Prigradske linije 10 - 37

Autor NP-549, Travanj 29, 2010, 20:57:36

Boki651

Da, nema nikakvih standarda, za neke lokacije koriste se toponimi, a za neke imena ulica. Kod mene je to primjer sa Hostima, jer busu okretište uopće nije u toj ulici, koja je na ravnici prije moje nego u Ćićarijskoj, al dobro valjda je tako lakše za napisati.

mivano

Jutros nije bilo minibusa na liniji 12, već je 643 čekao putnike u Dražicama. Minibus u kvaru?

NP-549

Danas sam se baš z gušton nasmijal na komentar o minibusu:

"ja,  dobro da su to napravili,  dosti j mali busić do Ričine,  ali tribali su stavit veli bus va špici od 8 do polna kad gredu ljudi na placu !!!

kico101

Malo su se špice promijenile. Nekad su bile od 5,00-8,00 i 14,00-17,00, a danas od 8 do 12 i od 19-21.
Netko je svojevremeno rekao "još samo da nam se riješit onih radnika i bit će sve ok". Čini se da je "ekipa" u potpunosti uspjela; ako ćemo gledat radnu raju, autobusa skoro, pa i ne treba. Dovoljni su kombići. Za penziće, barem produženi monotral, ako ne i onaj sa 2 armunike. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

mivano

U tijeku je brojanje putnika u općini Jelenje. Bit će novog "povećanja" standarda.

Shole

Danas krcati na Viškovu  672 na liniji 20 za Klanu i  667 na 21 za Brnčići.

Fala bogu da se neko sjetio da su tamo potrebniji nego na 1A i 2A

NP-549

Ide i 715 u  14:20 za Marčelje i  611 u 20:00 za G.Sroki.  Svi puni.  Ja neznam odakle se odjedanput nakotilo toliko toga po Viškovu

kico101

Da li se ovaj za Gornji Sroki okreće tamo ili ide preko Marčelja i Drenove za Ri with nobody?
Je, Viškovo je naraslo, prema zadnjem popisu na 14.445 stanovnika. Za usporedbu općina Matulji ima 11.246, Lovran 4.101, Kostrena 4.180, Jelenje 5.344, Čavle 7.220, Opatija 11.659, Kastav 10.440, a Bakar 8.279 stanovnika. Znači Viškovo ima najviše, pa popunjenost i nije za čuditi.
S druge strane, kada već spominjemo Marčeljevu Dragu, Kantrida ( kojoj gravitiraju linije 1/1A ) po zadnjem popisu ima 6.005 stanovnika, a Zamet 9.152. Zamet i Kantrida ukupno imaju tek nešto više od 15.000 stanovnika, odnosno malo su veći od Viškova. Doduše u općinu Viškovo pripadaju i Saršoni i okolni zaseoci koji nisu ovisni o linijama 19 i 20, ali to je manji dio. Iako se o Srdočima govori kao o najvećem riječkom naselju, službeni podaci govore o tek 6.522 stanovnika, dakle tek nešto više od Kantride.
Najviše stanovnika, očekivano ima Krnjevo/Sveti Nikola-9.152.
Iz ovoga se neke stvari vezane uz broj polazaka i vrste vozila mogu lako izvući.

NP-549

Al nije Viškovo naraslo u zadnjih 8 mjeseci, nego 8 godina,  a veliko povećanje broja putnika se primjetilo baš u zadnjih pola godine/godinu.

Kostrena je totalna banana,  tamo može dosta polazaka vozit i Cacciamali, a do pred par godina su mlatila dva monotrala.  Čak se i Grobnik nešto smanjilo.  Bile su 2 harmonike za Mavrinci i pune su bile,  sad ide samo 2 puta u danu i to Dražice-Podhum-Ri,  a ne Mavrinci.  Bez problema minibus vozi već 6 mjeseci do Čavli.  25,26 stalno puni u bilo koje doba dana, neki polasci već na Delti putnici stoje.   Matulji drastičan pad  kao i Kostrena

MB Citaro

Potreba monotrala u Viškovu je bila i prije par godina na određenim polascima, ali u autotroleju to nikoga nije bilo briga.
A kada je došla serija monotrala 611-615, jedan od monotrala je trebao voziti Viškovo, a to se ekipi koja je to trebala voziti nije svidjelo jer nisu mogli monotrala parkirati sebi u dvorište kao solo autobus.

kico101

Vozio je 611, ali samo 1 ili 2 dana ( vidio ). ;)
Općine Čavle i Jelenje  zajedno imaju  oko 12.500, a Grad Bakar oko 4.000 manje ( ovdje su uključena i naselja Škrljevo, Kukuljanovo, Krasica, Praputnjak, Hreljin i Zlobin ), ali imaju ukupno i više polazaka ( 47 ) u odnosu na 25/26 ( 34 ), ali sam Grad Bakar koristi i linije 27 i 29, pa opet ostaje fenomen skupine 25/26. Doduše njih koriste i stanovnici Drage/Sv. Kuzma, ali i grobničke koriste riječka naselja Orehovica/Svilno. Zanimljivo.

mivano

Već neko vrijeme polazak u 10:45 za Lokvu vozi plinski minibus. U povratku ne mogu svi stati.

NP-549

Šta sereš kvake ???   Vozi  630 cijeli tjedan, svaki dan, bez greške u minutu točno.  Zbog takvih debila ko što si ti koji pišu gluposti normalni ljudi imaju problema.

Banirajte me 10 dana ili kolko oćete, al razmislite šta ćete i sa ovakvima debilima koji pišu gluposti valjda samo da bi nekom naškodili

shef

Molim člana NP-549 da moderira rječnik. Makar znam koliko se zbog ovakvih virtualnih izjava dobija po glavi u stvarnom svijetu.

Sent from my GT-I8260 using Tapatalk

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Ivan

Nego, kako to s parkiranjem u dvorištu funkcionira, dobiju li vozači neke novce kao najamninu za parkiralište ili su sretni da ne moraju putovati na posao?  :)
Kako god bilo, mislim da je dobro organizirano...