Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

MB Citaro

Isti problem je i na liniji 7 i 20, svi se vole trpati u 20-ku zato što kažu da je "brža" od 7-mice

NP-549

Mada je mimo logike, sve mi se čini da bi to puno bolje funkcioniralo kad bi ove LOKVE išle u 14:25, 14:55: 15:25 odnosno malo prije SARŠONA da poberu Kozalu i Drenovu, a ostalo da pokupi redovni.   Tako su se prije vozili MARINIĆI dok nije linija 7 produžena do Pehlina.  Linije 20/21 nisu išle recimo po 20, 25 minuta pa onda 2 odjedanput. MARINIĆI 3 minute prije redovnog za BRNČIĆI ili MARČEJI

kico101

Pravo rješenje je da se četvorka produži do Lokve ( ako može okrenut prigrad, moći će i grad ). Gužve su, očito, zbog ovakve kilave četvorke i njenog voznog reda. Inače, nema logike da građani Kozale i Brašćina koriste 11-cu, jer je "brža", jer od Brajde do Brašćina preskače samo 3 stanice ( 1.Maja, Tizianova i Kozala/Drenovski Put ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

zvone16

Ja sam se danas divio oko 13 i 40 u rasponu od 5min prošlo je tri ili četri četvorke  ;D
ZvoneXp

kico101

Citat: zvone16  u Prosinac 02, 2011, 21:57:52
Ja sam se danas divio oko 13 i 40 u rasponu od 5min prošlo je tri ili četri četvorke  ;D
Ako su prošle 4, mogao si još malo pričekat do slijedeće. Jedno 35-40 min. ;D ;)

NP-549

A zamisli koja je to komplicirana stvar da dispečer jednog zaustavi na Fiumari i kaže mu da počeka 10 minuta

Shole

Citat: kico101  u Prosinac 02, 2011, 21:23:58
Pravo rješenje je da se četvorka produži do Lokve ( ako može okrenut prigrad, moći će i grad ). Gužve su, očito, zbog ovakve kilave četvorke i njenog voznog reda.

S obzriom na to koliko putnika ima u 11-ici nakon što prođe Brašćine, nekako mi se ne čini da je potrebno da svaka četvorka ide do Lokve ili Brda.  Al opet, kad bi išla možda bi onda više ljudi koristilo bus.  Ako sad linija 4 ima takt nekih 12 minuta, mislim da bi dovoljno bilo da bude 15 i da ide skroz do vrha,  a Saršoni da ostanu na 30 minuta.

mivano

Citat: Shole  u Prosinac 03, 2011, 15:42:35
Citat: kico101  u Prosinac 02, 2011, 21:23:58
Pravo rješenje je da se četvorka produži do Lokve ( ako može okrenut prigrad, moći će i grad ). Gužve su, očito, zbog ovakve kilave četvorke i njenog voznog reda.

S obzriom na to koliko putnika ima u 11-ici nakon što prođe Brašćine, nekako mi se ne čini da je potrebno da svaka četvorka ide do Lokve ili Brda.  Al opet, kad bi išla možda bi onda više ljudi koristilo bus.  Ako sad linija 4 ima takt nekih 12 minuta, mislim da bi dovoljno bilo da bude 15 i da ide skroz do vrha,  a Saršoni da ostanu na 30 minuta.
Ja sam pristaša toga da stavimo zglobnjake (recimo 4 busa) pa uštedimo na kolima uz polaske svakih 20 minuta radnim danom. Osobno vidio okretanje zglobnjaka na Lokvi tako da bi to moglo proć. Uz uvjet da jarani ne parkiraju svoja auta, kamione i kombije na okretištu.

dusko

Dobro da nisu odlucili da 11 staje na svaku gradsku stanicu.Sta je trebalo da 11.staje na Fiumari. To je samo pogorsalo situaciju. Prije smo prazni vozili do Slavice pa je malo bolje bilo. Penzici nisu toliko masovno koristili 11 a idu do Kozale.Sad cim vide 11 odmah ulaze u bus a najvise izlaze kod crkve........

Shole

Citat: mivano  u Prosinac 03, 2011, 20:51:37
Ja sam pristaša toga da stavimo zglobnjake (recimo 4 busa) pa uštedimo na kolima uz polaske svakih 20 minuta radnim danom.

Mislim, pače uvjeren sam, da ne nebi bilo dovoljno da linija 4 ide svakih 20 minuta.  15 je plafon u popodnevnoj špici, a i sad je to prekrcano iako kupe i 4 i 11.  Problem je što je to totalno nerentabilna linija/e.  Do  Kozale ih ima ko kineza, a poslije ništa,  a za nazad samo duh sveti u busu.  Pojačavanjem četvorke popodne bi se možda nešto rješilo, al i to je MOŽDA.  Linija ionako ima popodne ima više buseva nego u jutarnjoj špici i plus toga ima ispomoći u vidu linije 11 kojih ujutro nema, i svejedno su svi turbo prekrcani, ali samo na dionici ŽABICA - KOZALA.

Produžimo li (imaginarno) svaku četvorku do Lokve, bus će mlatit prazan Kozala-Drenova-Kozala što nikako nije isplativo.  Jedino moguće rješenje bi bilo da postoji linija 4 kao i do sad, recimo sa 3 kola u krugu, i linija 4B FIUMARA-LOKVA također sa troja kola sa kontra vremenima (LIN-4  00, 20, 40,  LIN-4B 10-30-50)  pod uvjetom da na liniji 11 ostanu samo polasci za SARŠONE a ukinu se Lokve u 15 i 45.

mivano

Apsolutno, slažem se. Ja sam nešto ovako i predložio prije nekog vremena na forumu, samo sam pogriješio u procjeni kad sam stavio da 4B treba polazit s Jelačićevog trga.

Shole

FIUMARA samo iz razloga što bi se ta 4B obavezno vraćala u grad kao i četvorka preko Guvernerove.  Onda bi bilo bzvz da kruži tamo ko 8A oko kazališta i da ne kupi najjaču stanici, Fiumaru

kico101

Od ponedjeljka izmjene na liniji 5A. Uvode se polasci za Želj. kolodvor ( da li će korekcija biti u N. Tesle ili na Trgu Kralja Tomislava, ne znam. Polasci:
Tibljaši-Želj. stan: 7,20-15,00-16,00
Želj. stan-Tibljaši:  7,40-15,20-16,20
Ostalo po starom.

ikar

Ovdje bi mogla bit još smješnija situacija nego sa 9kom kod sušačke bolnice - gdje ljudi dođu s 9kom čekaju i onda nastave do grada sa 25com s kojom su mogli i ovako i onako. Da mi je vidit izraze na licu kad dođu do Ž. Kolodvora, a nakon minutu-dvije bez stajanja prođe 5ca na koju su mogli presjest na rotoru :D

Shole

A da ne spominjemo da u 7:20 ide linija 19 do tržnice, kao i u 15:15 za gore.  Al jbg, autotrolej je vjerovatno primio zahtjev od nekog i morali su ga ispunit