Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

NP-549

Ako nije napisano onda valjda nije besplatna.   

kigor

Bocka, da. Stanice Braida i teta roza

kico101

Linija KBC ( a baš je mogla dobiti i nekakav broj ) starta od subote 31.10.. Polasci sa lokaliteta Sušak na pol ure od 6,30-19,30, a sa lokaliteta Rijeka od 7-20. Linija vozi i subotom i nedjeljom s istim VR ( u nedjelju s 2 polaska manje ). Pitam se za koga u subotu popodne i nedjelju. I gdje će čekati 15 minuta u krugu bolnica, a da ne smeta?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

lussin

Koliko sam vidio, iscrtali su oznake na cesti postrance (KBC Rijeka), gdje,  i ne smeta toliko

NP-549

Kad parkirani auti nebi smetali, odnosno kad bi minibus čekao na za to predviđenom mjestu, onda sigurno nebi nikom smetao.  A kako će to u praksi bit, moramo pričekat koji dan.

Inače, Autotrolej je pripremio drugačiji vozni red, ali je iz Grada došlo da se za početak vozi sve dane jednako, pa će se s vremenom vršiti korekcije voznog reda s obzirom na stvarne potrebe.   U nedjelju je rupa u 9:30 i 17:30 jer tad baš i nema neke potrebe, a vozač ima potrebnu pauzu.  Ostale dane mu uskače drugi vozač 1 krug

mivano

http://www.autotrolej.hr/default.asp?ru=1&gl=201510300000001&sid=&jezik=1

"KD Autotrolej obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza kako će za blagdan Svih Svetih na linijama koja prometuju prema gradskim grobljima biti organizirana dodatna vozila. Tako će u nedjelju, 1. studenog 2015. godine, na linijama 4 i 5 u vremenu od 8 do 18 sati autobusi prometovati svakih 8 minuta, dok će se na linijama 2 i 3 po potrebi uključivati dodatni autobusi. Također, u subotu, 31. listopada 2015. godine, na linijama 4 i 5 biti će uključivana dodatna vozila."

Hoće li bit slobodno okretište ili će morati ić okretat u Saršone?

NP-549

Kad bi ovaj Grad normalno funkcionirao onda bi se PROMETNO REDARSTVO koje je osnovao Grad Rijeka potrudilo da Autotrolej (kojem je također vlasnik Grad RIjeka) može normalno prometovati prema grobljima. Ali kod nas je sve nakaradno postavljeno pa to isto prometno redarstvo uopće ni ne primiriši grobljima iako je uredno održan sastanak s njima i policijom,  pa onda imamo slučaj da u redovne dane na liniji 5 prometuje harmonika,  dok u dane Svi Svetih prometuje solo jer se nemamo gdje okrenut s hamonikom.  Tko je tu lud  !!??  Lakše uključit 4 dodatna solo busa sa 8 vozača  (tko to plaća ?)  nego napravit reda na parkingu.

Evo za primjer ću iznijet vlastito iskustvo:  veliki pogreb jednog mlađeg viđenog čovjeka u Gradu Rijeci na radni dan;   zna se kakva će bit situacija pa Trolej na vrijeme šalje prometnika na groblje Drenova i traži da se gore pojavi i prometno redarstvo.  Isti su se čak udostojili doći,  ali među prvima na sprovod dolazi i  "gospodin"  Vidoje Vujić i   ostavi auto na pola okretišta autobusa  kao da ga je voda donijela.  Priđe mu prometnik i zamoli ga da pomakne osobni auto metar/dva dalje da se autobus može okretati, a dotični mu odgovori:  ŠTA MI MOŽEŠ,  ZOVI PAUKA,  BOLI ME KURAC ZA TEBE I TVOJE AUTOBUSE !!!!   I to je naša vlast.

111222

Nevezano za buseve i parkirna mista, ali taj tip predaje na mom  faksu (u iki)...debil od čovika..ja, ja, pa ja... nije ni čudno takvo ponašanje..a još je i nekakav politički uhljeb ko i velik broj "lokalnih moćnika"...sirovina od čovika...samo mi je ža ljudi koji moraju imaju posla s njim...

kico101

Ima li kakvih informacija o popunjenosti KBC na prvi dan? Istina, pravo stanje vidjet će se u ponedjeljak, ali ipak.

NP-549

Mene će više zanimat u ponedjeljak da li se može uopće prolazit

kico101

Pretpostavljam da su kritične pozicije oko ulaza u hitnu i na zapadu uz parking od poliklinike na Mlaci. Ako policija i redarstvo odrade svoje, problema ne bi trebalo biti. Hoće li, to će se vidjet ubrzo.
Inače, sama ideja za ovakvu liniju i nije loša, a vr se može sređivat naknadno, ovisno o potrebama. Nadam se samo da neće previše ispadat ove kantice od Cicimici i Kapena.

NP-549

Malo su se konsolidirali ti minibusi.  Ugrađeni su dodatni rezervari tako da uglavnom mogu izdržat cijeli dan, osim u prigradu,  a na 203 su sredili i izolaciju oko motora te spojili klimu u vozačku tablu. Ako to bude OK, onda će na svima tako napravit.   Šteta samo što nije niskopodan,  malo je nespretan s onako uskim vratima i malim stpenicama za vozit u bolnicu

kico101

Vjerujem da će vozači za teško pokretne ljude otvarati zadnja šira vrata. Mislim da je još uvijek lakše ući u minibus nego sjesti u manji auto.
U svakom slučaju, ovo je znatno bolja ideja od linije 100.

mivano

Gdje je točno okretište u Baraćima?
Minibus poslije Sv. Kuzma ide gore prema Škrljevu.

NP-549

I ne,  nema nijednog stajališta između Svetog Kuzma i okretišta u Baraćima u oba smjera.  Linije 25/26 staju na glavnoj cesti gdje devetka skreće u selo,  ali ona ne staje jer je ono stajalište druge zone.

NP-549