Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

kico101

Citat: Boki651  u Prosinac 27, 2010, 20:40:50
BTW opet 7a preko Pomeria stavljen, dokad tako ???
7A ide preko Pomeria samo na web stranicama. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Boki651

ikar

Od sutra počinju L8 po novoj trasi i uvodi se L8A.

L8: Torpedo-Trsat po starom. Na Trsatu korekcija i zatim kroz kampus na G. Vežicu okretište L7 gdje se okreće i istom trasom preko kampusa nazad (aha, baš me zanima koliko će ih se okrenut). BTW - neke vožnje ujutro neidu kroz Kampus (niti na Vežicu), isto tako vikendom ne vozi kroz kampus (niti na vežicu). Vozi red polu-debilan - krug 1h14min i ono što me bodu u oči, zajebali su jedine dvije vožnje koje su dosad bile krcate (a da se penzioneri ne voze) a to su bile u 7.25 i 13.30 s kojima su išli učenici iz Sušačke i Medicinske...

L8A: J.T.-Fiumara-Kumičićeva-KBC-Kampus-Krautzekova-Piramida-Fiumara. Baš me zanima di će radit korekciju na JT? Vozni red srednja žalost, doduše treba vidit kako će se razvijat. Vikendom ne prometuje.

L2: 11 buseva u krugu, neznam vozi li još ispomoć (koja se isto tako mogla ubacit u krug!!!), vozni red manje više isti osim šta je u jutarnjem prekidu (9-12) jedan bus više u krugu.   good_boy   Šta moramo godinu dana izučavat jednu liniju da bi kako tako složili raspored?

Linije 1, 1a, 4, 5, 6 se vraća na manje-više isti raspored kao i na jesen.

Linije 7 i 7a. Ostaje raspored od 27.12. Bravo, bravo. Nadam se da neću sad postat zamijena "Berlingu" ali baš me zanima kako će se sutra vozit. Razmak između 7-7a 11 minuta i to u špici.

Sve u svemu - osim linije 2 koja je poboljšana  >rigoleto< >rigoleto< >rigoleto< >rigoleto<

Shole

Teška katastrofa sve skupa !!!

Ja neznam (ustvari znam) koji debili prave vozne redove.  Zar oni stvarno moraju proučavat to na terenu da skuže da nevalja, a možda ni tad neće skužit.  Gospodine direktore molim vas, ako je ikako moguće, da rastjerate ća cijelu ekipu koja se bavi Prometom !

ikar

Citat: Shole  u Siječanj 09, 2011, 12:15:02
Teška katastrofa sve skupa !!!

Ja neznam (ustvari znam) koji debili prave vozne redove.  Zar oni stvarno moraju proučavat to na terenu da skuže da nevalja, a možda ni tad neće skužit.  Gospodine direktore molim vas, ako je ikako moguće, da rastjerate ća cijelu ekipu koja se bavi Prometom !

good_boy

Sve dok se ne dogodi kompletna promjena (a to gledamo svakodnevno, od politike nadalje...) nemožemo očekivati ništa bolje!

ikar

BTW - nisam upoznat sa satnicom Filozofskog fakulteta, ali malo mi je smiješna vožnja linije 8A u 7.50  ;D  Ako nastava počinje u 8  >hammer<, ali i ako počinje u 8.15 malo je na knap...

Boki651

Ja sam u šoku, mislio sam da ne može gore, vidim da može, nažalost, pa na šta će ti busevi izgledati u špici, mislim da je raspad sistema vrlo izgledan. Sve "pohvale" "umovima" koji su ovo što se ne može nazvati voznim redom i kreirali.

Ma gospodo draga stavite ih i svako pola sata, briga me, samo se onda nemojte čuditi, kad gubici budu sve veći, a broj putnika sve manji.
Potpisujem Sholeta od riječi do riječi, ovo više nema veze sa zdravim razumom.

ikar

Tko se malo više bavi sa voznim redovima, lako će zaključit da smo pali na standard koji je donedavno bio Subotom.
Jad, tuga, užas...

Boki651

Jedina dobra stvar tog voznog reda je da je tzv. treća špica bolje pokrivena od prošlog voznog reda, ali zato gubimo jutro i dan.

Koje će to rasulo ispasti kada se sutra ujedine svi fakulteti na 7 i 7a. Katastrofa. Ma mogao je ostati ovaj vozni, samo da su još stavili još 1 bus za najveće gužve.

Ovako, jadni vozači, a i putnici.

Shole

Ovo kao da je rađeno sa namjerom da se zajebe kog god se može. VOZAČE koji imaju našpanane tablice a po novom rade 8 sati umjesto dosadašnjih 6 i pol tako da je Autotrolej zeznuo i SEBE jer će se drastično povećat bolovanja, a najviše se zeznulo PUTNIKE koji će se vozit ko u indijskim vlakovima.

nukleusri

Ispada da ja samo kukam i uspoređujem riječki sistem s onim u Trstu, redovito sve čitam, ne vjerujem i zapravo nemam nekog kvalitetnog komentara zbog toga ništa i ne pišem. Dok sam io u Rijeci, mislio sam da tako mora i da drugačije ne može, ali kad jednom probaš bolje teško ti je vjerovat da je moglo onako kako si naviknuo. Definitivno poznavajući kako funkcionira sveučilište na jednom mjestu, ako se gore pojavi oko 5000-7000 ljudi, ove dvije "minilinije" definitivno neće moći pokriti potrebe kampusa. U slučaju da se gore otvori još i menza, dom blabla (sve šbb kbb)... bolje da ne govorim. Da uopće ne dotičem vozne redove, koji su blago rečeno strava i užas i uopće ne znam kome pada napamet takvo nešto uopće dat javnosti (i kritici  ;D) na uvid.
U Trstu sam sa svojim autom, meni ne pada napamet otići bilo kamo u grad nešto obaviti autom, em je parking skup, policija u centru i šire gotovo stalno 'skrivena', autobus je pristupačan, brz, pouzdan i jeftin! Sveučilište ima dvije direktne linije (17 i 17/ svakih 10 minuta svaka, zajednička trasa je takt po 5 minuta, pokrivaju još 'gradske' 3, 4, 39 i 51, ako će netko malo uzbrdo pješke može i 14). Ne postoje besplatne karte za penziće, ali postoji mjesečni kupon koji svatko može kupit na kiosku, vrijedi za sve linije i neograničena putovanja i košta 28 eura! (svi živi osim par tisuća godišnjih karata ga nose).
Linije su isprepletene po gradu, prolazna vremena se paze, križanja na linijama su izračunata, prolazna vremena isto, tako je bilo i za ACT, ne samo kad je Arriva došla, treba samo malo dobre volje i zdrave logike da se sve posloži...
Morda je offtopic, ispričajte me, morao sam. I neka ne bude opet to je Europa, to je Trst, drugačije, slična je situacija i u Kopru koji je 7-8 puta manji od Rijeke, drži ga ogromna Veolia i ne ponaša se bahato...a znamo da smo svi potekli iz istih sistema...
Mi smo sami protiv svih, a oni nikog se ne boje

NP-549

Prestanite više prelijevati iz šupljeg u prazno na linijama 7/7A.  Ako je cilj ušteda jer grad nedovoljno subvencionira onda srežite za onoliko % koliko je grad srezao pare.  Pa kad se svi počnu bunit uputite ih na ured Gradonačelnika.  Na silu se pokušava održat koliko toliko sličan vozni red za manje para i onda se nabijanju krugovi u smjeni i smanjuje vozno vrijeme po krugu pa vozači crkavaju.  Tako je NEMOGUĆE rješit problem !!!!  Postoje samo dva modela rješavanja problema:  Prvi je opisan, odnosno smanjivanje takta linija 7/7A na 30 minuta svaka  (svakih 15 minuta jedna od njih) i tad će se vozni red normalno stizati, a vozači će imati po 5 minuta na svakom okretištu ( ta odredba postoji u zakonu kao obavezna !).  U tom slučaju ljudi (putnici) su nagrabusili.  Drugi model je dodavanje još jednih kola na liniju u periodu 6:30-20:00 i tad se može vratiti onaj stari takt od 18 minuta (9 min svaka linija) a da se vozni red bez problema stiže.

Trećega načina nema !!!!  Ili ćeš nešto srezati da se može normalno stizati, ili ćeš dodat 1 kola u krug.  Shvatite to već jednom

ikar

Citat: NP-549  u Siječanj 09, 2011, 15:36:51
smanjivanje takta linija 7/7A na 30 minuta svaka  (svakih 15 minuta jedna od njih) i tad će se vozni red normalno stizati, a vozači će imati po 5 minuta na svakom okretištu ( ta odredba postoji u zakonu kao obavezna !).

A tu dolazimo do dvosjeklog mača - smanjiš takt i povećaš vozaču pauzu, a putnika u njegovom busu ima sve više i više jer krca i dio što bi ovaj iza njega krcao i na kraju se opet poveća vozno vrijeme, vozač gubi pauzu i tako iz kruga u krug.

Jedino je rješenje ovo što je kolega NP napisao - dodavanje još jednog busa 7-20 sati.

NP-549

Ili barem do 18h pa da budu tri smjene na dvije linije 1+1/2,  1/2+1.

Večernja špica je ionako kratka, a solidno je rješena i sad

kico101

Neću ništa komentirat. Samo molim odgovorne u Autotroleju: Ukinite liniju 8A prije nego počne vozit, neće nitko primijetit da se nešto dogodilo. Inače: čeka je sudbina bivše 3A ( Zavidovići-Bezjaki ). Ostalo sve 5. >hammer<
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.