Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

nexus

Citat: sendipula  u Svibanj 26, 2012, 21:16:13
evo razloga (mene kao stalnog putnika pulaprometa i tako rec Maskote) salu na stranu...uvijek kad se vozim Palisinom, Labinskom, i tim trulim raspadnutim ulicama sjedim u Citelisu i samo kad naleti na neku rupetinu (šole vozi 60-70 km/h) jebote imam osjecaj da se vozim u plastičnoj igračci za djecu...dok MB O405 upija rupe ko nista...a mali Europolisi su toliko bolji od Citelisa da neogu vjerovat da je jedna (NE)ozbiljna firma kupila to talijansko smece poput MAN-a SL 223...bolje da su zadržali Tamove i Manove nego kupili ova talijanska "govna" to je moje cijelokupno mišljenje o Citelisu ako se nekom ne sviđa moj razlog neka se javi slobodno na forumu!!  ;D

Kako rekoh:

Citat: nexus  u Svibanj 25, 2012, 21:31:54
Pa onda taj skupi niskopodni Mercedes vozi pretrpan po nečemu što se samo zove cestom, budući da to odavno nije. A nije jer, za razliku od novih Mečki, za novi asfalt nije zatvorena financijska konstrukcija.

;)

sendipula

haaahah to je istina...ali vecina njih se zali na Citelise...
Živjela 184-ka!

Jasenko

Slažem se  o "rasponu cijene i kvalitete", istina to je ipak gradski prijevoz. U svakom slučaju, gledajući dugoročno (tako mi je rečeno), i dijelovi su jeftiniji. A provodeći "osobnu anketu" s poznanicima, nisam naišao na negodovanje vezano uz Citelise. Da vratimo koju staru Alfu u promet pa da vidimo kako su se "naši stari vozili", brzo bismo zaključili kako su se naš guze (isprika na terminu) pogospodile.

Jasenko

MAN NM 222.2-gbr 204, 205 idu u rashod jer su daleko od rentabilnosti, kvarovi su učestali, više su na popravcima nego na ulicama.

Tomek

Jel se zna dal će biti kakvih prinova?

nexus

Citat: Tomek  u Lipanj 06, 2012, 21:39:25
Jel se zna dal će biti kakvih prinova?

Obično se o prinovama sazna prije nego o rashodima (s prvima se može hvalit, jel), tako da bih pretpostavio da će jedina prinova biti novi vozni red. Reducirani, fkors.  ::|

nexus

Citat: Jasenko  u Lipanj 06, 2012, 21:27:36
MAN NM 222.2-gbr 204, 205 idu u rashod jer su daleko od rentabilnosti, kvarovi su učestali, više su na popravcima nego na ulicama.

Kako smo krenuli, nama je najrentabilnije ukinut javni prijevoz, na buseve lijepo zakeljit ovakve znakove i fešta:

Jer ovo više stvarno nema smisla.. Evo, šta fali?

Jasenko

Prinova zasad ne bi trebalo biti, financije... No, koliko znam i s ovim voznim parkom sve bi trebalo funkcionirati kao i do sada.
Što se tiče problema prepunih, odnosno polupraznih autobusa, nije uvijek Pulapromet kriv.
Uzmimo primjer ljetne sezone i polaske iz Medulina - jedan dan Citelis već na polaznom stajalištu bude prekrcan turistima, a dva ili tri dana kasnije u isto vrijeme krene gotovo prazan i takav stigne u grad.
Predviđanja su u takvim slučajevima nemoguća. Kod nekih stvari je moguće - vezano uz termine škola. Primjerice, u jutarnjim se satima prema Vodnjanu šalju i dva busa, jedan predodređen samo za Galižanu. Dakle, ne rade samo stihijski.

nexus

Citat: Jasenko  u Lipanj 07, 2012, 13:20:01

Prinova zasad ne bi trebalo biti, financije... No, koliko znam i s ovim voznim parkom sve bi trebalo funkcionirati kao i do sada.
Što se tiče problema prepunih, odnosno polupraznih autobusa, nije uvijek Pulapromet kriv.
Uzmimo primjer ljetne sezone i polaske iz Medulina - jedan dan Citelis već na polaznom stajalištu bude prekrcan turistima, a dva ili tri dana kasnije u isto vrijeme krene gotovo prazan i takav stigne u grad.
Predviđanja su u takvim slučajevima nemoguća. Kod nekih stvari je moguće - vezano uz termine škola. Primjerice, u jutarnjim se satima prema Vodnjanu šalju i dva busa, jedan predodređen samo za Galižanu. Dakle, ne rade samo stihijski.

Uglavnom je to ipak pričam ti priču. Špice na 25-ici radnim danom van sezone pucaju po šavovima - fali nam zglobnih autobusa. Špice na najjačim gradskim linijama cijele godine voze Europolisi i O405-ice - osim zglobnih autobusa, fali nam i mozga. Ili barem volje i rada, umjesto socijalizma koji iz tog poduzeća od qurca nikako istjerati. Na Novu godinu prijevoz prestaje u 8 navečer i ponovno kreće prvoga iza podne. Kuc kuc?
I apsolutno je kriv Pulapromet. Nitko drugi i nitko treći. Nisu valjda putnici koji su se, zamisli, usudili doć u većem broju nego jučer? Al ima i za to rješenja - poslat im najmanji mogući bus, da im takav bezobrazluk više slučajno ne padne na pamet.  ::|
Poanta - ako sve bude funkcioniralo kao i do sada, to je već korak unazad. A i u to sumnjam.

I, da ne pomisliš, ne svađam se s tobom. Ali mi je od ovog takozvanog javnog takozvanog gradskog takozvanog prijevoza u Puli već odavna - i svakim danom  sve više - muka.

edit: podsjetilo me to na jednu situaciju otprije 15ak godina - Puljanka d.d. u stečaju, situacija nije baš blistava, sudbina kompanije neizvjesna, obavimo špežu tamo, znaš, ono, ipak da pomogneš svoju lokalnu firmu; pitamo na kasi dal se može platit karticom, kaže nam blagajnica (začuđeno): "A ne, gospodine, pa da primamo kartice imali bi još više posla!". To ti je to. Kakav posao, nemoj me psovat!  >hammer<

Jasenko

Satrimo onda  te relikte socijalizma  >hammer< pa će autobusi nicati poput gljiva poslije kiše  bus123 .

nexus

Citat: Jasenko  u Lipanj 07, 2012, 22:42:55
Satrimo onda  te relikte socijalizma  >hammer< pa će autobusi nicati poput gljiva poslije kiše  bus123 .

Relikt socijalizma je sveopći nerad i nezalaganje, te mozak vječno na ispaši. I takav suvereno vlada u svim gradskim poduzećima, Pulaprometu i Vodovodu ponajviše. Nije to ni relikt, to je socijalizam u svoj svojoj punini.
I, da, sigurno se neće jednostavnim dokidanjem socijalističkog načina "razmišljanja" autobusi stati razmnožavati kao cijanobakterije, ali će se optimiziranjem i kontinuiraim poboljšavanjem usluge stvoriti baza za to, dakako u obliku rastućeg broja putnika. Umjesto obratnog, kakav je već dugo aktualan.

nexus

^^^^ To wit:

http://www.pula.hr/fileadmin/sadrzaji/dokumenti/Sjednice_GV_2009-2013/34._sjednica_GV/7._Prijedlog_Zakljucka_o_usvajanju_Izvjestaja_Pulapromet_za_2011..pdf

Ako vam se ne čita sve, baciti barem oko na stranice br. 2, 3, pa prvu stavku 4. priloga izvješću (povećanje broja zaposlenih uz smanjene investicije, srozanu uslugu i negativan i kontinuirano padajući rezultat poslovanja!), prvu stavku 5. priloga izvješću te, konačno, citat s 21. stranice: "Od iznimne je važnosti pravovremeno osigurati sredstva namijenjena modernizaciji voznog parka uz pomoć suvlasnika jer će se u protivnom radi zastarjelosti dijela autobusa morati smanjiti prijevozna usluga.".
Sapienti sat. ::|

noxis93

Citat: nexus  u Lipanj 14, 2012, 13:02:06
^^^^ To wit:

http://www.pula.hr/fileadmin/sadrzaji/dokumenti/Sjednice_GV_2009-2013/34._sjednica_GV/7._Prijedlog_Zakljucka_o_usvajanju_Izvjestaja_Pulapromet_za_2011..pdf

Ako vam se ne čita sve, baciti barem oko na stranice br. 2, 3, pa prvu stavku 4. priloga izvješću (povećanje broja zaposlenih uz smanjene investicije, srozanu uslugu i negativan i kontinuirano padajući rezultat poslovanja!), prvu stavku 5. priloga izvješću te, konačno, citat s 21. stranice: "Od iznimne je važnosti pravovremeno osigurati sredstva namijenjena modernizaciji voznog parka uz pomoć suvlasnika jer će se u protivnom radi zastarjelosti dijela autobusa morati smanjiti prijevozna usluga.".
Sapienti sat. ::|

Zanimljivo je kako se kroz cijeli izvjestaj za gubitak krivi stanje u drzavi, cijena nafte, recesija... dok se nikamo ne spominje potpuna inertnost linija, nepostojanje ponude, nezainteresiranost uprave za priblizavanje JGPa gradjanima, itd...
I gledam sad listu zaposlenika, imaju dvoje ljudi koji toce gorivo, cemu oni sluze? Nadam se da im je svrha razlicita od otvaranja kapice i tankanja nafte... Vec racunajuci neto place, da se njih odkanta, Pulapromet bi imao profit od  86750 kuna... A da ne pricam za druge zaposlene ala voditelj kvalitete prijevoza sa 8tkn place ili kontrolori sa 4 i po.
Znam da me nebi trebala bolit briga za place drugih ljudi, al ovo su moj novci koji se salju u javni sektor koji ocito ne funkcionira...

Inace, nek mi neko objasni ovu stvar:
• 6 solo MAN, prigradski (2003. god)
Po kojoj logici?

nexus

^^Upravo.

Tankanje javnog novca (nadam se da nemaju i za to zaposlene) u vreću s poderanim dnom, u kojoj rade ljudi koji svakim danom paraju nove niti.. Za to te itekako ima bolit briga. I naravno da su svi drugi krivi. Od recesije i skuplje nafte, do bezobraznih putnika koji se drznu pojavit u većem broju nego dana prije. I da svega toga nije, da čak nema ni mrvice poslovne logike (što bez sumnje nema), veći je problem što poslovne antilogike ima za izvoz - da je broj zaposlenih ostao samo isti (osim zapošljavanja i kresanja usluge intervencija ionako nije ni bilo), firma bi godinu završila u plusu. Ali ne, oni su odlučili godinu završiti s više ljudi, koji su pružili slabiju uslugu nego manji broj zaposlenih lani, i firmi zaradili negativnu financijsku bilancu. Success! To će pak sve pokriti članovi tog društva, koji su već i ove godine, za tu istu slabiju uslugu, povećali subvencije za kakvih 12-15 %, te se od njih traži da sada nabave i još novih autobusa, kako bi se, eto, mogla održati postojeća razina usluge, koju će, za pretpostaviti je, u budućnosti pružati još veći broj zaposlenih lakodelaca. Ako to nije socijalizam, ja sam Dabar Oštrozub.

Ja znam da je javni gradski prijevoz svugdje gubitaška kategorija, ali ovo je nešto sasvim drugo. Ovo je neradnička kategorija, kategorija mozga na najgoroj socijalističkoj paši.
Al nema beda, nagrađivat će oni i dalje milijuntog putnika.. Uskoro ne više od jednom godišnje.

noxis93

Citat: nexus  u Lipanj 14, 2012, 16:14:16
Ja znam da je javni gradski prijevoz svugdje gubitaška kategorija, ali ovo je nešto sasvim drugo. Ovo je neradnička kategorija, kategorija mozga na najgoroj socijalističkoj paši.
Al nema beda, nagrađivat će oni i dalje milijuntog putnika.. Uskoro ne više od jednom godišnje.
Pa ideje sam da sa dobrom poslovnom politikom mozes JGP dovesti sa gubitaske u no-profit kategoriju. Ako stavis sa strane element novca kao jedinog pokazatelja rezultata poslovanja, i uzmes u obzir da se manje ljudi vozi autom, manje je guzva, manje se zagadjuje, gradjani su ti sretniji, ucinio si zivot turistima laksim, itd... zaradio si, itekako.