Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

conecto

Svaka čast onome tko se toga sjetio! U Zagrebu u 50% slučajeva skrećemo udesno gotovo napamet jer uvijek je sve puno putnika na prednjem peronu i kad je bus poluprazan. Nevjerojatno kako mnogi vole zabiti nos na šoferšajbu. Naravno, kad se nešto dogodi svi se čudom čude, a kad nešto kažeš onda si ovakav ili onakav, najgore i kad kažeš nitko te ne j..e pola%. Možda zgodan zadatak za DJ-a da ponešto njegov glasić i o tome prozbori, naravno, kad bi on uopće razumio što se u prometu događa (kao što se pravi dok se pravi pametan).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Shole

Pa još su stari SU220 iz 1980. imali pločice sa tim natpisima, i dan danas se ljudi tog pridržavaju u Rijeci.  Ako se nađe neki padobranac pa ti ostane na stepenicama ili tamo negdje oko tebe,  bez pardona ga potjeraš ća.  Nemoraš čak ni bit fin. 

sendipula

Živjela 184-ka!

sendipula

ZABRANJENO JE STAJANJE PORED VOZAČA AUTOBUSA

SVAKO OMETANJE VOZAČA AUTOBUSA UGROŽAVA PROMET I SIGURNOST PUTNIKA ( dobit ce te i sliku nadam se uskoro)
Živjela 184-ka!

noxis93

Citat: sendipula  u Svibanj 01, 2012, 01:35:39
http://regionalexpress.hr/site/more/oferi-pulaprometa-kasne-i-putnike-tretiraju-kao-stoku/

Šta rećiii, na ovakav slucaj??
Pa znalo se.
Za kasnjenje necu nis rec, moze se desit svakome. A po ljeti kasne jer prodaju karte umjesto da voze (opalit Škataru jednu petokraku za svakog njemca sa 100kn koji udje na Verudelu i zeli u grad ds kartom od 11kn).
Za odnos sa putnicima je kriv nacin na koji se obavlja prijevoz. Svaka cast iznimkama, ali iz kategorije 'vozaca autobusa' ne ocekujem neki srcedrapajuc odnos sa strankama. Bas zato bi vozaci trebali bit zatvoreni u svoje kabinete i vozit bez kontakta sa putnicima kao sta se to radi drugdje u svijetu.

Inace, Shole, pa sta nemaju vasi autobusi u Ri onaj poseban prostor za ulazak vozaca dok putnici ulaze kroz ona pomocna prednja vrata?

sendipula

NOXIS u pravi si za kartu i sve navode al ja ih znam dosta koji s izvinjnjem preko ku*ca pozdravljau putnike a stare zene ne puste jednu stanicu...sta si iz Pule ti??..za kontakt si s ljudima si isto u pravu vozac ne bi smio tjekom voznje lajat na mob vozit 12-metarsku bestiju i stancat karte...to je veliko kršenje prava o sigurnosti u prometu!!
Živjela 184-ka!

Shole

Citat: noxis93  u Svibanj 01, 2012, 20:42:07
Inace, Shole, pa sta nemaju vasi autobusi u Ri onaj poseban prostor za ulazak vozaca dok putnici ulaze kroz ona pomocna prednja vrata?

Ne, nema toga kod nas.  Vozač i putnici ulaze na ista vrata, ništa nije odvojeno

nexus

Citat: sendipula  u Svibanj 01, 2012, 17:32:16
ZABRANJENO JE STAJANJE PORED VOZAČA AUTOBUSA

SVAKO OMETANJE VOZAČA AUTOBUSA UGROŽAVA PROMET I SIGURNOST PUTNIKA ( dobit ce te i sliku nadam se uskoro)

Pa još u zadnjim plavim MAN-ovim (SU i SG 220) je stajalo "zabranjeno zadržavanje na prednjem peronu", "zabranjen razgovor sa vozačem" i "ne ometaj vozača u vožnji".. Sjećam se i one "radi vaše bezbednosti držite se za držače" :D

Meanwhile, nekidan na dvojci u 14.15 na Giardinima opet Europolis. Sreća da se na njima ne mogu otvoriti prozori, jer se scena ne bi razlikovala od onih indijskih. Ovako su ljudi valjda samo ostali na stanici. Veći busevi su vjerojojatno morali vozit 8, 23 i tako to.. Nema nik'ih problema..  ::|

sendipula

;D imam sliku od te naljepnice pa cu postat :) i par slika buseva
Živjela 184-ka!

sendipula

Imam pitanje šta se desilo sa sljedećima????   8-8 8-8

187  Pu-457-FF  MB O317  (Polovni, ex Autotrolej Rijeka 390 Ri-502-DJ)
188  Pu-213-FH  MB O317  (polovni, ex Autotrolej Rijeka 394 Ri-812-AR)
189  Pu-193-FI  MB O317  (polovni, ex Autotrolej Rijeka 364? Ri-958-BZ)
190  Pu-759-FH  MB O317  (polovni, ex Autotrolej Rijeka, neki od 342-346, dvoja uska vrata)
191  Pu-284-FK  Sanos S115 (polovni, ex Autotrolej Rijeka 441 Ri-929-F)
192  Pu-976-FK  Sanos S115 (polovni, ex Autotrolej Rijeka 458 Ri-663-ET)
Živjela 184-ka!

Shole

a šta se moglo desit,  za u smeće su bili još dok su po Rijeci vozili, vama su tu poslužili nešto malo i onda su ih rashodovali

boro

187-191 metis, a 192 nekome prodan.

sendipula

Živjela 184-ka!

sendipula

208 je to bio sam tamo kad se to desilo...ali cu pitat vozaca koji duzi taj bus...
Živjela 184-ka!

nexus

Samo par stvari koje su mi zapele za oko..

Danas u par navrata na Giardine dolazi 3ka Citelis, da bi 2 min za njom došla 4ka Citelis (cijeli dan je bar jedan u krugu Citelis!), da s Verude ne bi bilo busa prema centru idućih 15 min, te da bi taj naredni bus, valjda, bio Europolis.  ::| Koliko teško je složit vozni red u kojem linije koje pokrivaju iste južne kvartove idu u normalnim razmacima?  

Inače, šoferi su se ulijenili dozlaboga - otkad je GPS-a, nerješiv problem je postala zamjena tabele.. ::| Pa tako recimo 1-ica, koju cijeli dan voze stari busevi (naravno i najstarije O405-ice), ako je vjerovati tabeli, i u Šijanu vozi na Stoju, a isti je slučaj i sa busevima koji imaju displej ali njime ne upravlja GPS. A da, i na jednom Europolisu je taj GPS očito riknuo, jer jedna 6ica cijeli dan u svakom smjeru vozi na Valkane.
Ja razumijem da Puležani većinom znaju u kojem smjeru vozi koji bus, ali - jedan newsflash - ima i turista u ovom gradu. A i da nema nijednog, tolika indolencija je bogu za plakat.