga tiče al položaj ne odgovara....usput kvačila nema serijski dolazi s opticruisom s dvije pedale ( od manualnog do OPC s 3pedale na kamionima je nadoplata1750€ vjerujem da je na autobusima manja jer CS je isto dio opticruisea .te je razlika za 2pedalni 965€ a crobus dolazi serijski s njim .jedino ona dva prototipa imaju kvačilo jer tad OPC je bio samo 3pedalni

erobuss

Tko je kupio one napravljene Zore?

<A HREF="http://imageshack.us/photo/my-images/151/zorahdz2011.jpg/">Kad će ova HDH verzija? </A> ;D

mariobr

dali je netko vidio autobus zora u prometu? ;D normalno je da se prototipovi voze po cesti da se vide nedostaci,ja nisam  vidio niti jednog u prometu,svaki put kada prođem ispred tvornice isto stanje,možda fali jedan autobus,ili se varam?ako misle da ce se nedostaci pokazati na parkingu mislim da se varaju,može jedino ga korozija napasti,ili oni testiraju krov dali curi  >hammer<?????????????????????TESTIRAJU  SILIKOM NA KROVU??????????????' 8-8

conecto

Citat: mariobr  u Lipanj 23, 2011, 13:00:07
dali je netko vidio autobus zora u prometu? ;D normalno je da se prototipovi voze po cesti da se vide nedostaci,ja nisam  vidio niti jednog u prometu,svaki put kada prođem ispred tvornice isto stanje,možda fali jedan autobus,ili se varam?ako misle da ce se nedostaci pokazati na parkingu mislim da se varaju,može jedino ga korozija napasti,ili oni testiraju krov dali curi  >hammer<?????????????????????TESTIRAJU  SILIKOM NA KROVU??????????????' 8-8

Ajmo pogađalica - gdje je? Možete pogađati i je li zora ili predvečerje.

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tlimfocit

Predvečerje, Prag. Čehov most, zaustavljanje 30 KČ, parkiranje 60 KČ po satu. Još pitanja? :))))))

conecto

Turističke vodiče bih najradije diskvalificirao  ;) - točno sve od prvog do zadnjeg slova!!!

A valjda je netko (ne član "netko") našao i odgovore na svoja pitanja  ???
A GDJE JE POANTA?

Tlimfocit

Onda te kolega conecto turistički vodič vodi na najbolje pivo u Pragu niti 200 metara odavde kad opet budeš gore. Slobodno i Zoru povedi :)

conecto

Tko zna kad ću opet tamo, pogotovo da li ću na nju naletjeti kao ovog puta, a kako bi je tek bilo dobro probati! Ali zato pive nije falilo, pogotovo na godišnjem odmoru i danima u Pragu (točeno 17-25 čeških kruna), iako ne sumnjam da ti možeš naći ono najbolje!
A GDJE JE POANTA?

Tlimfocit

Ima li itko informaciju da je potpisan ugovor za prodaju ili proizvodnju kojeg Crobusa? Sve nešto zamuklo....

conecto

Prošli tjedan naletjeh na ovo, nisu sve slike neke jer tako je bio parkiran da sunce nije baš pomoglo, ali uživo dobro izgleda u ovoj boji, koliko se da vidjeti i oprema unutra je malo bolja

A GDJE JE POANTA?

STEFI- GRAF

Meni osobno Zora je super u svakom pogledu neki tvrde da bi se bolje prodavala da je na Volvo šasiji .Scania ima samo manje razgranatu servisnu mrežu u Hrvatskoj nego Volvo.

zlikowszky

Citat: conecto  u Ožujak 13, 2012, 18:48:17
http://i618.photobucket.com/albums/tt264/conecto/P1080146.jpg
Ma bus je prekrasan. Meni još uvijek neide u glavu jesu li vrata baš morala ovako s tim ružnim diftung-gumama...fino ispeglan i zategnut bus i sad ovo...šaka u oko... >hammer<
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

conecto

Da, stvarno se ističu takve stvari kod današnjih buseva bez lajsni i s lijepljenim šajbama gdje je sve glatko, ali ja sam nekako pobornik prije svega funkcionalnosti ispred dizajna - ako su tim išli "na sigurno" da sve dobro dihta mogu oprostiti.
A GDJE JE POANTA?

zlikowszky

connecto, slažem se da bi funkcionalnost svakako trebala biti ispred dizajna, pa i nauštrb ako treba. No zbilja mislim da u ovom slučaju ne treba. Već odavno se to radi s gumama samo s unutarnje strane vrata i nije nikakav nepremostiv problem po pitanju zadržavanja funkcionalnosti.
Već sam bio rekao da me u oči bode i to što je gornji rub srednjih vrata "ušao" u pojas prozora, ali kad sam se sjetio da na gotovo svakom busu moram saginjat glavu pri izlasku kroz ta vrata, sasvim je jasno da su ovako povišena vrata bolje rješenje.
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....