Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

sendipula

ma kreteni su dali harmonike man sg 220 a mogli su ih pustit za pojacavanje lijija 1, 2a, 3a, 25a..ili Ikarusa-IK 155 npr
Živjela 184-ka!

nexus

Ikarusi su bili žešće smeće, ne bi oni izdržali dosad.. Ali zadnji MANovi SU i SG 220, iz '91. (mislim da ih je bilo 7 ), mogli su sigurno još voziti. I to ne samo da krpaju vozni red, nego ga i pojačavaju tamo di je nužno (a to je cijeli grad osim 9-ke). Inače, apsolutno se slažem, harmonike bi hitno trebale (ponovo) počet vozit 1icu, 2ku, 3ku i 25icu. U špicama u svakom slučaju. Nisam samo siguran da li mogu okrenuti đir na vrhu Omladinske i onaj kod ekonomskog faksa?  :-\

noxis93

Citat: nexus  u Svibanj 23, 2012, 22:00:33
Ikarusi su bili žešće smeće, ne bi oni izdržali dosad.. Ali zadnji MANovi SU i SG 220, iz '91. (mislim da ih je bilo 7 ), mogli su sigurno još voziti. I to ne samo da krpaju vozni red, nego ga i pojačavaju tamo di je nužno (a to je cijeli grad osim 9-ke). Inače, apsolutno se slažem, harmonike bi hitno trebale (ponovo) počet vozit 1icu, 2ku, 3ku i 25icu. U špicama u svakom slučaju. Nisam samo siguran da li mogu okrenuti đir na vrhu Omladinske i onaj kod ekonomskog faksa?  :-\
Nabavit troosovince  :D

sendipula

evo službeno sam doznao da je gbr 197 rashodovan a 204, 205 du još u garaži!!
Živjela 184-ka!

nexus

Sad ih poslat na 1icu, da čuvamo Citelise!  ;D

Citat: noxis93  u Svibanj 23, 2012, 22:28:52
Citat: nexus  u Svibanj 23, 2012, 22:00:33
Ikarusi su bili žešće smeće, ne bi oni izdržali dosad.. Ali zadnji MANovi SU i SG 220, iz '91. (mislim da ih je bilo 7 ), mogli su sigurno još voziti. I to ne samo da krpaju vozni red, nego ga i pojačavaju tamo di je nužno (a to je cijeli grad osim 9-ke). Inače, apsolutno se slažem, harmonike bi hitno trebale (ponovo) počet vozit 1icu, 2ku, 3ku i 25icu. U špicama u svakom slučaju. Nisam samo siguran da li mogu okrenuti đir na vrhu Omladinske i onaj kod ekonomskog faksa?  :-\
Nabavit troosovince  :D

Al znaš kako bi to izgledalo - troosovinci i harmonike bi vozili 9 i 23, a Europolis 2ku. Ako već ne bi našli neko Grunfovo vozilo, cijeli Pulapromet je ionako alanfordovski svijet..

sendipula

maaaaa >rigoleto< po citelisima najvece smece u kojem sam se vozio MAN SU I SG 220 Su bile makine a ne ovo danas...183-186 neka cuvaju
Živjela 184-ka!

nexus

Meni kao putniku vulgaris nisu uopće loši, pogotovo nisu smeće, a onoj ogromnoj većini putnika koji ne razlikuju bus od busa mogu bit samo još manje. I možemo se mi sjećat starih harmonika kao nečeg lijepog, ali kad tom prosječnom putniku staviš s jedne strane nov, niskopodan i klimatiziran Citelis a s druge MAN-ovog kiropraktičara koji razbacuje kosti ko dijete igračke po sobi, nema dileme kojeg će odabrat.  ;) I koliko god bi nam još danas sigurno dobro došli za krpanje i jačanje voznog reda, sigurno en bi bili omiljena pojava.. Poanta je da Citelisa imamo najviše, najnoviji su, niskopodni, klimatizirani, i usto jedni od najvećih u voznom parku. Dakle, takvi trebaju voziti najopterećenije linije. Pogotovo što imamo i solidan broj midija istih karakteristika, koji moraju moć pokrivat one slabije. Sve ostalo što je staro, neklimatizirano, visokopodno, bez najave stanica, itd. ima služit za krpanje i (udaljeniji) prigrad. Pa bili to osam puta Mercedesi.  :)

noxis93

Citat: nexus  u Svibanj 25, 2012, 02:53:29
Meni kao putniku vulgaris nisu uopće loši, pogotovo nisu smeće, a onoj ogromnoj većini putnika koji ne razlikuju bus od busa mogu bit samo još manje. I možemo se mi sjećat starih harmonika kao nečeg lijepog, ali kad tom prosječnom putniku staviš s jedne strane nov, niskopodan i klimatiziran Citelis a s druge MAN-ovog kiropraktičara koji razbacuje kosti ko dijete igračke po sobi, nema dileme kojeg će odabrat.  ;) I koliko god bi nam još danas sigurno dobro došli za krpanje i jačanje voznog reda, sigurno en bi bili omiljena pojava.. Poanta je da Citelisa imamo najviše, najnoviji su, niskopodni, klimatizirani, i usto jedni od najvećih u voznom parku. Dakle, takvi trebaju voziti najopterećenije linije. Pogotovo što imamo i solidan broj midija istih karakteristika, koji moraju moć pokrivat one slabije. Sve ostalo što je staro, neklimatizirano, visokopodno, bez najave stanica, itd. ima služit za krpanje i (udaljeniji) prigrad. Pa bili to osam puta Mercedesi.  :)
Nije mi jasno zasto od dana nabave pa do danas je i na forumu i izvan njega uvijek postojao segment koji je talijanske autobuse nazivao 'smecem'.
Ne vidim sta ima u njima tolko loseg da se kostantno o njima prica losim tonom. Relativno su moderni, komforni, klimatizirani i dobrog izgleda...

nexus

To ti je ona stara golfisti-alfisti priča, lupanje plastike i kurbla za prozore.. ;) Ja pretpostavljam da su MB bolji autobusi. Kao uostalom i auti, pa ipak ne voze svi Mercedese, vidi se tu i tamo i koji Fiat i Renault na cesti. Uostalom, pola Europe - to zapadne Europe - vozi Citelise i Europolise. Al eto, nama u Hrvatskoj ne valjaju. Za nas ništa ispod Mečke. Zaradili smo, pa nam se može. Nego šta..

conecto

Citelisi se voze uglavnom u Zapadnoj Europi na njihovim domaćim tržištima - Francuskoj (Renault), Italiji (Iveco-Fiat), Španjolskoj (imaju tamo neku proizvodnju u suradnji), Češkoj (Karosa). Još se sad uključili mi u HR, ili npr. Slovenija u Ljubljani.
A Mercedesi i MAN-ovi voze ne samo u Njemačkoj, nego u Parizu, Londonu, Madridu, Oslu, Bukureštu, Istanbulu,... pa i u toj Ljubljani, Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Dubrovniku...
Kao što je i 30 milijuna idiota ovog svijeta kupilo golfove u zadnjih 35 i kusur godina... A alfa ipak bolji auto, fiat ne samo bolji neg i jefitniji
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Ovakvim usporedbama možemo u vrtić direktno. Focus je neko vrijeme bio najprodavaniji auto na svijetu, a Golf u Europi, i koga onda izabrati.
Naravno da je naš narod napuhan, kad pogledamo samo turistički prijevoz di ako nije Setra ili Neoplan, nedaj Bože da netko kupi Iliade, sramota. A love niotkuda.

noxis93

Citat: conecto  u Svibanj 25, 2012, 18:15:02
Citelisi se voze uglavnom u Zapadnoj Europi na njihovim domaćim tržištima - Francuskoj (Renault), Italiji (Iveco-Fiat), Španjolskoj (imaju tamo neku proizvodnju u suradnji), Češkoj (Karosa). Još se sad uključili mi u HR, ili npr. Slovenija u Ljubljani.
A Mercedesi i MAN-ovi voze ne samo u Njemačkoj, nego u Parizu, Londonu, Madridu, Oslu, Bukureštu, Istanbulu,... pa i u toj Ljubljani, Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Dubrovniku...
Kao što je i 30 milijuna idiota ovog svijeta kupilo golfove u zadnjih 35 i kusur godina... A alfa ipak bolji auto, fiat ne samo bolji neg i jefitniji
A jel ti ikad palo na pamet da je mozda ponekad bolje ne spickat brdo love za nesto sta ne treba bit ekstra luksuzno jer ce se na kraju krajeva radit o javnom gradskom prijevozu?
Mozda je 30 miljuna idiota ipak naslo para da si digne uslugu na visu razinu, a mi, pametni puljani tih para nismo imali.
A uostalom, kad ce korisnik bit sretan? Nikad. Ko sto je u novinama izaslo da se Irisbuse kupilo da bi pogodovali Benussiju, tako bi izaslo da su MANove kupili da bi pogodovali Zubaku i da se moglo proc jeftinije Irisbusima i uvijek ce bit polemike oko svega.

nexus

^^ This.

Citat: conecto  u Svibanj 25, 2012, 18:15:02

I poanta je? Između 30 milijuna vozača Golfa u svijetu, na stranu to što je meni Golf stvarno glup auto  ;D i još ne znam koliko Mercedesa, određen je broj i onih koji su nezaposleni ili slabo plaćeni Hrvati, koji ne bi ni trebali imat auto. Al ne, uzme se kredit, pa u novine kako je, zamisli, naraso franak. Tako i javni prijevoznici. Ako Grad London ili Bukurešt (ili privatni prijevoznik, kako god to tamo funkcioniralo) imaju 30 ili 50 posto više para za Citara umjesto Citelisa, svaka čast, nek kupe i Setru. Tjuniranu. Hrvatski gradovi redom nemaju tih novaca, al, eto, Hrvati na Mercedese valjda imaju vekovno pravo. Pa onda taj skupi niskopodni Mercedes vozi pretrpan po nečemu što se samo zove cestom, budući da to odavno nije. A nije jer, za razliku od novih Mečki, za novi asfalt nije zatvorena financijska konstrukcija. Bahatost, glupost ili baš kako treba bit, svako nek prosudi za sebe..  :)

sendipula

evo razloga (mene kao stalnog putnika pulaprometa i tako rec Maskote) salu na stranu...uvijek kad se vozim Palisinom, Labinskom, i tim trulim raspadnutim ulicama sjedim u Citelisu i samo kad naleti na neku rupetinu (šole vozi 60-70 km/h) jebote imam osjecaj da se vozim u plastičnoj igračci za djecu...dok MB O405 upija rupe ko nista...a mali Europolisi su toliko bolji od Citelisa da neogu vjerovat da je jedna (NE)ozbiljna firma kupila to talijansko smece poput MAN-a SL 223...bolje da su zadržali Tamove i Manove nego kupili ova talijanska "govna" to je moje cijelokupno mišljenje o Citelisu ako se nekom ne sviđa moj razlog neka se javi slobodno na forumu!!  ;D
Živjela 184-ka!

noxis93

Citat: sendipula  u Svibanj 26, 2012, 21:16:13
evo razloga (mene kao stalnog putnika pulaprometa i tako rec Maskote) salu na stranu...uvijek kad se vozim Palisinom, Labinskom, i tim trulim raspadnutim ulicama sjedim u Citelisu i samo kad naleti na neku rupetinu (šole vozi 60-70 km/h) jebote imam osjecaj da se vozim u plastičnoj igračci za djecu...dok MB O405 upija rupe ko nista...a mali Europolisi su toliko bolji od Citelisa da neogu vjerovat da je jedna (NE)ozbiljna firma kupila to talijansko smece poput MAN-a SL 223...bolje da su zadržali Tamove i Manove nego kupili ova talijanska "govna" to je moje cijelokupno mišljenje o Citelisu ako se nekom ne sviđa moj razlog neka se javi slobodno na forumu!!  ;D
Pa postoji nesto sta se zove raspon cijene i kvalitete. Ponavljam, radi se o javnom gradskom prijevozu, nije to predsjednicki autobus.
Jednostavno shvati da kolko god mi htjeli, nema racunice po kojoj bi trebali kupit skupe autobuse samo da bi Palisinom dvojka bolje upijala rupe. Jednog dana kad se budemo zabogatili mozda i da, do tada ja sam sretan da uopce prometuju autobusi ovakvim redom, jer bi moglo bit gore.