Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

NP-549

Vozio danas jutarnju na 2A.   Unatoč sumnjama, kao i učestalim komentarima ovdje, linija je čisto OK.  Putnika ima stalno, a na trasi  Novi List-->Teh.Fax-->Potok--->Želj.stanica  stalno netko izlazi u smjeru grada, i ulazi u smjeru Zameta.  Vremenski se ne gubi praktički ništa jer bi na Toreti ostavio 1A ili trojku,  obišao gore đir, i stigao ih na željezničkoj.

celicana

Citat: NP-549  u Listopad 17, 2011, 19:23:32
Vozio danas jutarnju na 2A.   Unatoč sumnjama, kao i učestalim komentarima ovdje, linija je čisto OK.  Putnika ima stalno, a na trasi  Novi List-->Teh.Fax-->Potok--->Želj.stanica  stalno netko izlazi u smjeru grada, i ulazi u smjeru Zameta.  Vremenski se ne gubi praktički ništa jer bi na Toreti ostavio 1A ili trojku,  obišao gore đir, i stigao ih na željezničkoj.

Slažem se u potpunosti sa gore navedenim citatom te bih dodao da preko Mlake prometuje nekih čini mi se šest gradskih linija u raznim smjerovima što je više nego dovoljno ,te ne vidim ništa loše u tome da je jedna zaobilazi. U prilog tome da je na liniji 2A trasa dobro pogođena je i to da za vrijeme vršnih sati radnim danom zna nekada  voziti i zglobni autobus.

ikar

Vozi zglobni zato jer fali autobusa, a ne zbog potrebe. I to gotovo svakodnevno dvokratni VR.

celicana

Citat: ikar  u Listopad 19, 2011, 16:03:03
Vozi zglobni zato jer fali autobusa, a ne zbog potrebe. I to gotovo svakodnevno dvokratni VR.

Ali ne fali nedjeljom solo kada su pretežito ,ako ne i sve gradske linije solo ili minibusi. Ovdje ne mislim na liniju 2A jer ona tada ne prometuje.
Tada se služe i nekim autobusima koji su se prije koristili isključivo na prigradskim linijama. Npr. solo autobusi sa dvoja vrata (prednjim i srednjim) ili oni stari solo (sa udobnim tapiciranim stolicama sa mekanim punjenjem) predviđeni za duže (prigradske) linije. bus123

Mirta

Nikad ne reci:"Nikad!".

zvone16

Dali je ovo trebala bit jednosmjerna ulica ili ? Teško prolazi ovuda bus i auto a kamo li ostala vozila ...
ZvoneXp

Mirta

U ul. M. Jadranić neki se biser ponovno sjetio da tu mora biti linija. Situacija je još gora nego prije.
Treba mu dati autobus u ruke i da se cijeli dan ovuda vozi.

mivano

jedan_019

Dio citata sa linka iznad!

Citat:Također, tijekom vikenda 30. i 31. listopada 2011. godine, na snazi je redovan vozni red uz uvođenja dodatnih polazaka prema potrebama korisnika.

Autotrolej je spojio neradne dane pa je i ponedjeljak, 31.10. isto vikend  good_boy

Mirta

661 - slikan još u nedjelju.

Shole

ikar

Postoji jedna klasična tabela linije 7A, a u gornjem redu piše  SV  KRIŽ -> EL   RIO ->     ;D

mivano

645 danas (polazak za Lokvu u 14:15) došao na Brajdu u 14:40 pretrpan i mnogi Drenovčani nisu mogli ući.
Razlog: gužva + nije bilo dugo četvorke. Pola putnika je izašlo na Kozali.

Tu se opet može otvoriti besmisao sadašnje trase linije 4. Očito da ljude koji idu do Kozale ne možemo prisiliti da ne ulaze u autobus linije 11.

NP-549

Svaki dan je tako.  Ja sam srijedu i četvrtak vozio Lokvu u 13:45.  Na Brajdi krcat bus,  a od Brašćina prema Drenovi ostalo mi 5 ljudi u busu.  Za nazad 3 putnika ukupno.   Znači da 80% (ako ne i više) putnika u autobusu linije 11 čine ustvari putnici linije 4.  Nekakva promjena bi trebala, al ne pada mi ništa na pamet.  Možda jedino ukinut ove LOKVE na 15 i 45, a pojačat četvorku sa još jendim busom popodne s tim da je tempirana par minuta prije 11-ice za Saršoni

mivano

Citat: NP-549  u Prosinac 02, 2011, 19:43:03
Svaki dan je tako.  Ja sam srijedu i četvrtak vozio Lokvu u 13:45.  Na Brajdi krcat bus,  a od Brašćina prema Drenovi ostalo mi 5 ljudi u busu.  Za nazad 3 putnika ukupno.   Znači da 80% (ako ne i više) putnika u autobusu linije 11 čine ustvari putnici linije 4.  Nekakva promjena bi trebala, al ne pada mi ništa na pamet.  Možda jedino ukinut ove LOKVE na 15 i 45, a pojačat četvorku sa još jendim busom popodne s tim da je tempirana par minuta prije 11-ice za Saršoni

Što se tiče toga broj putnika varira od dana do dana (čini mi se da nema neke logičke veze). Danas je ostalo 90% sjedećih mjesta za Drenovu. Ako ukineš te Lokve, opet imaš problem jer ti često neće svi moći stati na one u 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30. Ovi podebljani su kritični, sjećam se da kad bi ispao polazak za Lokvu onda bismo do Drenove bili sardine. Jedino da se po potrebi angažira zglobnjak, mada je i to problematično, jer u Gariće neće moć.