Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

Boki651

Večernja špica je bolje riješena sada, nego prije, još samo da je gurnut jedan bus u špicu. Ma onih 18 minuta bi bilo idealno, ali ljudi, budimo realni, mlatimo samo praznu slamu.

A sutra će to ovako otprilike izgledati. Npr. 7a zaglavi kod indeksa, ne može pokupiti sve putnike, naravno stigne ga 7 pa se malo zajedno vozikaju u koloni do Plodina, tako da nakon njih nema niti jedne linije i po više od 20 minuta, možemo bez problema zamisliti kako će to izgledati u špici. Kašnjenja od 40 minuta, kakva smo imali sa starim voznim redom, postat će još veća i svakodnevnija.
Jednom riječju UŽAS

kico101

Koliko ja vidim i 1-ca je povećala standard sa 79 na 76 polazaka. A kao počela škola. Ovo više nema smisla. Neka ostane 5-6 najfrekventnijih linija sa polascima svakih 8 do 10 minuta, a sve ostale gradske ukinimo. Kome treba 20 linija, a svaka sa polascima svakih 20-30 minuta.
Ako Grad ne želi sufinancirati prijevoz svojih građana, očito želi prometno-parkirnu anarhiju ili je naprosto nesposoban ( osim u samoreklamiranju ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

MB Citaro

Vozni red 7/7a katastrofa, ne samo da će 7 i 7a biti prekrcani nego će biti i linija 20 prekrcanu u koju je i sa starim voznim redom nekad bilo nemoguće ući

Shole

Citat: ikar  u Siječanj 09, 2011, 12:20:23
Citat: Shole  u Siječanj 09, 2011, 12:15:02
Teška katastrofa sve skupa !!!

Ja neznam (ustvari znam) koji debili prave vozne redove.  Zar oni stvarno moraju proučavat to na terenu da skuže da nevalja, a možda ni tad neće skužit.  Gospodine direktore molim vas, ako je ikako moguće, da rastjerate ća cijelu ekipu koja se bavi Prometom !

good_boy

Sve dok se ne dogodi kompletna promjena (a to gledamo svakodnevno, od politike nadalje...) nemožemo očekivati ništa bolje!

Samo prebacujem naprijed da vide oni koji bi trebali vidjet pošto se razvukla rasprava pa je ovo palo na 3. stranicu

jedan_019

Opet jedan od težih promašaja. Linija nema smisla sa ovakvim polascima. Niti produžena 8 niti 8A. Mislim da će biti rijetki oni koji će ovo koristiti, jedino ako im slučajno naiđe, dok će dvojka pokupiti sve putnike i neće se nimalo rasteretiti. Čak mi se čini (jer mi neće otvoriti vozne redove) da i linija 2A ima više polazaka sve skupa od 8A.  :P

Ako budu vidjeli da se vozi 3-4 putnika po krugu, možda stave i minibus...

Ajde javljajte kakvo je stanje, jel se koristi linija?  :)

ikar

Jutros je jedna gospođa stajala na stanici kod Dispanzera i bilježila vrijeme prolaska pojedinog autobusa i popunjenost...

BTW - 7ca zasada nema problema. Jutros na 7.33 je bila popunjena kao i prije, ali mislim da će drugih dana biti više (u 6ci koja je išla nekoliko minuta sve poznata lica, vjerojatno nisu znali za novi vozni red).

ikar

658 otvorio Kampus na liniji 8, a na 8A je vozio 666.

Bari

Citat: ikar  u Siječanj 10, 2011, 17:15:19

Vidio sam 666 oko 11.15 na Piramidi u pravcu centra. Bio je skroz popunjen
KREPAT MA NE MOLAT !

ikar

Citat: Bari  u Siječanj 10, 2011, 23:22:00
Citat: ikar  u Siječanj 10, 2011, 17:15:19

Vidio sam 666 oko 11.15 na Piramidi u pravcu centra. Bio je skroz popunjen

Dva đira oko 11-12 sati su bila krcata koliko sam čuo. Prije toga slabo.

Shole

8A Jelačićev Trg - Kampus

Moram priznat da uopće ne izgleda loše. O voznom redu otom potom, vrijeme će pokazati, mada je trebalo uzet u obzir akademsku četvrt (početak satova u xx:15 svaki sat) što bi značilo da se polazak sa Jelačića naštima tako da si gore u xx:00 tako da imaju vremena 15 minuta do učionica.  Korekcija gore  da oni koji su završili u xx:00 stignu iz učionica na bus za u grad. Pod pretpostavkom da vožnja traje 15 minuta vozni red bi trebao izgledat:

J.Trg        7:40,  8:40,  9:40,  10:40,  11:40.....
Kampus   8:15,  9:15, 10:15,  11:15,  12:15......

Koliko god mi ovdje na forumu tupili kako bi bilo bolje da su produžili niju 3 ili liniju 2A, sve mi se više čini da je ovakva linija puno bolja jer je manja šansa da autobus zaglavi u gužvi. I na onaj način (produžene 2A ili 3) bi trebalo dodat dodatni autobus u krug, i onda se desi da zaglavi po Krnjevu negdje i kasni na vrijeme na Fiumaru.  Ovaj koncept je sasvim OK, jer tko god dolazi sa zapada bilo kojom linijom može se iskrcat na Fiumari (1-1a-2-6-7-7a) i tamo čekat 8A, dok ovi sa linije 5 ili 32 mogu presjedat odma na Jelačićevom Trgu.  Oni pak sa prigradskih  (11,18,19-21,22-30) pređu 50m pješice od Kazališta do J.Trga.
Jedina primjedba je na izgled displeja, mogli su napisat na prednji displej 8A Bolnica-Kampus pa da znaju ljudi koji idu u bolnicu da i taj autobus ide gore. Ovako će jadni propustiti tog i čekat uvijek  prekrcani 7A

8  Torpedo - Centar - Bulevard - Trsat - Kampus - G.Vežica

Nažalost, nimalo riječi hvale za ovo. Totalna debilana.  Koji kreten je zamislio korekciju voznog reda na pola trase (Trsat) prije nego se stigne na najvažnije odredište (Kampus) !?  Onda nepotrebno kruženje na G.Vežicu koje će se pokazat kao totalni promašaj jer će mu ili smetati linija 7 na okretištu da bi se okrenuo (kao prije 7), a ako nema nje onda će mu sigurno smetat auti parkirani ispred kafića "Sedmica".  Ako je već morao taj bus ić na Vežicu, onda je mogo ić na Sv. Križ pošto ovi dole ionako imaju dosta blizu liniju 6 pa im ne treba još i 8, dok ovi gore nemaju ništa.  Osim toga, gdje (na kojoj stanici) netko može u centru grada čekati autobus za Kampus i da tu staju i linije 8 i 8A ?  Čemu ona debilna stanica na Titovom Trgu kad bus prođe mimo stanice Fiumara 20 metara ranije!?!?!?  Da 8 staje na Fiumari ukrcali bi se i neki ljudi koji čekaju linije 2 (Trsat), 7 (G.Vežica), 8A( Kampus).  Al ne, ona (8 ) prođe mimo i stane 20 metara dalje poslije raskršća. Ljudi nek čekaju, a on će lako prazan laganini preko Bulevarda.  O inžinjeri, inžinjeri, tko vam dade diplome

BARCODE

Shole ti mora da si vidovit. Jučer sam razgovarao sa kolegom koji je vozio liniju 8 kaže totalni promašaj, a k tome još nije mogao okrenuti autobus na G. Vežici radi parkiranih auta ispred kafića >hammer<
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

Ruske

Citat: Shole  u Siječanj 11, 2011, 20:12:12
onda je mogo ić na Sv. Križ pošto ovi dole ionako imaju dosta blizu liniju 6 pa im ne treba još i 8, dok ovi gore nemaju ništa

ovo ti je zesca debilana

znas i sam kakva je situacija u ulici r.petrovica...

kad se mimoilaze dva 7A je zestoko...a sad zamisli da se tu umjesa i 8ica? prije serete svi po mom kvartu da ljudi parkiraju gdje stignu, a sad bi ti krcao jos jednu liniju gore...ma molim te...a nije ni da je toliko cesta linija ako ide svakih sat vremena (ili koliko vec) ali svejedno, dodatni problemi u toj ulici kod mimoilazenja...

btw hvala na odgovorenim PP-ama

i da napomenem jos jednu debilanu:

jako je tuzno da se mora u 15 popodne, kad ima najvise ljudi, cekati 7A po 25min...ovaj novi-stari raspored je promasaj i pol...danas sam promasio voznju, pa sam bio primoran cekat na stanici ispod faxa, prosle 3 sestice, 7ica, 2A u koji sam se ukrcao jer je bio 467 (ful dobro poteze na uzbrdicama po pomeriu) i dosao sam na fiumaru ispred one dvije 6ice i 7ice koje su prosle 5-10min prije 2A ispod faxa...

ikar

Nije mi još jasno idu li vožnje Trsat-Garaža preko Kampusa i G.V.?

celicana

Na liniji 5 dosada su subotom vozili zglobni autobusi.Danas odjednom solo.Znam da je recesija i poštujem činjenicu da Autotrolej nije dizao već dugo vremena cijene karata.No danas je u mojem polasku u grad, a isto tako u povratku u "petici" prijepodne i oko podne vladale tolike gužve. Tu je bilo velik broj starijih ljudi koji su ljuti i na sebe i na sve. Normalno jer u to vrijeme ljudi idu u trgovine i na tržnicu s obzirom da je i subota radni dan a , neki ljudi odlaze u grad subotom da obave što nisu tokom tjedna.Dok je bio nedavno vozni red "bez škole" radnim danom bi do smijene vozača oko 17h (sati) vozili zglobni autobusi a  nakon toga solo i nije bilo gužve. Stoga ako već moraju biti subotom solo autobusi neka oni budu po gore navedenom sistemu tj. iza 17h(sati) i neće biti gužve ,jer ovo danas s tolikom gužvom (krcato starijim ,živčanim ljudima) ,gdje nema mjesta ni za stajanje ,gdje se teško ljudi probijaju do vratiju, guraju jedan drugoga vrijeđajući se međusobno nije
nimalo ugodno za voziti se.Solo autobusi na liniji 5 nedjeljom su dovoljni, ali ovo vršnim satima subotom je katastrofa.             
Primjeto sam i na liniji 1 danas koja prometuje do Towera isto solo autobuse ,dok su na liniji 6 bili zglobni.
Također sam kao na forumu primjetio da polasci linija 1 i 1A nisu dubro usklađeni, često puta čak prometuju  jedan poslije drugog.

ikar

Zanimljivo kako se nakon godinu dana sredio vozni red na liniji 2... Pogledajmo šta su "neškolovani" ljudi pisali prije godinu dana (boldao sam djelove koji se sada koriste)

Citat: Shole  u Siječanj 16, 2010, 17:40:24
Citat: ikar  u Siječanj 15, 2010, 20:43:37
Od ponedjeljka novi VR linije 2! Ubačen je zasad dvokratni autobus, a jedan se kasnije povlači (u 22 sata). Krug je neznatno povečan, a intervali su 8 minuta u špici!!!

Ma ko tu koga .......... ?   Očigledno je da se nemogu stizat ovakve tablice a oni ubace samo jednu prekidnu, ali i smanje interval sa 9 na 8 minuta.  Na ovom forumu jer rečeno čim se saznalo da će tako vozit dvojka (pred mjesec dana) da je za tu liniju potrebno minimum 11 autobusa.  Naravno oni su ih stavili samo 9 i našpanali tablice.  Sad su dodali 1, ali to su više dodali zbog putnika odnosno gužve nego zbog nas.  I još su tu ona dva BIS-a šta voze JELAČIĆEV TRG - DIRAČJE.  I najzad je ispalo ono što smo mi odavno rekli, a to je da treba 11 buseva. 

Izbacite ispomoći za Zamet, i dodajte na liniju 2 prekidne i jednu smjenu u 2  (6:30-13:00,  13:00-20:00) i bit će OK.

...

Citat: ikar  u Siječanj 20, 2010, 20:18:51
Neznam čitaju li oni koji su zaduženi za vozne redove ovo, ali imam jedan prijedlog koji bi mogo biti rješenje jutarnje špice. Zaključilo se manje-više da se krug stiže u jutarnjoj špici (blago kašnjenje u smjeru Srdoči-Trsat, al to bi se dalo rješit povećanjem voznog vremena u tom smjeru a skraćivanjem u suprotnom) ali ostaje problem previše putnika. Moje rješenje sadrži uvođenje još dva autobusa u jutarnju špicu koji bi vozili samo jedan krug u udranom terminu (Gar-Srdoči-Trsat-Gar) i bili bi ubačeni između dva autobusa - npr. sada su polasci u udarnom terminu sa Srdoča 6.55, 7.03 i 7.11 - A ta dva bi bila ubačena u 6.59 i 7.07 i značajno bi rasteretila ostale vožnje. A što bi te smjene radile popodne, moglo bi se nešto iskombinirat skraćivanjem/produžavanjem pojednih smjena...

...

I šećer na kraju:
Citat: ikar  u Siječanj 16, 2010, 15:23:36
Van špice bi 1.30 bilo optimalno - imaš i pauze a i znači da imaš rezerve ako se kome oduži vožnja. Po ovom starom di je krug bio 1.23 u špici/van špice se i van špice jedva stizalo/blago kasnilo! Na krugu od 1.30 bi za interval 10 minuta bilo potrebno 9 autobusa! Mješani interval 11-12 bi zahtjevao 8 autobusa.

Sa krugom od 1.35 u špici bi trebalo 12 autobusa za interval od 8 minuta. Krug od 1.40 sa istim brojem autobusa daje mješani interval 8-9 minuta.

Kako se danas vozi? Krug van jutarnje špice 1h 30min, popodnevna špica 1h 36min!