Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

nexus

Citat: noxis93  u Rujan 04, 2008, 15:14:44
lol. danas je već neki novi bio bio na učenju u 27-ici. Tipac je pun straha, nije ni znao novce vratit pa ga je učitelj učio ;D ;D .
no za tu krađu sam znao i prije. Niš novog počevši od toga da je cijele prošle godine jedan vozać novce uzimao sebi i nije davao karte (isprika=nemam tinte i papira u printeru) pa bi cijena karte bila 10 kuna ili čak 8, pa 5 itd...
Nadam se da je taj čovijek dobio otkaz jer ga nisam mogao više smislit... ::|

Meni je jedan prošle godine pokušao prodat sličnu spiku - ostao sam bez para na beskontaktnoj, želim kupit kartu kod vozača, dam mu 10 čuna, on mi isfura kao, neka ja idem sjesti a on će mi kasnije dofurat kartu. Normalno, nije mi je dofurao, a ja se na Giardinima nisam htio maknut od ulaznih vrata dok mi je ne da. Nije mu bilo po volji, al boli me uvo. Htio sam i prijavit čitavu scenu Pulaprometu, al sam zaboravio jer sam se vraćao u Zagreb. Sad vidim da od prijave ne bi bilo nikakve koristi. Trebao sam zvat medije, i to ne barkune i slične pljuvačke pizdarije, nego Glas Istre i TV Centar. Mislim, da imaju male plaće, ne bih ništa reko.. Al sa plaćama preko 5 soma kuna za srednju stručnu spremu (nakon zet-ovih najviše u državi) mogu samo bit sretni da rade tu gdje rade. Volio bih vidjet prodavačicu iz nekog trgovačkog centra kako sa svojih dva soma mjesečno uzima za marendu iz blagajne na kojoj radi..  ::|

boro

Ni vozači nisu kao što su nekad bili.

boro

Od 219-ice još ništa , nije se ni pomakla.

nexus

Nismo popratili drastične izmjene trasa čak 11 linija zbog izgradnje rotora na križanju Koparske i Ulice 43. istarske divizije, pa evo teksta sa Plaprometovih stranica:

Citat:Zbog radova u Šijani,¸ na križanju Ulice 43.istarske divizije i Koparske ulice, od ponedjeljka 15.09.2008. u 10:00 sati Pulapromet d.o.o. je  primoran izvršiti preregulaciju linija i to na slijedeći način:
Linija 1 – nova trasa linije početi će u Ulici 43.istarske divizije, ispred trgovine «Jamaha», potom Ulicom J.Žakna, Valturskom ulicom, Cestom Prekomorskih brigada,  Santoriovom ulicom (market «Billa»)  u pravcu Giardina gdje će skrenuti lijevo i nastaviti uobičajenom trasom do Stoje.
Povratak će se odvijati na isti način.
    Linije 2 i 3 počinjati će i završavati na autobusnom kolodvoru sa perona 8.
    Linija 5 će i dalje počinjati  i završavati sa prometovanjem ispred Fine. Radi navedenog u svom dolasku u grad prometovati će Ulicom Riva, Flaciusovom, Dobrilinom, Laginjinom ulicom  do Giardina (Fina).
    Sve prigradske linije koje dolaze iz pravca Vodnjanske ceste (linije 21 i 22 (i4 op. ja) ) završavati će na privremenom autobusnom stajalištu iznad Karoline u pravcu biblioteke (Amfiteatarska ulica).
    Sve prigradske linije koje dolaze iz pravca Marčane (Šijanska ulica) skrenuti će u Cestu Prekomorskih brigada (zaobilaznica) i  Santoriovom ulicom (market «Billa»), Zagrebačkom ulicom,  proći centrom grada i završiti prometovanje na kolodvoru.
    Vanredne linije koje služe za prijevoz učenika škole Veli vrh u centar grada prometovati će istom trasom kao i do sada.

http://www.pulapromet.hr/

Sve u svemu, kažin živi, a trajat će do kraja 11. mjeseca. Nadam se da će promet nakon izgradnje rotora ipak biti olakšan i gužve smanjene.

nexus

A ovo je stvarno ekstra debilana.. ne mogu vjerovat da je neko u stanju preko usta prevalit ovakvu notornu glupost, a čudim se i novinaru koji mu se nije nasmijao i uz pitanje "Jel ti to mene zajebavaš?!" poslao odakle je i došao.. Na šta ciljam:

Citat:PULAPROMETOV SUSTAV NAPLATE U SVOJOJ PONUDI NEMA JEDNOKRATNE KARTE

Prodaja karata u autobusima (ni)je uzrok gužvi i kašnjenjima

Prema Igoru Škataru, direktoru Pulaprometa, do kašnjenja i gužvi dolazi zbog prometnih nesreća te, vrlo često, posebice u Medulinu, nepropisno zaustavljenih vozila

PULA - Od veljače 2003. u autobuse pulskog javnog gradskog prijevoza uveden je naplatni sustav Buscard, prvi takve vrste u Hrvatskoj, čije su prednosti kasnije preuzeli i mnogi drugi gradovi Hrvatske. Međutim, time je iz upotrebe izbačena jednokratna karta, koja se nekad na pulskim kioscima mogla kupiti za vožnju u jednom smjeru. Onaj tko nema vrijednosnu kartu, jer rijetko koristi usluge Pulaprometa, a s koje se prilikom vožnje skida iznos od šest kuna, u autobusu mora platiti vožnju 11 kuna. Žele li Puljani jeftinije platiti javni prijevoz, moraju kupiti kartu koja kod prve kupnje stoji 70 kuna, s time da je 40 kuna raspoloživih za vožnju, a ostalih 30 cijena kartice. Karte se nadopunjuju na Autobusnom kolodvoru i još samo četiri lokacije u gradu.
Iz priopćenja direktora Pulaprometa Igora Škatara iščitava se da postojeći sustav naplate ne treba mijenjati. Škatar objašnjava da je Pulapromet u 2007. prevezao 3.633.835 putnika, a tek je 393.246 putnika kartu kupilo kod vozača autobusa. Iz navedenog, navodi se u priopćenju, proizlazi da su gotovo 80 posto putnika javnog gradskog prijevoza korisnici raznih vrsta pretplatnih karata (umirovljeničkih, radničkih, učeničkih - osnovnih i srednjih škola, studentskih). Što se tiče kupovine i nadopunjavanja vrijednosne karte, navodi da je, osim na pet određenih lokacija, putnici mogu kupiti kod svakog vozača autobusa, a cijena vožnje od šest kuna u prvoj tarifnoj zoni najjeftinija je u Hrvatskoj.
Ipak, problem nedostatka jednokratne karte posebno je problematičan za vrijeme turističke sezone kada strani gosti koriste usluge gradskih autobusa kako bi stigli do centra grada. Budući da nemaju gdje kupiti jednokratne karte, to čine u autobusima pa se stvaraju gužve koje uzrokuju i kašnjenja u voznom redu. Prema pojedinim informacijama, takva su kašnjenja najčešća na liniji za Medulin, odnosno po povratku u Pulu preko Ližnjana i Šišana. Lani je Škatar za 2008. upravo zbog ovog problema najavio uvođenje »turističke karte«, međutim, to se tijekom ove, netom završene turističke sezone nije dogodilo.
Sada pak direktor Pulaprometa smatra da nedostatak jednokratne karte i nije uzrok kašnjenju i gužvi u autobusima. On pojašnjava da do toga dolazi zbog čitavog niza čimbenika: gužvi u prometu, prometnih nesreća te vrlo često, a posebice u Medulinu, zbog nepropisno zaustavljenih vozila. Najmanje se kašnjenja, prema tvrdnjama Škatara, događa radi izdavanja jednokratnih karata u autobusu kod vozača. »Turističke karte« pak namjeravaju se uvesti nakon izgradnje parkirališta park and ride na ulazima u Pulu, a Škatar navodi Vallelungu, Šijanu (u blizini Green gardena) i Gregovicu (nasuprot Bille) kao zamišljene lokacije. Sama parkirališta bila bi asfaltirana i uređena kao nedavno otvoren prostor na parkingu Karolina (info-punkt, snack bar, toaleti, igralište za djecu). Nakon njihove izgradnje počele bi se upotrebljavati i turističke karate koje bi po zamišljenom konceptu objedinjavale uslugu parkiranja na takvim mjestima i prijevoz javnim gradskim prijevozom, navodi Škatar. Iako u usvojenom generalnom urbanističkom planu nisu planirana takva mjesta, direktor Pulaprometa uvjeren je da će pri detaljnim izradama planova to biti moguće, navodeći da bi bilo kakva druga rješenja zahtijevala dodatne kapacitete autobusa, vozača i svih ostalih pratećih troškova, ali i neminovno veći broj automobila u centru grada.

Goran ROJNIĆ

Zimski vozni red gotovo identičan ljetnom

Na pitanje nije li prerano, bez obzira na početak školske godine, uveden zimski režim voznog reda budući da još uvijek veliki broj turista boravi u Puli, direktor Pulaprometa navodi da uvođenje takvog voznog reda ne utječe značajno na gradske linije jer su one gotovo identične ljetnom rasporedu.

Da li je taj novinar pročitao taj vozni red (jer Škatar očito nije)?! Zar nitko nije uočio da su linije reducirane do minimuma?! Ovo prethodo laprdanje nemem želuca komentirat.. ::|

boro

U subotu vidio 219-icu na liniji, znači napokon je popravljena.

boro

Na 221 ne radi zadnje desno svijetlo.

Tomek

Budući da Zagreb čeka proljeće i dolazak nečega još potpuno novog, Irisbusa Citelisa s plinom, molio bih Puljane Vaše impresije o Citelisima?? Kakvim su se pokazali, mane, prednosti :)

brioni

u petak 220 "naguzio" jedan auto u Zagrebačkoj. A što se tiće autobusa po meni : motor radi jako tiho, plastika cvili ko luda....   
Oprostite ako ima pogrešaka

noxis93

Citat: Tomek  u Rujan 27, 2008, 17:15:48
Budući da Zagreb čeka proljeće i dolazak nečega još potpuno novog, Irisbusa Citelisa s plinom, molio bih Puljane Vaše impresije o Citelisima?? Kakvim su se pokazali, mane, prednosti :)
Mene je citelis pomalo razočarao...
Kao što brioni rekoše jako tih motor a vrlo bučna plastika... Uvijek nešto lupa, škripi, puca, ima preuzak prolaz među sjedalima (mogli su sjedala stisnut za 10-15 cm, tako bi se dobilo još korisnih 20-30 cm a nebi bilo takvog gubitka u komforu (e.g. manovi kod nas... mijesta za plesat a sijedala široka koliko dosta)
Za sve ostalo bus je ok... Zagreb će ostvariti gubitak i dobit u isto vrijeme.... :-\ :-\ :-\

Pozdrav

boro

Brioni , si siguran da je gb.220 naguzio auto ? Ja sam ga danas vidio i nema nikakvih tragova sudara, a opet, ne vjerujem da su ga popravili u samo par dana. Danas 226 u garaži bez komada plastike(ili šta je več) sa lijeve strane malo ispred zadnje osovine.

brioni

220 je stajao prvi u koloni (koja se napravila). Vidio sam gd od iza sa 2. kata. 224. (mislim) je bio iza a za naprijed nisam vidio. Samo znam da je bilo stakla i ulja na cesti
Oprostite ako ima pogrešaka

boro

fap

MISLIM DA VOZAČIMA TREBA KAPU SKINUT,ŠTA SVE MORAJU TRPIJETI, POZDRAV ŠOFERIMA!

noxis93

Citat: fap  u Listopad 14, 2008, 00:25:43
MISLIM DA VOZAČIMA TREBA KAPU SKINUT,ŠTA SVE MORAJU TRPIJETI, POZDRAV ŠOFERIMA!
nekima da ali nekima baš ne!
Posao su si sami odabrali i ne daje im to pravo na krađu, nekulturu, itd.
Ne kažem to za sve vozaće i nit nakraju pameti mi nije nekoga uvrjediti, jer stvarno ima dobrih vozaća; znam da je posao f**kin težak i dosadan, no svakako...